genieten van de feestdagen
Lifestyle

Genieten van de feestdagen zonder veel aan te komen? Het kan!

De feestdagen staan weer voor de deur. De tijd van gezelligheid,  familie, vrienden en lekker eten.. veel lekker eten. Met de feestdagen gaan we vaak helemaal los qua eten en drinken. Want ja, daar zijn het de feestdagen voor.. toch?! Tja, dat is misschien wel zo, maar na de feestdagen ben je er vaak toch niet zo blij meer mee. Met mijn tips kun je gewoon genieten van de feestdagen zonder veel aan te komen.

HET IS ALLEMAAL ZO LEKKER!

Met de feestdagen gaan we vaak all the way! Een lekker kerstontbijt of een uitgebreide lunch, wat hapjes tussendoor en het kerstdiner. Of wat dacht je van de hapjes en oliebollen met oud&nieuw? Als ik er nog maar aan denk vliegen de kilo’s er al aan 😉 Maar dat hoeft dus niet! Het is makkelijk om te zeggen dat je gewoon niet te veel moet eten, maar ja.. het is allemaal zó lekker. 

Lees ook: mijn afval avontuur

GEZONDE HAPJES.

Ik weet natuurlijk niet wat voor hapjes jullie op tafel hebben staan met de feestdagen, maar vaak zijn het niet de gezondste hapjes. Best raar eigenlijk, want een lekker hapje kan best gezond zijn. Bijvoorbeeld een schaal met stukjes komkommer, wat snack worteltjes- en tomaatjes of een lekkere mini wrap met salade en kip of kalkoenfilet. Of een lekker fruitspiesje, dat vinden de kinderen vaak ook super lekker.

BLIJF LEKKER IN BEWEGING.

Ook met de feestdagen kun je prima in beweging blijven. En dan bedoel ik niet heen en weer naar de keuken om wat te eten of te drinken te pakken 😉 Tussen de maaltijden (of hapjes) door is het juist lekker om even een wandeling te maken. Nu vind je dat misschien niet gezellig als je visite hebt, maar die kunnen natuurlijk gewoon mee. Hartstikke gezellig met z’n allen. En buiten dat het goed voor je lichaam is, is het ook goed voor je energie-level, want al dat eten maakt je vaak slaperig. Als je liever niet naar buiten gaat kun je natuurlijk ook de muziek wat harder zetten en er een dansfeestje van maken.

NIET TE VEEL SAUSJES.

Veel mensen gaan met de feestdagen gourmetten, dat is een beetje het traditionele kerstdiner lijkt het wel. Niks mis mee, gourmetten is ontzettend lekker en voor de kinderen is dit natuurlijk ook ontzettend leuk om te doen. Het voordeel is dat het allemaal kleine stukjes vlees of vis zijn. Het nadeel is dat je vaak toch te veel eet, omdat het zulke kleine stukjes zijn. En wat is een gourmet zonder sausjes? De sausjes zijn toch wel een van de redenen dat er na de feestdagen wat extra kilo’s aan zitten. Dus ben je erg gehecht aan het aantal kilo’s die je nu weegt? Pas dan op met de sausjes, gewoon net ff een scheutje minder kan al wonderen doen. En dan proef je het vlees of de vis ook beter.

NIET TE VEEL WIJNTJES OF BIERTJES.

Voor sommigen zal dit wel lijken op schelden 😉 maar niet te veel alcohol drinken is ook goed om de schade te beperken. Sowieso is te veel alcohol niet goed voor je, maar tijdens het drinken pak je weer veel sneller en makkelijker dat hapje. En dan blijft het vaak niet bij 1. Dat is op zich helemaal niet erg hoor, maar als je niet zoveel aan wilt komen is dat niet handig.

VERGEET OOK GEWOON NIET TE GENIETEN.

Het belangrijkste is natuurlijk dat je lekker gaat genieten van de feestdagen. Niet alleen van het eten en drinken, maar vooral ook van de sfeer en je vrienden en familie. De gezelligheid, de leuke en mooie herinneringen die jullie zullen creëren en het niks moeten. Ik wens jullie enorm fijne kerstdagen toe, vol met liefde en gezelligheid ♥

 

Hebben jullie nog bijzondere plannen voor de feestdagen?

 

Volg je mij al op social media? Je kunt mij vinden op FacebookInstagram en Twitter 

 

 

 

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.