vakantie nu nog niet voorbij
Special Needs Kids

Is de vakantie nu nog niet voorbij?!

De grote vakantie.. bijna alle kinderen kijken er al weken naar uit. De meeste ouders overigens ook. Totdat de eerste vakantiedagen er op zitten. De eerste twee weken zijn meestal nog wel vol te houden, maar daarna is menig ouder er wel weer klaar mee. Zeg eens eerlijk, hoe vaak heb jij al gezucht “is de vakantie nu nog niet voorbij?!”

6 LANGE WEKEN VAKANTIE, WIE HEEFT DAT VERZONNEN?!

Echt hoor, de persoon die heeft bedacht dat 6 weken vakantie een goed idee was die had zelf vast geen kinderen! Nu hebben wij de vakantie gelukkig bijna helemaal achter de rug, Nadia begint volgende week weer en Alyssa gaat ook alweer naar het dagcentrum. Maar om nu te zeggen dat de hele vakantie fijn en ontspannend was? Nee, dat niet. Alyssa miste haar vaste structuur van het dagcentrum en Nadia’s favoriete woorden waren: “gaan we nog wat leuks doen” en “ik verveel me”.

ER KOMT GEWOON GEEN EIND AAN..

De 6 weken lijken af en toe echt oneindig. Er komt geen einde aan de energie van de kinderen. Zelfs niet nadat je ze een hele dag heel actief hebt bezig te houden. Aan jouw moeheid lijkt dan ook geen einde te komen. En dan te bedenken dat de vakantie dus gewoon nog niet voorbij is.

Waar ook geen einde aan lijkt te komen zijn de smoesjes! De verschillende (en soms onwijs creatieve) smoesjes om van alles niet te hoeven doen. “Nee, het is vakantie! Waarom moet ik mijn kamer opruimen.. *eyeroll*”

TIPS OM DE LAATSTE VAKANTIEDAGEN DOOR TE KOMEN.

Goed, met klagen ga je die laatste vakantiedagen (of in het ergste geval vakantieweken) niet doorkomen. Het ligt natuurlijk een beetje aan de leeftijd van de kinderen en of je zelf ook vakantie hebt, maar misschien kun je iets met de tips uit het artikel wat ik vorig jaar al schreef.

Je kunt de laatste week in principe heel goed gebruiken om de kinderen alvast weer aan het schoolritme te laten wennen. Dus ’s avonds weer op tijd naar bed. En overdag wat opdrachtjes geven die ze moeten doen (op school moeten ze immers ook weer van alles).

Of, maar daar heb je nu eigenlijk geen reet meer aan, plan juist in die laatste dagen leuke activiteiten in. Op die manier kun je de vakantie juist ontspannen afsluiten. Ga bijvoorbeeld lekker naar de bioscoop met je kinderen. Is onwijs gezellig en vraagt van jou, als het goed is, ook niet te veel energie. En als de kinderen een lieve opa en oma hebben of een oom en tante, dan kun je die altijd even lief aankijken. Dan mogen de kinderen daar vast wel een paar nachtjes logeren 😉

GELUKKIG IS DE VAKANTIE OOK GEWOON LEUK.

Ondanks dat het voor ons soms echt hard werken is, om alles soepel te laten lopen in de vakantie (kinderen hebben in de vakantie namelijk voldoende tijd om gezellig ruzie te maken 😉 ) zijn er gelukkig ook hele fijne en leuke momenten. De wekker die je niet hoeft te zetten is bijvoorbeeld wel heel fijn. Maar ook de uitstapjes, filmavondjes en het niks moeten zijn de dingen die de lange vakantie dan toch wat dragelijker maken, right?

 

WAT IS JOUW BESTE TIP OM DE VAKANTIE DOOR TE KOMEN?”

 

Volg je mij al op social media? Je kunt mij vinden op FacebookInstagram en Twitter

 

 

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.