jezelf vergelijken met anderen
Selfcare

Jezelf vergelijken met anderen? Niet meer doen!

Het gras is altijd groener bij de buren. Ik vond het altijd maar een vreemde uitspraak, maar toch klopt het eigenlijk wel.. helaas.. Het lijkt wel alsof we niet tevreden kunnen zijn met wat we hebben, want als Marietje die ene nieuwe telefoon heeft.. tja dan wil Pietje die ook. Maar het stopt niet alleen bij materialistische dingen hoor. Vooral bij vrouwen zie je vaak dat ze net zo willen zijn als iemand waarvan ze denken dat die persoon het gemaakt heeft..

JEZELF VERGELIJKEN MET ANDEREN? SCHIET JE ER WAT MEE OP?

Waarom doen we dat eigenlijk? Wat schieten we er eigenlijk mee op? Als je het mij vraagt schiet je er niks mee op! Ik weet dat de meningen daarover verdeeld zijn, want er zijn mensen die er juist het positieve van inzien. Ik snap best dat je gemotiveerd kunt raken door iemand anders. Als het bij gemotiveerd raken blijft is er inderdaad niks mis mee.

Maar het gebeurd net even te vaak dat we doorslaan. Dat we alleen nog maar de dingen doen, eten en drinken die ons “voorbeeld” ook doet en eet en drinkt. De dingen die ons voorheen gelukkig of blij maakten, daar besteden we ineens geen aandacht meer aan. We veranderen bijna alles wat ons uniek maakte, om maar een beetje te worden als dat voorbeeld. En waarom eigenlijk? Worden we er echt gelukkiger van?

Vaak is er een onderliggende reden waarom we ons volop focussen op hoe of wat we willen zijn. Ga eens na waarom je net zoals die ander wil zijn. Wat is er in jouw leven wat ervoor dat je niet tevreden bent? En ga je dan wel tevreden zijn als je bent zoals een ander?

DE ROL VAN SOCIAL MEDIA.

Social media platforms zoals Instagram spelen hier ook een rol in. Want het is natuurlijk heel leuk om lekker te scrollen tussen al die mooie foto’s en motiverende en inspirerende verhalen, maar die geven vaak een totaal verkeerd beeld. Ze scheppen de illusie dat die mooie dame met de perfecte kinderen een onwijs fijn en boeiend leven heeft. Dat alles gaat zoals zij wil en dat ze gelukkig is, want ze staat constant lachend op haar foto’s.

Wij zien die foto’s en denken “hoe doet ze dat toch?” We gaan haar volgen en proberen de dingen uit die zij ook doet. Maar wat wij niet zien op die mooie foto’s en niet lezen in die inspirerende teksten is dat zij er 2,5 uur over heeft gedaan om die perfecte foto te maken. Dat ze er dagen tussen heeft zitten dat het allemaal niet zo soepel loopt. Maar ja, die dingen deelt ze niet. Eigenlijk is ze gewoon net als wij, met goede en slechte dagen.

STOP MET JEZELF VERGELIJKEN MET ANDEREN. JE BENT GOED ZOALS JE BENT!

Jezelf vergelijken met anderen levert je meestal niet zoveel op. Het komt vaker voor dat je je er rot door gaat voelen, dan dat het je een fijn gevoel geeft. Mocht jij bij die mensen horen, waarbij het je puur motivatie geeft dan moet je vooral lekker bezig blijven zoals je al doet. Maar geeft het vergelijken je een rot gevoel, of zorgt het ervoor dat je enorm aan jezelf gaat twijfelen? Laat mij je dan vertellen dat je echt moet gaan stoppen met jezelf vergelijken, want je bent goed zoals je bent.

 

VERGELIJK JIJ JEZELF WEL EENS MET ANDEREN? WAT VOOR GEVOEL GEEFT DAT JOU?

 

Volg je mij al op social media? Je kunt mij vinden op FacebookInstagram en Twitter

 

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.