je weet dat je moeder bent als
Special Needs Kids

Je weet dat je moeder bent als..

Voordat ik moeder werd dacht ik dat het allemaal wel mee zou vallen, dat het allemaal niet zo erg en zwaar zou zijn als sommige moeders zeiden. Oh girl, what was i thinking..Ik had nooit verwacht dat ik zonder na te denken een “Je weet dat je moeder bent als..” lijstje samen kon stellen..

Sommige dingen zijn onlosmakelijk verbonden aan het moeder (of vader)-schap. En vaak denken wij van te voren dat het wel meevalt.  Of dat die dingen bij ons echt niet zal gaan gebeuren. Herkenbaar mama’s? Zo heb ik bijvoorbeeld altijd geroepen dat ik echt niet bij Alyssa zou gaan liggen als ze niet kan slapen. Haha, zo grappig. Ik lig namelijk regelmatig naast haar, omdat slapen een probleem is. De volgende dingen ga je vast (ook) herkennen..

JE WEET DAT JE MOEDER BENT ALS..

Je eigenlijk gewoon constant moe bent. En dan echt niet alleen moe vanwege slaapgebrek omdat je baby nog niet doorslaapt (of je peuter of kleuter of..). Nee, je bent ook gewoon moe van het hele alles of niets principe. Je kent het wel, je kind wil alles of helemaal niets. En daar zit geen middenweg in. Waar je overigens ook best wel moe van bent is het constant opruimen van de troep van je schatjes (daaronder valt in veel gevallen ook onze partner 😉 ).

OH JA, DAT OPRUIMEN HE..

Uiteraard leren we onze kinderen (en die fijne partner) dat ze zelf hun troep op kunnen, en moeten, ruimen. Maar wij moeders hebben één of ander mankement in ons systeem die er voor zorgt dat wij zelf het meeste van al die gemaakte troep opruimen. Why?!! Nu moet ik wel eerlijk zeggen dat onze kleuter redelijk goed kan opruimen, als ze ziet dat er iets op de grond is gevallen rent ze er heen om het op te ruimen. En voordat ze naar bed gaat ruimt ze over het algemeen nog even snel haar spullen op. Onze puber daarentegen *zucht.. eyeroll*

TIJD VOOR JEZELF, BESTAAT DAT NOG?

Nu wil ik echt niet zeggen dat je nooit even iets voor jezelf kan doen hoor. Tenminste, als het maar niet langer dan  3 minuten duurt. Want elke keer als jij net even gaat zitten om een kop koffie of thee te drinken dan is daar jouw lieve schatje weer, die zich verveeld, moe is, honger heeft, dorst heeft of, nou ja vul zelf maar in.

JE BENT EIGENLIJK MEER EEN KLIMREK DAN IETS ANDERS.

Deze geld overigens niet alleen voor moeders, maar ook voor vaders en oudere broers of zussen. Wij nemen ons vaak voor om gezellig met de kids te spelen, maar eigenlijk zijn we niet meer dan een klimrek of een glijbaan-achtig iets. Zo wil Alyssa vaak “knuffelen” althans, zo lijkt het. In werkelijkheid wil ze onze benen gebruiken om op te hangen of als hulpmiddel voor het maken van een koprol. En als je haar optilt wil ze schommelen. Tsja moppie, dat is toch net niet hetzelfde als knuffelen.

JE HOEFT JE IN IEDER GEVAL NIET TE VERVELEN.

Vanaf het moment dat je moeder bent, hoe je je in ieder geval niet meer te vervelen. Want onze lieve kleine mini versies van onszelf weten ons wel bezig te houden. Of ze nu honger hebben of dorst.. of ze willen gewoon even helemaal niets. Ze laten het ons wel weten. Want ook al zitten ze lekker op de bank, ze hebben altijd wel iets te vertellen (of te eisen, want ja.. dat kunnen ze goed). En als we dan niet luisteren.. oei oei!

Gelukkig zijn er ook momenten dat ze eigenlijk gewoon even bij je willen zitten om te knuffelen (echt te knuffelen). Of dat ze je willen helpen met opruimen, koken of de was doen. En soms, soms willen ze ook echt graag met je spelen (zonder rare klim-fratsen). Maar hoe erg ze ons van alles laten doen en ons af en toe gek maken, we zouden ook weer niet zonder ze kunnen.

 

HEB JIJ NOG LEUKE AANVULLINGEN VOOR HET “JE WEET DAT JE MOEDER BENT ALS..” RIJTJE? DEEL ZE DAN IN DE REACTIES! 

 

Volg je mij al op social media? Je kunt mij vinden op FacebookInstagram en Twitter

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.