Persoonlijk

Het leed dat gemeente medewerkers heet

Een tijd geleden kregen Daniël en ik vanuit de gemeente de melding dat onze identiteitskaarten vernieuwd moesten worden. Vanmiddag hadden we er eindelijk tijd voor om dat te gaan regelen. Voordat we er heengingen vonden we allebei nog pasfoto’s van onszelf, dus die hoefden we in ieder geval niet meer te laten maken.

Eenmaal bij de gemeente waren we gelukkig al snel aan de beurt. Aan de balie zat een op het eerste gezicht vriendelijke dame. Daniël zei dat wij allebei een nieuwe identiteitskaart moesten hebben. Ze vroeg nog netjes of wij een pasfoto en onze ID kaart bij hadden. Daniël had de foto en zijn ID al in zijn handen dus die was eerst aan de beurt. De dame bekeek zijn foto en keek naar hem om te checken of de foto goed was. Prima foto, niks op aan te merken dus ze ging de papieren in orde maken.

 

2 WETEN MEER DAN 1, OF TOCH NIET?

Daarna pakte ze mijn ID en pasfoto aan. Ze bekeek de foto en toen kwam het.. “mevrouw, dit is al een oudere foto!” Eh, oke. Is de foto niet goed dan? “Nou, u moet er wel rekening mee houden dat u over 10 jaar misschien niet meer op deze foto lijkt!” Wait what?! Daniël zei nog dat ik vast niet van plan was om mijn gezicht te laten verbouwen. Ik vroeg nogmaals of mijn foto niet goed genoeg was. Ze gaf aan dat de foto op zich wel goed genoeg was, maar voor de zekerheid riep ze haar collega erbij.

Haar collega pakte mijn foto en bekeek mijn gezicht. Ze kwam wat dichterbij staan en zei dat mijn foto gewoon goed was, ik leek prima op de foto. Maar.. ze zag Daniël’s foto (die dus al goedgekeurd was!) en zei dat zijn foto dus echt niet goed was, dat zou “boven” problemen gaan geven. Hij leek nu ineens totaal niet meer op zijn pasfoto die nog geen 5 minuten eerder dus al was goedgekeurd!!! Snappen jullie het nog?

 

NIEUWE PASFOTO?

Nou, het gaat nog verder hoor.. Hij zou over 10 jaar absoluut niet meer op de foto lijken én het was een probleem dat deze pasfoto al eens eerder voor een document gebruikt was. Dit was echt een bullshit opmerking, want we waren het er al over eens dat mijn pasfoto ook al eerder gebruikt was en dat was geen probleem. Daniël vond het allemaal maar onzin en zei dat als hij zich morgen zou scheren, hij weer helemaal op de foto zou lijken. Maar volgens de dames was dat niet waar.  Zijn gezicht had een andere vorm en ga zo maar door.  Op dat moment maakt het geen Piieeepppp uit wat je verder nog zegt, hun vinden ineens de foto niet goed dus dan heb je gewoon pech. Dus er zit niks anders op dan toch een nieuwe pasfoto laten maken.. Als Daniël zich na het maken van een nieuwe pasfoto scheert lijkt hij totaal niet meer op die nieuwe pasfoto, maar goed het is gewoon bullshit all over the place..

Ik had jullie graag laten zien hoe ons gezicht er op dat moment uitzag, maar het staat natuurlijk een beetje raar om op zo’n moment nog even een “wij zijn boos”- selfie te maken. Gelukkig heb ik nog wel een foto van Alyssa die laat zien hoe ons gezicht er waarschijnlijk een beetje uitzag op dat moment..

 

 

De dame vroeg nog of ze mijn aanvraag nu moest behandelen of pas als Daniël een nieuwe pasfoto had.. Dude, serieus? Wat denk je zelf? Oké, dat heb ik natuurlijk niet gezegd.. maar het lag op het puntje van mijn tong! Morgen gaat Daniël dus nieuwe pasfoto’s maken en opnieuw een nieuwe ID kaart aanvragen.. En uiteraard gaat de “wel/niet goede” pasfoto ook gewoon mee!

Oh wacht, nog even dit:
Ik weet dat niet alle gemeente medewerkers zo moeilijk en wispelturig zijn. Er zijn er genoeg die wel gewoon relaxed zijn, maar helaas hadden wij vandaag niet zo’n medewerker!

 

Gaat het aanvragen van een (reis)document bij jullie ook zo heerlijk soepel?

 

Wil je op de hoogte blijven van Miss Dude Blogging? Volg mij dan op FacebookInstagram en Twitter

 

9 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.