Healthy living hoe gaat het nu?
Persoonlijk

Healthy living | Hoe gaat het nu?

Een paar weken geleden schreef ik al dat ik wat dingen wilde veranderen. Zo schreef ik dat ik wilde stoppen met roken en gezonder wilde gaan eten. Ik was van plan om de boel helemaal om te gooien en me te gaan focussen op healthy living. Vandaag vertel ik alvast hoe dat nu gaat.

 

Nu al een update?
Ja, ik weet het hoor. Het is al heel snel dat ik met een update kom, maar daar heb ik een reden voor. Ik heb namelijk al veel vaker geroepen dat ik nu echt gezonder ging eten, meer water ging drinken en zou gaan stoppen met roken. Ik begon dan super enthousiast, maar na 2 dagen was ik er dan alweer klaar mee. Dit keer is het anders en ik dacht: hey, als ik het kan dan kan ik anderen misschien ook wel motiveren. 

 

Stoppen met roken.
Laat ik gelijk maar beginnen met het moeilijkste.. Tenminste, voor mij dan. Ik rookte echt heel veel. Ik rookte ongeveer 1,5 a 2 pakjes (grote) shag per week. Naast het feit dat het zo ontzettend ongezond is, is het ook nog eens vreselijk duur. Toch was dat voor mij niet voldoende motivatie.

 

healthy living hoe gaat het niet?

 

Toen ik zwanger was van Alyssa ben ik wel gestopt. Dat ging eigenlijk super makkelijk. Maar dat is natuurlijk logisch, want een grotere motivatie om te stoppen is er natuurlijk niet.  Helaas ben ik toch weer begonnen met roken toen Alyssa 5 maanden oud was. Zo ontzettend stom! En wat nog stommer was.. ik dacht toen dus dat ik gewoon weer makkelijk zou kunnen stoppen.. haha grapjas. Ik had wel een aantal pogingen gedaan, maar die mislukten eigen al nog voor ik begonnen was. 

 

Ben je nou wel of niet gestopt?
Ja en nee! Ik heb nu ruim 2 weken geleden mijn laatste peuk gerookt! Maar helemaal vrij van nicotine ben ik helaas nog niet. Een hele tijd geleden hadden wij bedacht om zo’n e-sigaret te gaan gebruiken, om geld te besparen. Nou dat was dus niet zo’n succes, het werkte gewoon niet. Maar omdat wij nu zo graag helemaal van het roken af willen (ja manlief doet ook mee) hebben wij de e-sigaret er toch weer bij gepakt. We gebruiken deze alleen op het moment dat het niet roken echt even te heftig word. Noem het zwak of wat je ook wilt, maar ik ben echt al trots op ons dat we het op deze manier wel volhouden. En het mooie van zo’n e-sigaret is, dat je het aantal mg nicotine zelf goed kan afbouwen 🙂

 

Gezonde voeding.
Heel eerlijk gezegd was het niet zo slim om het stoppen met roken te combineren met beter eten en afvallen. Maar ja, ik ben er nu eenmaal aan begonnen dus we gaan gewoon door! Ik kwam er dus ook achter dat ik toch iets meer “moet” afvallen dan ik dacht. Nog steeds valt mijn gewicht onder gezond gewicht, maar dat is echt op het randje 😀 En ik wil gewoon wat strakker worden en vooral mijzelf fitter voelen. 
Het gezond(er) eten gaat mij eigenlijk best goed af. Wel merk ik dat ik echt constant trek heb, dat komt denk ik door het stoppen met roken. Natuurlijk probeer ik er ook niet aan toe te geven, maar dat lukt nog niet altijd. Ik doe wel heel erg mijn best om vaker op een dag te eten, zo’n 5 a 6 keer en dan kleinere porties. Ik vind het wel lastig om gezonde- en verantwoorde tussendoortjes te vinden die niet zo duur zijn. Ja, ik vind nog steeds dat gezond eten vaak veel duurder is. 

 

Wat ik zoal eet.
Ontbijten blijft een lastig iets voor mij. Terwijl ik best wel weet wat ik zou kunnen nemen. Ik denk dat ik nu 5x per week netjes ontbijt. Meestal gewoon een boterham met pindakaas. Niet heel origineel, maar wel lekker! Voor de lunch probeer ik een beetje variatie aan te brengen. De ene keer eet ik een boterham met bijvoorbeeld kipfilet en daarbij een gekookt ei, en de andere keer zijn het crackers met smeerkaas en dan wat rauwkost erbij. Of een niet zo mooi uitziend ei-mengsel met groenten.

 

healthy living hoe gaat het nu?

 

De avondmaaltijd zijn redelijk gevarieerd, doordat ik vaak toch inspiratieloos ben, zijn de maaltijden bijna elke week wel hetzelfde. Maar daar probeer ik dan wel variatie in aan te brengen door niet elke woensdag hetzelfde te eten. Een ander lastig puntje is bij ons aardappelen, en dan vooral gekookte aardappelen. De meiden vinden het lekker, maar Daniel en ik houden er echt niet van.Gebakken aardappelen weer wel, maar dat is gelijk weer wat minder gezond 😉 We hebben de aardappelen al geprobeerd te vervangen door zoete aardappel, maar dat vinden wij dus echt vies. Misschien heb ik het verkeerd klaargemaakt ofzo, maar nee dat was geen succes. 
Ik probeer daarom ook om niet 2x achter elkaar aardappelen te eten. Zo ziet het weekmenu van deze week eruit. Normaal maak ik een menu voor de hele week, maar van het weekend is Daniel jarig, wat we dan eten weet ik nog niet.
 • Lasagne met rijst
 • Gekookte aardappel met sperziebonen en een gehaktbal
 • Macaroni
 • Gebakken aardappel met sla en een hamburger
 • Verse groentesoep met een broodje ham/kaas

Lekkere en gezonde tussendoortjes 
Mijn lijstje met lekkere en gezonde tussendoortjes is nog vrij kort. Daar ben ik echt nog zoekende in. Nu is het vooral:
 • Fruitsalade
 • Kwark met fruit en rozijntjes
 • Cracker met kipfilet
 • Komkommer en snackworteltjes
 • Handje rozijntjes
 • Gekookt eitje.

healthy living hoe gaat het nu?

 

Conclusie, healthy living yay or nay?!
Ondanks dat ik toch nog best vaak verlang naar een bak chips of chocolade enzo, zeg ik toch YAY! Het voelt gewoon goed. Ik ga echt niet zeggen dat het soms niet heel moeilijk is, maar hey.. ik moet er wat voor over hebben hè. Ik zal zo af en toe een update plaatsen.. En als ik een super lekker, makkelijk en healthy recept heb uitgeprobeerd zal ik hem hier ook plaatsen. 
Heb jij nog fijne, healthy recepten of snacks die ik echt moet proberen? Laat het weten in een reactie ♥
Volg jij mij al op social media? Je kunt mij vinden op FacebookInstagram en Twitter

 

10 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.