even bijkletsen
Special Needs Kids

Even bijkletsen, zo gaat het nu met Alyssa

Ik vind het wel weer eens tijd voor een update over Alyssa. Op Instagram heb ik al het een en ander gedeeld over onze Miss Mini Dude, maar aangezien er toch het een en ander gevraagd werd is het gewoon handiger om het in een blog te doen. Vandaag gaan we dus even bijkletsen over Alyssa.

KLEINE MEISJES WORDEN GROOT.

Lekker cliche, I know.. maar oh wat word ze toch groot! Er is echt niet veel mini meer aan onze jongste telg. Afgelopen november is ze 6 jaar geworden. Gelukkig zit ze nog wel graag op schoot om te knuffelen, al begint dat qua gewicht soms wel echt even door te wegen 😉

ONDERZOEKEN EN DIAGNOSES.

Wij weten al heel lang dat Alyssa zich anders ontwikkelt dan haar leeftijdsgenootjes. Lang konden we dat een ontwikkelingsachterstand noemen, maar er komt een moment dat het toch handiger is om daar echt duidelijkheid over te krijgen. Niet alleen over haar achterstand, maar ook over bepaalde gedragingen die wij bij haar zagen. Nu kan ik jullie hier een heel verhaal gaan vertellen over wie, wat, waar en wanneer al die onderzoeken gegaan zijn, maar ik denk niet dat dat zo interessant is.

De uitslagen van de onderzoeken kwamen voor ons niet als een verrassing; een verstandelijke beperking en autisme. Ondanks dat wij het eigenlijk al wisten vond ik het toch wel even moeilijk om te horen. Ergens had ik namelijk de (valse) hoop dat ze haar achterstand wel in kon halen en dat haar “opvallende” gedragingen dan ook weg zouden zijn. Maar dat is dus niet zo. Het krijgen van de diagnoses geeft ons net wat meer duidelijkheid en dat is fijn. Aan de andere kant brengt het ook onzekerheid met zich mee, want hoe ver zal zij zich kunnen gaan ontwikkelen?

PRAAT ZE AL WAT MEER?

Ja! Ze heeft de afgelopen tijd veel nieuwe woorden bijgeleerd en ze gaat die woorden ook steeds beter gebruiken. Dat is onwijs fijn, want ze kan nu steeds wat beter zeggen wat ze wil. Helaas zegt ze ook veel dingen die ze ergens hoort en waarvan ze dus geen idee heeft wat het betekent en wat ze er mee moet (dit merk je vooral met teksten die ze in haar favoriete liedjes hoort).

 

even bijkletsen

SLAAP KINDJE SLAAP?

Over de slaapproblemen van Alyssa kan ik niet veel zinnigs zeggen. Er is namelijk geen pijl op te trekken. We hebben perioden dat ze amper 3 uurtjes slaapt (en de volgende dag dus gewoon rete-actief is). Maar er zijn ook perioden dat ze ’s nachts wel slaapt en dan hebben we ook nog de gebroken nachten. Die hebben we momenteel weer veel. Dan word ze 3 a 4 keer per nacht hard huilend wakker, om vervolgens als ik bij haar lig weer in slaap te vallen. Oh well..

ZINGEN, DANSEN EN BUITEN RENNEN.

Alyssa is eigenlijk nooit een speelgoed kindje geweest. Ze heeft natuurlijk wel voldoende speelgoed. En er zijn zeker wel dingen waar ze mee speelt, maar spelen met speelgoed is verder niet zo haar ding. Alyssa is nog steeds helemaal in de ban van K3. Zingen en dansen is nog steeds haar favoriete bezigheid. Er is even een tijdje geweest dat ze K3 niks meer vond, maar dat was maar van korte duur. Naast zingen en dansen blijft ze gewoon echt een buiten kindje, lekker buiten rennen en klimmen en klauteren doet ze graag. Mama vind het met deze temperaturen wat minder, maar ach.. zolang ze het naar haar zin heeft.

VAKER EVEN BIJKLETSEN?

Ik doe dit normaal gesproken eigenlijk nooit, zo’n “even bijkletsen” artikel. Laat je me even weten of je het leuk vind als ik dat vaker doe?

HOE GAAT HET MET JULLIE KINDJES?

Volg je mij al op social media? Je kunt mij vinden op Facebook, Instagram en Twitter

2 reacties

  • Lodi

    Ik vind het wel fijn zo dit artikel om even te lezen hoe het nu gaat. Ik kan me voorstellen dat je toch schrok van de uitslag, je wist het wel, maar hoop toch op anders. Haar slapen lijkt me ook heel moeilijk, juist omdat ze niet aan kan geven wat er precies is en in haar omgaat. Gaat ze overdag eigenlijk naar school of opvang?

    • missdudeblogging

      Ze gaat overdag naar een orthopedagogisch dagcentrum, school kan ze (nog) niet. Het slapen is inderdaad rot, al lijkt het nu momenteel iets beter te gaan, ze valt nu wel weer in slaap (behalve als ze na 04.00 wakker is, dan kan ik het wel vergeten)

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.