gezonder leven Miss dude 2.0
Lifestyle

Gezonder leven | Miss Dude 2.0!

Een paar maanden geleden schreef ik een artikel waarin ik tips gaf om gezonder te leven. Oké, erg vernieuwend waren mijn tips niet.. maar het ging om het idee! Ook schreef ik in dat artikel, dat er zoveel (soms bullshit) rondzwerft over wat er nu wel of juist niet gezond is. Door al die onduidelijkheden zoek ik maar gewoon mijn eigen weg naar een gezonder leven en volg al die gezondheidshypes niet 🙂 

Miss Dude 2.0-ish

Net als zovelen wil ik toch wat gezonder gaan leven. Ik ben geen jong ding meer en denk dus wat meer na over de persoon die ik ben én de persoon die ik wil zijn. Dan heb ik het natuurlijk niet alleen over gewicht of uiterlijk, maar dat is er natuurlijk wel een onderdeel van. Ik heb het echt over gezondheid in de breedste zin van het woord. 

Gezonde(re) voeding.

Ik maak elke week een weekmenu, dat is sowieso makkelijk voor het boodschappen doen en het voorkomt dat ik te veel of te vaak dingen klaar maak die toch niet zo verstandig zijn. In het begin werkte dat best goed, maar de laatste tijd was het toch vaak “blegh, hier heb ik geen zin in, ik zet de frituurpan wel aan”. Super slecht natuurlijk. Dus nu zijn we weer netjes elke week een gevarieerd weekmenu aan het maken. En het scheelt wel echt dat ik er gerechten opzet die ik dus ook graag klaarmaak, behalve macaroni.. Daar heb ik echt een hekel aan om klaar te maken 😀 

De afgelopen week ging het qua eten best goed en deze week zijn we ook goed op weg. Zo eten wij deze week bijvoorbeeld:

 • Spinazie met aardappelen en een hamburger
 • Verse groentesoep met een broodje gezond (zonder saus!!)
 • Gebakken aardappelen met sla en een filetlapje
 • Macaroni
 • Rode kool en bloemkool met aardappelen en een gehaktbal

   

gezonder leven miss dude 2.0

 

Op zich best netjes dacht ik zo. En ja, wij eten ook gewoon een keer frietjes met een frikandel. Ik blijf er bij dat dat best moet kunnen 🙂 Als ik mijzelf namelijk allerlei dingen ga ontzeggen waar ik gek op ben, dan gaat er niks komen van gezondere voeding. Een ander puntje waar ik zo af en toe heel veel moeite mee heb, is voldoende water drinken. In de zomer is dat geen probleem, maar in de herfst en de winter is het een ander verhaal. Daarom zet ik nu een alarm in mijn telefoon om mij eraan te herinneren dat ik water moet drinken. Ik hoop dat het dan op korte termijn vanzelf gaat en dat ik dat alarm in mijn telefoon niet meer hoef te zetten.

Positieve mindset.

Er zijn dus een aantal dingen die ik graag wil veranderen, of nouja beter gezegd, wil aanpassen. En om dat te kunnen bereiken zal ik moeten beginnen om mijn mindset wat positiever te krijgen. Maarja, hoe doe je dat? Als je er eens goed over nadenkt is het theoretisch gezien niet zo moeilijk. In de praktijk is het waarschijnlijk wel een stuk lastiger, maar ik moet ergens beginnen, toch?! 

Ik weet voor mijzelf best goed en uitgebreid wat ik wil veranderen en ik denk dat dat een goede eerste stap is. Om te bereiken wat ik wil is het goed om in elke situatie (die betrekking heeft tot het behalen van mijn doel) het positieve te zien. Zo wil ik bijvoorbeeld weer stoppen met roken. Toen ik zwanger was van Alyssa was ik binnen no-time gestopt, zonder moeite. Maar toen Alyssa 5 maanden oud was ben ik, heel erg stom, weer begonnen.

Ik heb al meerdere pogingen gedaan om te stoppen, maar ik denk dat ik er onbewust toch niet achter stond. Ik zag er denk ik te weinig positiefs in. Dat is dit keer anders. Nu weet ik dat ik het wil. Wij hebben eens op een rijtje gezet wat stoppen zou opleveren.. Nou dat is niet mis kan ik je zeggen 😉 En, het allerbelangrijkste is natuurlijk dat het zoveel beter voor de gezondheid is. Ik ga nu trouwens niet beweren dat het deze zomaar ineens goed gaat hoor. Maar ik ga er dit keer wel echt keihard mijn best voor doen.

