favoriete alles in 1 gerecht
Lifestyle

Food | mijn favoriete alles in 1 gerecht

“Wat eten we vandaag?” dat is toch wel dé meest voorkomende vraag hier in huis. Regelmatig weet ik van ellende niet meer wat ik nu weer klaar moet maken. Laatst probeerde ik iets nieuws uit. En lekker dat het was! benieuwd naar mijn favoriete alles in 1 gerecht? Lees dan snel even verder.

MIJN FAVORIETE “ALLES IN 1” GERECHT.

Als je mij op Instagram volgt, dan heb je de foto van dit gerecht vast al eens voorbij zien komen. Ik heb dan ook regelmatig de vraag gehad of ik het recept ervan wil delen. En dat wil ik uiteraard best, al moet ik zeggen dat ik er geen recept van heb ofzo. Want naast het feit dat het zo lekker en snel klaar is, is het ook een gerecht met weinig ingrediënten. Oh, en het gerecht heeft ook geen naam. Officieel misschien wel, maar wij noemen het hier gewoon “dat lekkere woksaus gerecht” 😀

lees ook: Healthy food, doe maar gewoon, dan doe je gek genoeg!

WAT ZIT ER ALLEMAAL IN?

Zoals ik al zei bevat dit gerecht niet zoveel ingrediënten, maar je kunt er zelf natuurlijk nog extra dingen in doen. Als ik het klaar maak gebruik ik de volgende ingrediënten:

 • 600 gram kipfilet,
 • 400 gram diepvries (of verse) sperziebonen,
 • 500 gram krieltjes,
 • woksaus naar keuze,
 • eventueel 2 rode uien.

De krieltjes lijken nogal veel te zijn voor dit gerecht he? Dat klopt hoor. Maar omdat Alyssa dit gerecht niet eet, eet zij apart krieltjes en (als ik geluk heb) sperziebonen. Sowieso zijn de hoeveelheden een beetje op gevoel, ik meet en weeg het niet van te voren.

HOE MAAK JE HET KLAAR?

 • Ik begin altijd met het opzetten van een pan water. Zodra het water kookt kunnen de sperziebonen in het water. Deze laat ik altijd een kwartiertje koken.
 • Ondertussen maak ik de kipfilet schoon. Je weet wel, de pezen en bloedplekjes verwijderen (Jak!). En snij ik de kipfilet in blokjes. Hoe groot de blokjes zijn ligt er maar net aan waar je voorkeur ligt.. groot, klein, middelmatig, dat maakt eigenlijk niets uit.
 • Doe een beetje (gewone) olie in de pan en bak daarin de kipfiletblokjes goed gaar. Terwijl de kip staat te bakken snij je de ui in ringen of stukjes (ligt er maar net in wat je het lekkerste vind).
 • Ondertussen bak je de krieltjes in de koekenpan, of als je een beetje lui bent (zoals mij) dan doe je de krieltjes in de frituurpan 😉
 • Als de kip goed gaar is, dan bak je de gesneden ui even mee en dan een flinke scheut wokolie erbij.
 • De wokolie er even goed doorroeren en dan even proeven of er voldoende smaak aan het mengsel zit.
 • Als laatste giet je de sperziebonen af en doe deze bij de kip en ui. Even goed doorroeren en nog een scheutje wokolie erbij.
 • Laat het geheel dan even een paar minuten pruttelen.
 • Als de krieltjes ook klaar zijn kun je deze er doorheen doen, of apart erbij serveren. En dan is het klaar! Eet smakelijk.

Lekker makkelijk, toch? Mocht je nu niet van sperziebonen houden dan kun je natuurlijk een andere groente erdoor doen. Wij eten het eigenlijk altijd met sperziebonen. Maar met spruitjes of bloemkool lijkt het mij ook best lekker.

 

Wat is jouw favoriete gerecht?

 

Volg je mij al op social media? Je kunt mij vinden op FacebookInstagram en Twitter

 

 

 

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.