gezichtsolie of gezichtscreme
Lifestyle

Gezichtsolie of gezichtscrème, welke is het prettigste?

Een goede huidverzorging is ontzettend belangrijk. En met deze koudere temperaturen is het vooral erg verstandig om extra aandacht aan je huid te besteden. Neem nu bijvoorbeeld je gezicht. Niks is zo onprettig als een jeukerig of trekkerig gevoel, toch? Maar welk product kun je nu het beste gebruiken? Ik ging op onderzoek uit. Gezichtsolie of gezichtscrème, welke is het prettigste?

WAAR HEB IK OP GELET?

Haha dit klinkt wel heel erg officieel zo! Dat is het natuurlijk niet. Ik heb zowel gezichtsolie als gezichtscrème uitgeprobeerd en vertel jullie in dit artikel wat ik het prettigste vind en waarom! Ik heb tijdens het uitproberen vooral gelet op de volgende punten:

  • textuur,
  • geur,
  • ingrediënten en
  • trekt het goed/snel in.

GEZICHTSOLIE | KRUIDVAT ORIGINALS HUIDOLIE ALMOND.

Ik heb voor deze gezichtsolie gekozen om een hele simpele reden, namelijk de prijs! 😀 Ik had namelijk niet zoveel zin om handenvol geld uit te geven aan een olie waarvan ik niet wist of het überhaupt wel wat zou zijn. Voor deze olie betaal je maar € 1,99! Lekker budget proof dus.

De textuur is, eh.. tja, zoals je die van een olie kunt verwachten! Lekker dun en vettig, maar niet echt super olie-achtig (ja, het klinkt echt even niet logisch ik weet het, maar anders kan ik het echt niet noemen). In de dop van het flesje zit een pipetje, waarmee je makkelijk én hygiënisch de olie kunt gebruiken. De olie heeft zachte zoete geur, maar de geur is niet overdreven aanwezig. De olie ruikt juist heel subtiel. Qua ingrediënten zitten er geen echte schokkende bestanddelen in (ik heb er helaas geen duidelijke foto van kunnen maken). Er zit in ieder geval vitamine E in en macadamiaolie. De hoofdbestanddelen zijn geen echte oliën, maar olieachtige substanties die ervoor zorgen dat je huid lekker soepel aanvoelt. Er zit ook parfum in. Maar die staat onderaan het lijstje met ingrediënten en ik heb mij laten vertellen dat dat een goed teken is. 

Trekt deze huidolie ook een beetje lekker in? Ja! Absoluut, tenminste.. als je er niet te veel van gebruikt. 3 tot 5 druppeltjes is voldoende om je gezicht mee in te masseren. Gebruik je toch meer dan blijft er een olielaag op je gezicht. En mocht je je afvragen hoe ik dat weet? Ehm, geen commentaar 😉 

 

gezichtsolie of gezichtscrème

 

GEZICHTSCRÈME | KRUIDVAT NATURES ANTI AGE Q10 DAY CREAM.

De gezichtscrème die ik heb uitgeprobeerd is iets duurder dan de olie, maar nog steeds ontzettend budget proof. De crème kost € 3,99 En laten we eerlijk zijn.. alles is al zo duur dus waarom de hoofdprijs betalen voor een product als het ook stukken goedkoper kan?

De gezichtscrème zit in een tube (die er gewoon lekker fris uitziet). De crème is vegan en door de bio-duindoorn en bio-jojoba-olie word de huidelasticiteit verbeterd en helpt uitdroging tegen te gaan.

 

gezichtsolie of gezichtscrème

 

Al die ingrediënten zeggen mij zo op het eerste gezicht niet zoveel. Wat ik je wel kan vertellen is dat de hele natures lijn voldoet aan strenge eisen om sowieso de naam natures te mogen dragen. Ook in deze crème zit parfum, maar net als bij de olie staat parfum ergens tegen het einde van het lijstje. 

De geur van de crème vind ik een beetje perzik-achtig, niet overdreven hoor maar genoeg om het wel echt te ruiken. De crème trekt op zich redelijk snel in, maar als je echt haast hebt en je wilt er ook nog make-up overheen doen, dan voelt het allemaal niet zo prettig aan. Maar als je alles op je gemakje doet heb je daar geen last van.

GEZICHTSOLIE OF GEZICHTSCRÈME, WELKE IS NU HET FIJNSTE IN GEBRUIK?

Natuurlijk is het heel persoonlijk welk product het fijnste is, want wat ik belangrijk vind aan gezichtsverzorging kan voor jou heel anders zijn. Maar… mijn voorkeur gaat toch uit naar de gezichtscrème! Allebei de producten vind ik fijn spul, maar bij de olie gebruik je toch al snel te veel en dan ziet je gezicht er als een olievlek uit 🙁 en voor overdag is dat toch niet zo’n succes! Al moet ik wel eerlijk toegeven dat ik na het testen allebei de producten op het plankje in mijn badkamer heb staan. De crème gebruik ik overdag en de olie gebruik ik al nachtcrème. 

 

gezichtsolie of gezichtscrème

 

 

Wat voor product heeft jullie voorkeur?

 

Volg je mij al op social media? je kunt mij vinden op FacebookInstagram en Twitter

3 reacties

  • Emke

    Zelf heb ik de huidolie ook en alles wat je hier neer schrijft is waar! Ik gebruik 3 druppeltjes voor mijn gehele gezicht voor ik ga slapen. Mijn huid is in maanden nog niet zo goed geweest en mijn huid in minder droog. Ik draag hem nooit overdag omdat ik dan meestal gezichtsmake-up draag en alles er letterlijk afsmelt. Maar als ik je nog een tip mag meegeven: deze olie is ook super goed voor droge knieën, ellebogen, voeten,… striemen ook! Ik noem het zelf wonderolie! Leuk artikel!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.