back in shape na de feestdagen
Lifestyle

Hoe kom je weer back in shape na de feestdagen?

Naast stoppen met roken is afvallen toch wel het meest genoemde goede voornemen. We willen bijna allemaal wel wat kilo’s kwijt, of gewoon wat fitter worden.  En daar beginnen we massaal mee zo direct na de feestdagen. Onder het mom van “het nieuwe jaar goed starten”. Niks mis mee, maar hoe kom je weer back in shape na de feestdagen? 

DE “IK DOE OOK MAAR WAT” METHODE.

Ik ben absoluut geen dieet type. Ten eerste hou ik dat hooguit 2 dagen vol ofzo en ik denk ook dat een dieet maar tijdelijk werkt. Daarom ben ik meer van de “ik doe ook maar wat” methode 😉 Dat is natuurlijk geen echte methode, maar het is wel een beetje hoe ik het doe. Ik schrap bijvoorbeeld niet ineens alle lekkere (ongezonde) dingen uit mijn eet- en drink patroon. Want als ik van mijzelf helemaal niet meer die dingen die ik  zo lekker vind mag, tja dan hou ik het dus niet vol. Hoe ik het dan wel doe? 

6 EETMOMENTEN PER DAG.

Ik probeer 6x per dag te eten, dus gewoon ontbijt, lunch en de avondmaaltijd en 3x een tussendoortje. Ik probeer de tussendoortjes zo gezond mogelijk en gevarieerd te houden. De ene keer neem ik een stuk fruit met een beetje kwark en de andere keer neem ik 2 biscuitjes of een gekookt eitje.

VOLDOENDE DRINKEN.

Dat je voldoende moet drinken hoe ik je vast niet te vertellen. Ik hoef je vast ook niet te vertellen dat frisdrank niet de beste keus is om te drinken, maar dat je echt het beste water kunt nemen. En laat dat water drinken nu net voor veel mensen een lastig ding zijn (ja, ik ben 1 van die mensen die erg moeite mee heeft). Wat kun je dan nemen, om toch aan voldoende vocht te komen? 

  • Groene thee,
  • fruit water (uit de winkel of beter nog zelf maken)
  • fruit waar veel vocht in zit, zoals meloen, appel, peer, sinaasappel.

RITME EN REGELMAAT.

Zo na de feestdagen is het vaak toch wel weer even omschakelen naar het vaste ritme. De kinderen gaan weer naar school en er moet weer gewerkt worden. Toch helpt die ritme en regelmatig heel goed als je weer back in shape wilt komen. Je staat weer op tijd op en zodra de kinderen naar school zijn kun je al je dagelijkse dingen weer doen, zonder dat je om de 5 minuten gestoord word 😉

BEWEGEN, BEWEGEN EN NOG EENS BEWEGEN.

Tja, dit is wel echt een inkoppertje hoor! 😀 Qua beweging kan ik je niet veel tips geven, want ik mag vanwege mijn rug niet sporten. Ik wandel 2 keer per dag om in beweging te blijven.

Gelukkig zijn er genoeg mensen die je wel bewegingstips kunnen geven. Kijk bijvoorbeeld eens op de website van Mom on top daar vind je heel veel informatie en tips over sporten en bewegen.

DE AANHOUDER WINT!

Het nadeel van direct na de feestdagen alles anders willen doen, is dat de meeste mensen het na een week of twee alweer beu zijn. Dat is eigenlijk heel zonde, want je begint niet voor niks aan de gezonde(re) leefstijl.  Je wilt fitter worden en/of wat kilo’s kwijt. Daarom doe ik dus niet aan welk dieet dan ook. Probeer het eens niet als afvallen te zien, maar als het aanpassen van je leefstijl. Dan is het sowieso al beter vol te houden. 

Probeer ook niet te veel in 1x van jezelf te vragen. Houd je doelen realistisch, zodat je ze ook echt kunt behalen. Want niks is zo demotiverend als doelen die je toch niet zult gaan behalen. En gun jezelf ook gewoon wat lekkers, er is niks mis met een cheatday. Het helpt je waarschijnlijk juist om het vol te houden. Zo neem ik op zaterdagavond echt gewoon dat wijntje met een schaaltje chips 🙂

 

Zijn jullie bezig met back in shape te raken zo na de feestdagen? 

 

Volg je mij al op social media? Je kunt mij vinden op FacebookInstagram en Twitter

 

 

 

2 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.