geluk
Lifestyle

Geluk zit in de kleine dingen..

Geld maakt niet gelukkig.. Zo vaak heb ik die uitspraak gehoord en elke keer dacht ik.. pff, nou dat denk ik toch wel hoor. Tsja, ik was nog jong en wist niet beter 😉 En alhoewel ik nog steeds van mening ben dat geld best kan bijdragen aan geluk, weet ik dat geluk vooral in de kleine dingen zit.

WAT MAAKT JOU GELUKKIG?

Het lijkt zo’n simpele vraag; wat maakt jou gelukkig? We zijn geneigd om daar even snel op te antwoorden. En soms weet je het ook gewoon direct, maar vaak schieten er na die tijd nog wat dingen in je hoofd waarvan je denkt “ja, daar word ik nou echt gelukkig van”. En dat zijn vaak van die kleine dingen waar je niet zo snel aan denkt, omdat ze zo gewoon lijken. Maar alleen omdat iets maar gewoontjes lijkt, wil dat natuurlijk niet zeggen dat het jouw geen geluksgevoel kan geven. 

GELUK ZIT IN DE KLEINE DINGEN.

Ja, dat klinkt leuk.. maar toch word ik enorm gelukkig als ik genoeg geld op mijn rekening hebt staan. Als ik alles kan kopen wat ik maar wil. Dat klinkt vast heel bekend. Maar denk daar nou eens goed over na. Word je echt gelukkig als je die (veel te) dure schoenen kunt kopen? Of is dat maar tijdelijk? Tijdelijk geluk is misschien wel fijn, maar zodra dat geluksgevoel weer weg is kan je daar best last van hebben.

HET KAN ZO SIMPEL ZIJN.

De mooiste en fijnste dingen zijn vaak zo simpel, zo kan ik er ontzettend blij en gelukkig worden als Alyssa ’s avonds lekker op tijd gaat slapen (iets met inslaap problemen). Of een spontane knuffel van één van de meiden. En laten we vooral de eerste zonnestralen na een regenachtige dag niet vergeten. Heb jij zelf gee kindjes, of hou je absoluut niet van de zon? Misschien word je van de volgende dingen wel heel blij en gelukkig:

 • Geen wekker hoeven zetten.
 • Een mooie bos bloemen.
 • Wakker worden naast je liefje.
 • Knuffelen met je huisdier.
 • Het stoplicht dat op groen springt als je aan komt rijden.
 • Chocolade.
 • Dansen op je favoriete muziek.
 • Onverwachts korting krijgen tijdens het shoppen.
 • Je favoriete netflix-serie bingewatchen met je bestie.
 • Een good hair day.
 • Een lief kaartje ontvangen, gewoon zomaar.
 • De geur van net gebakken appeltaart.
 • Een complimentje van iemand die je bewondert.
 • Geld vinden in de broek die je tijden niet hebt gedragen.
 • De geur van pas gewassen beddengoed.
 • Op je  blote voeten door het gras of het warme zand lopen.
 • Lekker meezingen met je favoriete liedjes.

En zo kan ik nog wel even doorgaan, want als je erover nadenkt zijn er zoveel dingen die je gelukkig kunnen maken.

 

Van welke kleine dingen word jij gelukkig?

 

Volg je mij al op social media? Je kunt mij vinden op FacebookInstagram en Twitter

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.