goede zelfzorg
Selfcare

Goede zelfzorg is misschien toch niet zo simpel als het lijkt

Als je mij al langer volgt, dan weet je dat ik een voorstander van goed voor jezelf zorgen ben. Ik geef je via deze blog regelmatig tips over goede zelfzorg en beschrijf gerelateerde onderwerpen. Toch blijkt goed voor jezelf zorgen een lastig dingetje, tenminste.. dat is wat ik om mij heen hoor en zie.

GOEDE ZELFZORG, IT’S ALL JUST ABOUT YOU!

Aan de ene kant snap ik het best dat veel mensen er toch moeite mee hebben. Even alleen met- en voor jezelf bezig zijn kan best confronterend zijn. Want als je al je focus op jouzelf legt, dan kunnen er wel eens dingen naar boven komen die je misschien helemaal niet zo prettig vind, Het mooie hiervan is (ja, er zit echt iets positiefs aan) dat, als je het echt kunt toelaten, je er iets mee kunt gaan doen. Er mee aan de slag gaan om zo nog beter en liever voor jezelf te kunnen zijn.

SELFCARE IS MEER DAN EEN MASKERTJE OPSMEREN..

Er word momenteel onwijs veel gesproken (en geschreven) over selfcare, selflove en me-time. En daar ben ik echt heel blij mee, want hoe meer mensen ingaan zien hoe belangrijk een goede zelfzorg is, hoe beter het is. Toch zit er wat mij betreft wel een klein minpuntje aan..

Vooral op social media zie ik het onwijs veel voorbij komen.. foto’s van #metime waarop de persoon in kwestie dan even de tijd neemt om een gezichtsmaskertje op te doen. Begrijp mij niet verkeerd hoor, daar is niks mis mee.. dat doe ik zelf ook! Maar dat maskermomentje word dan selfcare/selflove genoemd en ondanks dat dat er misschien wel bij hoort, is selfcare oftewel zelfzorg natuurlijk veel meer dan even een maskermomentje.

Het is stilstaan bij waar je staat en waar je heen wilt op elk gebied van je leven. Ben je tevreden over alles? Of wil je dat er dingen gaan veranderen? En hoe doe je dat dan?

ECHT GOED VOOR JEZELF ZORGEN, HOE PAK JE DAT AAN?

Goed voor jezelf zorgen is voor iedereen anders, want wat jij nodig hebt is niet per se wat ik nodig heb. Dus ik heb geen kant en klaar lijstje voor je, maar ik heb wel een aantal tips die je vrij makkelijk en direct toe kunt passen. Die het goed voor jezelf zorgen misschien net wat makkelijk maken.

ZORG VOOR VOLDOENDE SLAAP.

Dit is niks nieuws lijkt me. We weten allemaal dat we voldoende slaap nodig hebben om de dagelijkse bezigheden vol te houden. En het liefste houden we dan ook nog wat energie over om iets voor onszelf te kunnen doen. Dus ga lekker op tijd naar bed, echt je lichaam en geest zullen je dankbaar zijn.

GEZONDE VOEDING.

Gezond eten en drinken is niet alleen goed voor je lichaam, maar zeker ook voor je geest. Van gezonde voeding krijg je vaak meer (en langer aanhoudende) energie, je voelt je er vaak een stuk fitter en prettiger door en dat is dus al een mega pluspunt. Door de juiste dingen te eten kun je helderder nadenken (want, geen of in ieder geval minder honger gevoel) over de dingen die je bezighouden.

CHILL!!

Probeer alles niet zo serieus te nemen. Maak je niet te druk om zaken die je toch niet kunt veranderen. Dat is niet makkelijk, I know #stresskipalert. Maar probeer eens diep adem te halen als je voelt dat je gespannen raakt en vraag jezelf eens af: “kan of moet ik hier eigenlijk wel iets mee?” Als het antwoord nee is geef het dan gewoon geen aandacht.

ZORG VOOR VOLDOENDE BEWEGING.

Deze is ook weer goed voor zowel je lichaam als je geest. Ga lekker sporten, of beter nog.. ga lekker naar buiten. Maak een bos- of strandwandeling, of een weet ik veel wat voor wandeling, maar zorg ervoor dat je dagelijks zeker een half uurtje buiten komt. Buitenlucht geeft je energie en wat is er nu fijner dan de (het liefst niet koude) wind door je haren. En gewoon lekker lopen, geen afleidingen maar gewoon jij en de natuur. Daar kunnen mooi dingen van komen. Zo krijg ik vaak de interessantste inzichten tijdens mijn dagelijkse wandeling.

 

ik hoop dat ik met mijn tips jullie een stapje dichterbij structurele zelfzorg heb kunnen krijgen. Want, goede zelfzorg hoeft echt niet zo moeilijk te zijn ♥

 

Volg je mij al op social media? Je kunt mij vinden op FacebookInstagram en Twitter

 

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.