stoppen met roken
Persoonlijk

Het leed dat stoppen met roken heet

Als je het roken zo beu bent, dan stop je toch gewoon?! Gewoon alles weggooien en het niet meer kopen.. even doorzetten en hoppa, je bent rookvrij! Elke roker heeft dit vast wel eens gehoord, maar dudes.. was het maar zo simpel. Vandaag vertel ik je over mijn “hel”.. het leed dat stoppen met roken heet.. 

STOPPEN MET ROKEN MAKKELIJK? HEEL SOMS WEL..

Toen ik erachter kwam dat ik zwanger was van Alyssa ben ik direct gestopt met roken. Gek genoeg ging het ontzettend makkelijk. Ik had lolly’s en weet ik veel wat allemaal in huis gehaald, want ik had echt verwacht dat het heel zwaar zou worden. Maar dat was dus helemaal niet zo. De combinatie van hormonen (ik vond de geur ineens stinken) en de liefde voor ons komende kindje zorgde natuurlijk ook voor de ultieme motivatie om te stoppen. Het niet roken langere tijd volhouden, tja dat is weer een ander verhaal..

TOCH WEER BEGONNEN MET ROKEN.

Er word gezegd dat als je gestopt bent met roken, je na ongeveer een jaar een grote kans op terug val krijgt. En in mijn geval klopte dat helaas precies. Toen Alyssa 5 maanden was ben ik weer begonnen met roken. Heel stom, i know, maar de drang om te roken was ineens te groot. En ja, als je eenmaal weer begint.

MEERDERE STOP POGINGEN..

De afgelopen paar jaar heb ik wel een aantal pogingen ondernomen om te stoppen met roken, maar die pogingen hield ik niet langer dan 1,5 dag vol. Ik stond er zelf niet helemaal achter denk ik. Zelfs toen ik 2x een aantal dagen in het ziekenhuis lag lukte het stoppen niet. Ja, in het ziekenhuis wel maar zodra ik thuis was ging het weer fout. Waarschijnlijk had dat ook wel te maken met het feit dat ik hele dagen niks kon doen.

EN WE DOEN WEER EEN POGING.

Tja, wat zal ik zeggen. We doen weer een poging. Daniel pakt het dit keer serieus aan, met een beetje hulp van de huisarts. En hij gaat echt enorm goed! Ik ben (nu ik dit schrijf) bijna 6 dagen gestopt met roken. Maar ik vind het zo ontzettend zwaar! Ik heb echt last van afkickverschijnselen, zoals duizeligheid, slapeloosheid en onrust. Ik wist wel dat het niet makkelijk zou gaan, maar dat het zo erg zou zijn?! En het stomme is dat ik niet eens het gevoel heb dat ik echt moet roken.

Omdat de duizeligheid op momenten zo erg is, ben ik (op advies van de huisarts) begonnen met speciale stoppen met roken kauwgom. Het helpt wel iets, maar ik vind de kauwgom toch niet zo prettig. Maar hey, ik moet er iets voor over hebben he? Wij hebben (van een eerdere stop poging) nog een e-sigaret in een la liggen. Deze kan ik gebruiken als ik het echt niet volhouden kan. En dat is 2x gebeurd. Niet dat ik daar nou zo blij mee ben, maar het is beter dan shag of sigaretten halen.

GAAT HET DEZE KEER WEL LUKKEN?

Heel eerlijk? Ik hoop het echt! Maar ik weer het niet. Ik wil eigenlijk helemaal niet meer roken. Sowieso omdat het natuurlijk mega ongezond is, maar ook omdat het gewoon ontzettend veel geld kost. Geld dat wij liever aan andere dingen besteden. 

Deze keer pak ik het ook net wat anders aan. De vorige keren deed ik eigenlijk maar wat en lukte het niet? Ach jammer dan. Nu is dat anders. Ik zorg ervoor dat ik voldoende afleiding heb, ga regelmatig even een rondje lopen buiten en na alles wat ik eet neem ik een glas water.. dat helpt ook enorm. En wat ook niet onbelangrijk is, is dat ik nu een stuk strenger voor mijzelf ben. Denk ik dat ik het niet volhoud? Dan ga ik eerst met mijzelf in discussie 😀 en de “ik wil niet meer roken” Eva wint het nog elke keer 🙂

 

Mocht je nog tips of een advies voor mij hebben.. please let me know ♥

 

Volg je mij al op social media? Je kunt mij vinden op FacebookInstagram en Twitter

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.