je hart volgen
Selfcare

Je hart volgen, waarom is dat zo moeilijk?

Je hart volgen, de grote stap wagen en gewoon doen waar jij blij van word. Ik denk dat we dat allemaal wel zouden willen. Niet te veel nadenken en er gewoon voor gaan. Toch blijft het voor een groot deel van ons bij dromen over de stap te nemen, in plaats van het daadwerkelijk ook doen. Waar ligt dat aan? Waarom is het zo moeilijk om je hart te volgen?

GEVOEL VERSUS VERSTAND.

Of het nu om die droombaan gaat of over liefde en relaties, je hart en je hoofd zijn het vaak niet met elkaar eens. Dat brandende gevoel van verlangen dat je in je hart voelt zorgt ervoor dat je er niet omheen kan. Dit gevoel laat je niet los en je betrapt jezelf er steeds vaker op dat je weg droomt, je ziet het al helemaal voor je.  Je overtuigd jezelf ervan dat dit het is. Je weet het zeker, je gaat het doen.. je gaat je hart volgen! Maar dan komt je hoofd zich ermee bemoeien. 

Opeens is daar het moment dat je heel erg kritisch word. Je gaat heel erg twijfelen, waarom zou ik dit kunnen? Straks word het een enorme flop en wat zullen anderen er van denken? Al deze vragen spoken door je hoofd en ze zorgen ervoor dat je afhaakt. Niet direct, maar na een tijdje is jouw motivatie om er voor te gaan flink afgezakt en weet je niet eens meer waarom je het überhaupt een goed idee vond. 

 

je hart volgen
geëmbed van https://www.quote-co.nl

 

WAAROM IS HET ZO MOEILIJK OM JE HART TE VOLGEN?

Van kleins af aan word ons geleerd dat we naar ons verstand moeten luisteren. Eerst goed nadenken voordat je iets doet. Je gevoel is iets leuks, maar het brengt je vaak in situaties die je, als je er goed over na had gedacht, had kunnen voorkomen. Dat stukje nemen we allemaal onbewust met ons mee. En ik denk dat het daarom vaak lastig is om je hart te volgen. Onbewust zet je je verstand boven je gevoel. Over je gevoel heb je namelijk geen controle en als er iets is wat wij graag hebben is het wel controle. 

Wanneer we iets nieuws willen gaan doen, iets wat ontzettend spannend is, dan kunnen we daar enorm onzeker van worden. Dat is op zich helemaal niet gek natuurlijk, je weet namelijk van te voren niet waar het je brengt en hoe het precies zal gaan lopen. En dat kan behoorlijk eng zijn. Ook gaan we vaak nadenken over wat anderen er van zullen vinden. We overtuigen onszelf ervan dat een groot deel van onze vrienden, familie en kennissen het maar raar zullen vinden. En dat we het dus helemaal zelf moeten doen, zonder steun of vangnet. En in het allerergste geval is dat ook zo.. zou dat echt zo’n ramp zijn? 

Natuurlijk wil je dat anderen je steunen, maar het is jouw passie, jouw droom. Je doet het omdat jij het graag wil. Je doet het niet om anderen tevreden te houden. Maar je doet het juist voor jezelf. Om jezelf te kunnen zijn en te doen wat jou gelukkig maakt. 

HET IS JUIST GOED OM JE HART TE VOLGEN.

Wist je dat je hart volgen heel goed voor je is? Je leert jezelf er onwijs goed door kennen. In het hele proces van doen wat je hart je ingeeft, leer je kanten van jezelf kennen waarvan je misschien niet eens wist dat je ze had. En dat is toch hartstikke mooi en positief?! Als jij je hart volgt geeft dat jouw zelfvertrouwen ook een enorme boost. Jij hebt het namelijk aangedurfd om te kiezen voor jezelf! Om jouw eigen weg te kiezen en te zijn wie je wilt zijn. Zal het altijd makkelijk gaan? Nope! Maar als je vanuit je verstand zou handelen is dat ook geen garantie dat het vlekkeloos zal lopen. Dus waarom zou je dan niet kiezen voor datgene wat jou blij maakt en energie geeft?

Het zal jou ook een gelukkig persoon maken, want je doet de dingen die je doet omdat jij dat wil. Niet omdat je het moet doen. En zeg nou zelf, wat is er fijner dan bezig zijn met dat wat jou blij maakt en een goed gevoel geeft?

 

Neem jij beslissingen op basis van je verstand of van je gevoel?

 

Volg je mij al op social media? Je kunt mij vinden op FacebookInstagram en Twitter

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.