Meer me-time

Jezelf nieuwe dingen aanleren of gewoonten aanpassen gaat niet vanzelf. Het is keihard werken! Daarom, en ja daar komt Miss Dude weer, is het ontzettend belangrijk om tijd voor jezelf te nemen.. Me-time dus! De laatste weken heb ik niet zo goed naar mijn eigen advies geluisterd en daar ga ik dus weer verandering in brengen. Ik plan nu twee keer per week minimaal 30 minuten met-time in. De ene keer zal ik iets buitenhuis gaan doen, bijvoorbeeld een fijne wandeling of een stuk fietsen. En de andere keer blijf ik lekker binnen, lekker een lange warme douche of een fijn maskertje met een kopje thee erbij, gevolgd door netflix! Gewoon even lekker de boel de boel laten. Zodat ik er daarna weer even goed tegenaan kan. 

 

gezonder leven miss dude 2.0

 

Mochten jullie nou nog fijne tips voor gezonde, lekkere tussendoortjes hebben, please deel ze dan in de reacties. Want stoppen met roken betekent toch meer snacken en dan het liefste zo gezond mogelijk natuurlijk. 

Pssttt.. Volg je mij al op mijn social media kanalen? Je kunt mij vinden op FacebookInstagram en Twitter ♥

Dit vind je misschien ook leuk...

20 Reacties

 1. Wat goed van je! Ik heb nog wel een leuk ebookje met leuke tussendoortjes!
  Herinner me er even aan dan mail ik hem je

  Xx maaike

  1. Ooh dat zou heel fijn zijn!
   XX

 2. Goed bezig, wat mij heel erg hielp met gezond eten was eerst eens op schijven wat ik allemaal at. Dat gaf een goed beeld voor mij.

 3. Meer me-time is absoluut ook mijn voornemen! Moeilijk soms hoor.. die positieve mind set vind ik ook wel een dingetje… maar mooie voornemens! Succes!

 4. Goed dat je gaat stoppen met roken. Een duidelijk idee waarom je dat wilt helpt volgens mij al enorm.

 5. Je bent heel goed bezig. We hebben gelukkig geen frituur, maar een airfryer en gooi daar dan wel weer vaak aardappels in, of zoete aardappel. Groentes eten we ook vaak. Gezondheid is immers een groot goed

 6. Goed bezig. Zelf ook weer wat meer op het eten aan het letten in het nieuwe jaar. Vaak weer even in het ritme komen en dan gaat het weer prima. Helemaal mee eens dat je af en toe gewoon moet kunnen genieten van wat lekkers (en meestal iets ongezonders).

 7. Super goed dat je gaat stoppen erg belangrijk zie het bij me oma die is al 25 jaar gestopt met roken maar alsnog slechte longen van het roken daarvoor. Ik volg het e-book flash reshape. Zitten verschillende weekmenu’s in en kan varieren uit de variatielijst als je iets niet lust. Ik ben hierdoor niet alleen al bijna 10kg kwijt maar ook meer energie gekregen en geen hongergevoel meer

 8. Gezonder eten helpt bij mij alleen als ik alles wat ik eet/drink opschrijf, dan wordt je je echt bewust wat je soms allemaal naar binnen schuift.
  En ja, stoppen met roken, mij is het gelukt, uiteindelijk! Kwestie van willen, niet meer en niets minder. Ik heb het gedaan door middel van afbouwen met een e-sigaret. Maar de gewoonte er uit slijten is moeilijker…
  Succes!

  1. Afgelopen maandag heb ik mijn laatste sigaret gerookt. Als ik het nu echt bijna niet meer volhou neem ik een paar trekjes van een e-sigaret (die hadden wij al een tijd in huis, maar konden er eerst maar niet aan wennen). En dat werkt wel goed.

 9. Zo’n weekmenu werkt bij ook het beste, dan weet ik ten eerste precies wat ik in huis moet halen en ten tweede is de kans op ‘verkeerde’ boodschappen dan het kleinste bij mij.

 10. Knap dat je elke werk een menu maakt! Lijkt me lastig om te weten wat je al gaat maken

  1. Ja het is niet altijd even makkelijk om op maandag te weten wat we de hele week gaan eten, maar het maakt het boodschappen doen wel weer makkelijker!

 11. Goed bezig! Heel veel succes! Wij zijn ook weer gezond aan het eten en ik vind dat toch wel weer lekker hoor! Ik vind paprika of komkommer lekker dippen in Heksenkaas een heerlijke gezonde snack!

 12. Goed bezig! Ik herken echt onwijs veel in je verhaal en moet ook nodig gezonder leven en vaker me-time inlassen. Ik vind avocado echt onwijs lekker. Niet origineel, wel gezond! :’)

 13. Ik doe met je mee voor het gezonder leven! Ik word nu wel blij van een koelkast vol kleurrijke groente.

 14. Ik doe met je mee voor het gezonder leven! Ik word nu wel blij van een koelkast vol kleurrijke groente.

 15. Wat goed van je ! Hier in huis proberen we ook gezonder te leven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.