zoutsteen lamp
Special Needs Kids

Het effect van de zoutsteen lamp op onze nachtrust

Onrust, verdriet, frustratie, meltdowns en overprikkeling.. ze komen allemaal voorbij tijdens het “naar bed gaan” ritueel van Alyssa. Gooi daar het niet in slaap komen en vaak ook niet doorslapen bij en je hebt een wanhopige moeder.. ik dus. In onze zoektocht naar “iets” om Alyssa te helpen bij het slapen kwamen wij deze zoutsteen lamp tegen. Vandaag vertel ik je of deze lamp het gewenste effect heeft op Alyssa.

EEN WATTUS LAMP?

Een zoutsteen lamp. Het is niet gek als je er nog nooit eerder van hebt gehoord.. ik kende het ook niet. Daniel kwam het online tegen en wilde het graag eens proberen. De beschrijving van de lamp klonk heel goed en we kregen stiekem gelijk de hoop dat dit zou gaan werken voor ons. En met ons bedoel ik natuurlijk Alyssa 😉

WAT ZOU ZO’N ZOUTSTEEN LAMP MOETEN DOEN?

Even snel uitleggen wat zo’n lamp precies kan doen is nog niet zo makkelijk, sterker nog dan zou ik de tekst van de website letterlijk moeten kopiëren en dat doe ik niet. Buiten dat is het een beetje een ingewikkeld verhaal. Dus als je er echt alles over wil weten adviseer ik je om het even te Googlen. Wat ik je wel kan vertellen is wat ons zo aantrok aan deze lamp.

Volgens de beschrijving zou deze mooie lamp kunnen bijdragen aan:

  • verhoging van de weerstand,
  • verhogen van je energielevel,
  • het bevorderen van je slaap en
  • het maakt je opgewekt en vrolijker.

Klinkt niet verkeerd, hè?! Dat dachten wij dus ook!

WEL EVEN WENNEN ZO’N LAMP.

Op Alyssa’s slaapkamer staan niet zoveel spullen, omdat veel spullen gelijk staat aan veel prikkels. En als wij iets niet willen, dan is het wel te veel extra prikkels. Maar zo’n lamp.. tja, die valt haar natuurlijk direct op. Om te voorkomen dat ze er steeds aan zou gaan zitten hebben wij ‘m op een plankje gezet.

Ze zag de lamp uiteraard direct en ze wist niet zo goed wat ze ervan moest vinden. Ik zette de lamp aan, maar dat was niet zo’n succes. Uit! Uit! was haar reactie. Zodra de lamp uitstond vond ze het wel prima.. “mooie lamp, mama”. De eerste nacht hebben we de lamp daarom maar uitgelaten. Het is natuurlijk ook wennen.

De volgende dag zag ze dat papa en mama ook zo’n lamp hadden en toen vond ze het ineens wel erg interessant om de lamp aan te hebben. Toen ze ’s avonds naar bed ging mocht de lamp wel aan. Ze heeft ‘m goed bekeken en er aan gevoeld.

HET EFFECT VAN DE ZOUTSTEEN LAMP OP ALYSSA’S ONRUST MET SLAPEN.

Ik zou jullie nu zo ontzettend graag willen vertellen dat de lamp werkt, dat het echt ons redmiddel is.. maar, helaas. Momenteel is haar overprikkeling zo extreem, dat de lamp weinig effect heeft. Ik zeg weinig, want helemaal zonder effect is het niet. Althans, dat denk ik.

Zodra de lamp ’s avonds aangaat weet ze dat het tijd is om naar bed te gaan. En het is juist dat moment waar ze zoveel moeite mee heeft. Je ziet de stand van haar ogen veranderen en er ontstaat dan een soort van kortsluiting in haar hoofd. Als ze eenmaal in bed ligt, zie je haar geïnteresseerd en rustig naar de lamp kijken. Er valt dan een soort rust over haar heen. Dus in dat opzicht heeft de lamp wel effect.

Jammer genoeg is dat maar van korte duur en wint haar emotie door de prikkels van de dag het van het rustgevende effect van de dag. Waardoor ze dus niet in slaap valt (zelfs niet met de melatonine die ze voor het slapen gaan krijgt). Helaas zijn onze avonden dus nog steeds ellende.

 

zoutsteen lamp

 

VOOR DE REST VAN HET GEZIN WERKT HET WEL!

Niet alleen Alyssa heeft zo’n lamp op haar kamer. Nadia heeft er ook 1 en Daniel en ik ook. Ik heb er zelf de eerste nachten enorm aan moeten wennen, want het licht is wel echt aanwezig en dat heeft mij toch wel even uit mijn (hoognodige) slaap gehouden. Toen ik er eenmaal aan gewend was vond ik het juist fijn. Ik lijk er uitgeruster wakker door te worden, zelfs als ik een hele korte nacht heb gehad.

Daniel was gelijk enthousiast. Vrijwel direct merkte hij het effect.. hij sliep beter én werd uitgeruster wakker. Bij Nadia heeft het geen effect op haar nachtrust, maar de lamp geeft haar juist een heel rustig gevoel. En dat is voor haar weer heel belangrijk. Ook zij heeft snel last van allerlei prikkels en dan is het heel prettig dat de lamp zo’n rustgevend effect op haar heeft. Ze kan het niet zo goed uitleggen, maar het is echt een een rustig gevoel dat ze er van krijgt.

HAD JIJ AL EENS VAN ZO’N LAMP GEHOORD?

 

Volg je mij al op social media? Je kunt mij vinden op FacebookInstagram en Twitter

2 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.