kennen we deze nog
Lifestyle

Kennen we deze nog?

Vroeger was alles beter!! Althans, dat wordt vaak gezegd. Of dat echt zo is weet ik niet hoor, maar als ik kijk naar hoe het was toen ik jonger was en hoe het er nu aan toe gaat.. Ja, dan snap ik wel dat veel mensen met heimwee over “vroeger” praten. Neem nu bijvoorbeeld de programma’s op tv, of de muziek. En de manieren van muziek luisteren..  Wat een verschillen joh! Daarom neem ik je vandaag even mee terug in de tijd.

TOEN EN NU.

Als ik nu even kijk naar de dingen waar ik mij mee bezig hield toen ik een jaar of 10 was krijg ik vrijwel direct een glimlach op mijn gezicht. Wat was het leven toen nog simpel. Ik had ontzettend veel vriendinnetjes waar ik elke dag wel mee speelde. Als het even kon was ik buiten aan het spelen of als het echt slecht weer was speelde ik binnen. Als ik muziek wilde luisteren deed ik dat met de de radio die wij in de woonkamer hadden. Je weet wel zo’n grote radio met een platenspeler. (mijn jongere volgers vragen zich nu waarschijnlijk af uit welke eeuw ik kom 😉 ) Televisie kijken deed ik niet zoveel, want waarom zou ik stil zitten op de bank als ik ook gewoon buiten kon voetballen of verstoppertje kon spelen? En een computer? Die hadden wij toen nog niet. En toen wij er wel één hadden, vond ik dat ding maar raar en ingewikkeld.

DE JEUGD VAN TEGENWOORDIG.

Als ik kijk naar de kinderen en jeugd van nu.. Dan is dat totaal anders. Dat is natuurlijk ontzettend logisch, want of we het nu willen of niet de tijdens veranderen. Als ik bijvoorbeeld tegen onze puber zeg dat wij pas heel laat een computer kregen thuis, dan kijkt ze mij vol verbazing aan. “Hoe kan dat dan Eva? Iedereen heeft toch een computer en een laptop?” Vaak gaan die vragen gepaard met “wat deed jij dan thuis als je niet kon computeren? Keek je hele dagen televisie?” Als ik haar dan vertel dat ik altijd met vriendjes en vriendinnetjes buiten speelde, dan kijkt ze me een beetje vreemd aan “dat is toch saai?”. Nee schat, dat was absoluut niet saai.

KENNEN WE DEZE NOG?

Over het algemeen keek ik niet zoveel televisie. Als ik doordeweeks op tijd klaar was mocht ik nog eventjes televisie kijken voor dat ik naar school ging. Maar aangezien ik een enorme treuzel was met mijn boterham (sorry mam!), was er eigenlijk bijna nooit tijd om nog even televisie te kijken. In het weekend was dat natuurlijk helemaal anders. Op zaterdagochtend mocht ik mijn boterham op de bank voor de televisie opeten, want mijn zaterdagochtend was gereserveerd voor Telekids. Ik ging echt vroeg mijn bed uit voor Carlo&Irene en de tekenfilms die er te zien waren. Telekids was veel meer dan alleen tekenfilmpjes. Er was elke week een “vraag maar raak” gast en Pittige Tijden niet te vergeten! Good old times!

 

kennen we deze nog
afbeelding afkomstig van entoen.tv

Telekids was niet het enige programma waar ik naar keek. Samen met mijn ouders keken we ’s avonds, vooral in het weekend, naar de volgende programma’s die jullie misschien ook nog wel kennen:

  • Medisch Centrum West
  • Goede Tijden Slechte Tijden (je weet wel, toen de serie nog leuk was 😛 )
  • Oppassen!
  • 12 steden 13 ongelukken
  • Geef nooit op

RADIO EN CASSETTEBANDJES.

Als je nu je favoriete liedjes wilt luisteren, zoek je het liedje gewoon op via YouTube of Spotify. Lekker makkelijk via je laptop of je mobieltje, maar ooit moest je er toch echt wel wat meer moeite voor doen om dat ene liedje regelmatig te kunnen luisteren. Zo heb ik toen ikzelf nog klein was heel wat sprookjes geluisterd via cassettebandjes. Oh en LP’s heb ik dus ook nog geluisterd. En toen ik wat ouder was, zat ik uren achtereen op mijn slaapkamer met mijn radio naast mij. Ik luisterde dan naar de top 40 in de hoop dat mijn favoriete liedje gedraaid werd. Ik had standaard een cassettebandje in mijn radio, zodat ik alleen maar op record en play hoefde te drukken als mijn liedje kwam. Kennen jullie dat ook nog? 

kennen we deze nog

 

Meestal kwam mijn favoriete liedje net op het moment dat mijn vader of moeder mij riep om te komen eten. HORROR! Echt, als je dit zelf nooit gedaan hebt, dan kun je je waarschijnlijk niet voorstellen wat een ellende dat was. Voordat mijn ouders mij riepen drukte ik dan snel op record en play en zodra ik klaar was met eten, rende ik naar boven om te luisteren of ik mijn favoriete liedje toevallig had opgenomen. Ja echt mensen, the struggle was real!

 

Wat deden jullie graag toen jullie jonger waren? En wat was jullie favoriete tv programma?

 

Volg je mij al op social media? Je kunt mij vinden op FacebookInstagram en Twitter

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.