gezond leven
Lifestyle

Gezond leven als moeder – Tag

Ik ben de laatste tijd steeds meer bezig met een gezondere levensstijl. Daarom vind ik het leuk dat Maaike mij getagd heeft in de “Gezond leven als moeder-tag” die zij het leven in heeft geroepen. Benieuwd hoe gezond ik leef? Lees dan zeker even verder.

WAT IS JOUW ONTBIJT?

Ik ontbijt meestal met Griekse yoghurt met een paar aardbeien en geraspte kokos. Af en toe gooi ik er nog wat cacao poeder door om het net wat zoeter te maken. Als ik echt geen zin heb in Griekse yoghurt dan ontbijt ik ook wel eens met een smoothie of een omelet.

HOEVEEL GROENTE EET JE GEMIDDELD?

Hoeveel gram groente ik per dag binnen krijg kan ik je echt niet precies vertellen, ik hou dat niet bij ofzo. Maar ik eet zeker 5 dagen in de week groenten en soms zelfs 2x per dag.

ALS JE KINDEREN IETS LEKKERS KRIJGEN, EET JIJ DAN ALTIJD MEE?

Voorheen wel.. heel slecht, i know. Maar tegenwoordig snoep ik eigenlijk zelden met ze mee. En als ik wel wat met ze mee eet, dan is het iets van een biscuitje of 1 snoepje. Dat is best netjes, toch?!

HOE ZORG JE VOOR VOLDOENDE BEWEGING?

Ik ben een groot voorstander van goed voor jezelf zorgen. Zowel voor je lichaam als je geest. Beweging is voor mij een cruciaal onderdeel van een goede zelfzorg. Ik wandel 2x per dag. Deels voor ontspanning en deels voor een semi goede conditie.

DOE JE AAN SPORT?

Nee, helaas niet! Door de beschadigde zenuw in mijn rug kan en mag ik niet sporten. Voordat ik rugproblemen kreeg stond ik 2x per week in de sportschool. Meer als wandelen en een beetje fietsen kan ik helaas niet meer.

EET JE WEL EENS IETS WAT JE NIET AAN JE KINDEREN WIL GEVEN OMDAT HET ONGEZOND IS?

Ehm, nee volgens mij niet.

ZIJN DE SNOEPJES THUIS WEL EENS “TOEVALLIG” OP?

Haha toevallig?! Nou, dat is uiteraard wel eens gebeurd. Maar de laatste tijd, sinds wij koolhydraat arm eten, niet meer. Snoep is voor de kinderen.

HOE ZORG JE VOOR JE EIGEN BEHOEFTEN EN TIJD VOOR JEZELF? 

Zoals ik net al benoemde ben ik echt pro zelfzorg. Daarom zorg ik er voor dat ik elke dag tijd voor mijzelf in plan. Uiteraard wel in overleg met mijn wederhelft, want hij moet dan bij de kinderen blijven. Ik zorg er in ieder geval voor dat ik elke dag even een half uurtje kan wandelen.

HOE LAAT GA JE NAAR BED?

Dat verschilt nog wel eens. Over het algemeen ga ik tussen 22.30 en 23.00 uur naar bed. Maar het komt ook voor dat ik er om 21.00 al in lig (dat is eigenlijk alleen zo als ik een nacht van een paar uurtjes achter de rug heb).

DOE JE AAN DIËTEN? 

Nee, ik heb eigenlijk nog nooit een dieet gevolgd. Ik snap er het nut ook niet van, want zodra je met het dieet stopt vliegen de kilo’s er meestal weer aan. Ik eet nu wel zoveel mogelijk koolhydraat arm, maar dat vind ik geen dieet. Dat is meer een levensstijl.

WAT VIND JE VAN JE LICHAAM?

Ik vind mijn lichaam redelijk oké. Als mijn rug en mijn been goed zouden functioneren dan zou ik waarschijnlijk mijn lichaam een stuk “leuker” vinden. Kijk, ik zou best een wat dunnere buik willen en wat minder brede heupen, maar het is niet zo dat ik het lelijk vind.

WAT ZOU JE ANDERS WILLEN DOEN OM GEZONDER TE LEVEN?

Poe, geen idee. Ik denk dat ik het op zich wel goed doe. Ik zou misschien wat minder gehaast willen leven, maar hoe ik dat precies moet gaan doen daar ben ik nog niet over uit.

Ik ben eigenlijk wel benieuwd naar de antwoorden van Marjo, aangezien zij zelf ook bezig is met gezonde voeding en dergelijke. Mocht jij deze tag ook in willen vullen, laat het mij dan even weten.. dan kan ik jouw antwoorden ook bekijken.

 

HOU JIJ JE EXTRA BEZIG MET GEZOND LEVEN NU JE KINDEREN HEBT?

 

Volg je mij al op social media? Je kunt mij vinden op FacebookInstagram en Twitter

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.