Is me-time egoïstisch?
Lifestyle,  Selfcare

Is me-time egoïstisch?

Dat me-time heel belangrijk is hoef ik je vast niet meer te vertellen. Dat weten we allemaal wel. Maar nemen we ook daadwerkelijk goed de tijd om onszelf even op te laden? En dan bedoel ik niet even snel een masker op je gezicht smijten en dan ondertussen de was doen of zoiets. Nee, echt even heerlijk ontspannen, even genieten van het niets moeten. Ik moet wel eerlijk zeggen dat ik toch wel momenten heb dat ik het lastig vind om die tijd echt even voor mijzelf te nemen. Soms dan denk ik.. “hm, heb ik die tijd echt wel nodig?” Gelukkig volgt het antwoord daar dan ook weer snel op. Ja! Dat heb ik absoluut nodig en dat is helemaal niet erg. Me-time is namelijk absoluut niet egoïstisch!  

Een opgeladen en ontspannen mama/vrouw/partner is een blije mama/vrouw/partner

Wij vrouwen zijn vaak geneigd om onszelf op de tweede of derde plaats te zetten. We zorgen voor onze kinderen en onze partner, omdat dat toch wel in onze genen zit. En dat is ook zeker goed, maar als wij niet goed voor onszelf zorgen kunnen wij dan nog wel voor anderen zorgen? 

♥Meer me-time? lees dan ook waarom me-time zo belangrijk is 

Daarom is het eigenlijk gewoon noodzakelijk om regelmatig me-time in te plannen. Zo’n me-time moment hoeft ook echt geen uren te duren. Ik maak elke avond na het eten even een wandelingetje. Die wandeling duurt meestal niet langer dan 15 tot 20 minuten. In die tijd kan ik alle zorgen, drukte en andere dingen die niet lekker lopen even naast me neer leggen. Tijdens het wandelen heb ik mijn favoriete muziek aan en kijk gewoon om mij heen. En dat kan ik iedereen aanraden. Als je goed om je heen kijkt zie je zoveel mooie dingen die je anders niet opgevallen zouden zijn. Na zo’n wandeling kan ik de drukke avondspits ook prima aan. Sterker nog, ik heb dan weer de energie om nog even lekker gek te doen met Alyssa voor ze naar bed moet.

 

Is me-time egoïstisch?

 

Me-time is niet egoïstisch, wel noodzakelijk

Ik hoor vaak dat vrouwen, en dan voornamelijk moeders, zich schuldig voelen als ze even iets voor zichzelf willen doen. Ik snap dat wel. In het begin vond ik het ook lastig. Maar waarom dat schuldgevoel? Zoals ik eerder al benoemde, moeten we juist goed voor onszelf zorgen om voor anderen te kunnen zorgen. We willen anderen niet te kort doen, maar dat ga je echt niet lang volhouden als je niet af en toe even kan doen wat jijzelf graag wilt doen. Op het moment dat je even me-time inlast voelt het, vooral in het begin, misschien wel even egoïstisch maar als je er daarna weer voor 100% kunt zijn, dan zul je er waarschijnlijk ook de noodzaak van inzien. 

Ja, maar ik heb het daar echt te druk voor! 

Die uitspraak is dus het perfecte voorbeeld van niet voldoende aan jezelf denken. Tegenwoordig hebben we het allemaal druk, daarom is het echt belangrijk om van jezelf een prioriteit te maken. Kijk eens goed naar de dingen waar je het zo druk mee hebt. Is het een ramp als je dat ene klusje uitstelt? 9 van de 10 keer zal uitstellen echt geen ramp zijn. In plaats van dat klusje kan je dus ook even een wandeling maken of op je gemakje een glas thee drinken. In het begin zal het onnatuurlijk voelen, maar is dat niet met veel meer dingen zo? Om je alvast een beetje op weg te helpen heb ik nog wat tips om me-time in je dagelijkse leven te laten passen.

 

  • Ga ’s avonds een half uur eerder naar boven. In plaats van direct uitgeput je bed in te duiken, is dit het moment om jezelf even te verwennen met een heerlijk gezichtsmasker. Neem er een lekker kopje (rustgevende) thee bij en genieten maar.

Is me-time egoïstisch?

 

  • In plaats van op de bank voor de tv hangen kun je natuurlijk ook je favoriete muziek aanzetten en even helemaal losgaan. Dance like nobody is watching! Dat is ook nog eens goed voor je conditie 😉
  • Bel die ene vriendin op waar je altijd de grootste lol mee hebt. Gewoon even lekker kletsen, roddelen of wat dan ook!
  • Zit je hoofd helemaal vol? Schrijf je gedachten dan eens op. Me-time is ook relativeren. Wat zit je dwars? Vaak zijn de dingen minder erg dan je denkt. Gebruik je me-time toch liever voor positieve dingen? Schrijf dan eens 5 leuke, lachwekkende dingen op die je hebt meegemaakt. Of schrijf op waar je dankbaar voor bent.

 

Is me-time egoïstisch?
afbeelding afkomstig van quotess.net

 

Zorg jij voor voldoende tijd voor jezelf? En hoe ziet jouw ultieme me-time moment eruit? 

Volg jij mij al op social media? Ik ben te vinden op FacebookInstagram en Twitter 

10 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.