knetterzeep
Special Needs Kids

Knetterzeep maakt handjes wassen leuk!

Een tijdje geleden kwam Miss Mini Dude thuis met een flesje knetterzeep. Dat had ze op het dagcentrum gekregen van een begeleidster die afscheid had genomen op de groep. Ik haalde het flesje uit haar tas en dacht “Huh, wat is dit dan weer?” Ik had namelijk nog nooit van knetterzeep gehoord. Knetterkauwgom ken ik wel van vroeger, maar knetterzeep? Nee, daar had ik nog nooit van gehoord.  

Knetterzeep maakt handjes wassen leuk!

knetterzeep

 

Miss Mini Dude keek er in eerste instantie helemaal niet naar om, maar ik was er zelf stiekem toch wel benieuwd naar. Op de voorkant van de fles staat dat het een feest maakt van het handjes wassen, vanwege het knetterende geluid. Ook zou je geen water nodig hebben en heeft het een verzorgende werking. 

 

Knetterzeep Fruity heeft een lekker frisse appel-peer geur. Het is handzeep in schuimvorm die begint te knetteren op het moment dat je het in de handen wrijft. Een bus gaat ongeveer 50 a 60 keer mee. Er is geen water bij nodig en het is dermatologisch getest. BRON

 

Knetterzeep testen!

Voordat we het gingen testen heb ik heel nieuwsgierig op internet even gezocht naar ervaringen van anderen. Maar die kon ik eigenlijk niet zo goed vinden. Ik kwam wel van die standaard reviews tegen, maar om nou te zeggen dat je daar echt iets mee kon? 

 

knetterzeep

Voordat je wat knetterzeep uit de fles krijgt moet je wel heel erg goed schudden, maar zodra het dan in aanraking komt met de huid dan begint het feest. Zie je die “gaatjes” op de foto? Dat is van het knetteren. Je voelt het niet alleen knetteren, maar je ziet en hoort het ook! Alyssa’s gezicht sprak echt boekdelen. Ze was helemaal onder de indruk van wat ze rook, voelde én zag. En dat is precies wat de tekst op de fles ook beloofd. Het is de bedoeling de handjes niet te snel langs elkaar wrijven, doe je dat wel dan is het geknetter zo voorbij.

Geen water nodig?

Op de fles staat dat je geen water nodig hebt. Nadat we het de eerste keer gebruikte was ik het daar niet mee eens. Na het wassen voelde Alyssa’s handjes toch wel plakkerig, dus nam ik haar toch maar mee naar de keuken om d’r handjes af te spoelen. Als ze toen direct had meegewerkt had ik niet geweten dat het plakkerige vrij snel wegtrekt. De zeep heeft even nodig om op te drogen. Als de handjes droog zijn voelen ze heerlijk zacht aan en ruiken ze lekker fruitig.

 

Verder nog nuttige info?

Op zich vind ik het super leuk spul, Alyssa vind het zelf ook helemaal geweldig. Ik geef d’r ook geen ongelijk, want het knetteren is gewoon superleuk. Knetterzeep is ook goed te gebruiken als sensopatisch materiaal. Wat voor ons dus echt een pluspunt is!  Tijdens het gebruik van de zeep worden namelijk verschillende zintuigen geprikkeld!  Waarschijnlijk nog even een overbodige waarschuwing, maar gebruik de knetterzeep bij jonge kinderen alleen als je er zelf bij bent, want het is niet zo heel gezond als je kindje direct na gebruik zijn of haar vingertjes in het mondje stopt. De verkrijgbaarheid en prijs zijn wel een minpunt. Je moet het online bestellen en betaald dan (inclusief verzendkosten) ruim 9 euro. En dat vind ik toch best veel voor 1 flesje.  

 

Heb jij al eens knetterzeep gebruikt? Zoja, wat vind je ervan? En zo niet, lijkt het je wat?

 

Volg je mij al op social media? Je kunt mij vinden op FacebookInstagram en Twitter

 

15 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.