kersttradities
Persoonlijk

Kersttradities waar ik stiekem niet zonder kan.

Fijne 2e kerstdag allemaal! Na vandaag is het weer even gedaan met alle cadeautjes, kerstdiner’s en (verplichte) familiebezoekjes. Niet dat deze tradities niet gezellig zijn, maar ik ben toch altijd wel blij als de ergste drukte voorbij is. Niet voor lang natuurlijk, want voor je het weet is het oud&nieuw. In dit artikel vertel ik je over onze kersttradities, waar ik stiekem niet zonder kan. 

KERSTAVOND.

Wij zijn waarschijnlijk één van de weinigen die op kerstavond niet naar All You Need Is Love kijken. Toen ik nog thuis woonde, was kerstavond niet compleet zonder All You Need Is Love. Toen vond ik dat ook echt leuk, maar nu heb heb ik zoiets van “als je het 1x hebt gezien dan weet je het wel”.

Sinds ik samen ben met Daniel is er een nieuwe kersttraditie geboren. Eentje waar ik stiekem niet zo heel erg warm van loop, maar aan de andere kant ook weer niet zonder kan.. namelijk.. met z’n allen Home Alone 1 kijken. Home Alone hoort eigenlijk gewoon bij kerstavond, ook al vind ik de film niet eens zo leuk meer. Maar het hoort wel een beetje bij kerstavond. En ook al vind ik de film niet zo bijzonder, als die ineens niet meer uitgezonden zou worden zou ik ‘m denk ik toch wel missen.

EERSTE KERSTDAG.

Eerste kerstdag staat altijd in het teken van familie. Wij gaan dan naar mijn ouders om kerst te vieren. En dat doen we met iets wat wij heel goed kunnen.. eten! Mijn vader maakt altijd een lekkere kerstbrunch klaar. Lekkere broodjes, eitje, sinaasappelsap en voor de meiden een echt kerstbroodje!

 

kersttradities

 

Na de brunch maken we de cadeautjes open en kunnen de meiden met hun nieuwe spullen spelen. Weten jullie nog dat ik in een eerder artikel vertelde dat ik Bumba zo irritant vind? 3x raden wat voor speelgoed Alyssa heeft gehad.. 😀

Dit jaar maakte mijn vader ook het kerstdiner. Hij vind het heerlijk om uitgebreid te koken en het etentje bij mijn ouders is onderhand ook één van de kersttradities geworden. En buiten dat het gezellig en lekker is, is het ook wel erg fijn dat ik dan zelf niet hoef te koken 😉

 

kersttradities

 

TWEEDE KERSTDAG.

De eerste kerstdag heeft altijd wel een impact op Alyssa, bij opa en oma gaat alles toch anders dan thuis en dat geeft spanningen. Daarom houden we het op tweede kerstdag lekker rustig. Alles lekker op het gemakje en we blijven dan ook thuis. Gewoon een beetje rommelen, muziekjes luisteren en natuurlijk ook gewoon lekker eten. Nadia is dan naar haar moeder om daar nog een keer kerst te vieren en Alyssa brengt dan vaak de dag door op de bank met haar nieuwe speelgoed. Gewoon lekker chillen.

Op een of andere manier is er nog een soort van kersttraditie ingeslopen. De afgelopen jaren is er namelijk minimaal 1 ding wat op tweede kerstdag grondig opgeruimd of schoongemaakt word, haha. Niet echt kerstig, maar wel iets wat elk jaar terug komt.

NOG EVEN OUD&NIEUW EN DAN WEER WAT MEER RUST.

Ik vind kerst enorm gezellig, maar ik ben ook wel weer blij als het achter de rug is. Over een aantal dagen is het alweer oud&nieuw en daarna word het eindelijk weer wat rustiger. Alyssa begrijpt het hele oud&nieuw nog niet, maar Nadia is er vaak al maanden van te voren al mee bezig.. vuurwerk, oliebollen en vooral lang opblijven. Dit jaar word oud&nieuw voor haar helemaal een feestje, want ze viert het dit jaar bij haar moeder. Ontzettend leuk voor Nadia en haar moeder en voor ons betekent dat, dat het allemaal net wat rustiger is 🙂 En dat is eigenlijk best lekker.

 

Hoe was jullie kerst? Hebben jullie nog bepaalde kersttradities?

 

Volg je mij al op social media? Je kunt mij vinden op FacebookInstagram en Twitter

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.