puber in huis
Special Needs Kids

Een puber in huis? Dan herken je dit vast!

Pubers, you gotta love them! 😉 Ze zijn toch de gezelligste, vrolijkste en meest behulpzame wezens die je kent? Of toch niet helemaal.. Als jij een puber in huis hebt, dan herken je de volgende dingen vast wel..

TYPISCHE PUBERUITSPRAKEN.

Zodra jouw kind een puber word, dan maak je kennis met een totaal andere en vaak vervelendere versie van jouw eens zo lieve behulpzame schatje. Het begint vaak met de niet zo gezellige uitspraken, zoals

 • Aaargghhh *zucht*. Deze komt echt heel vaak voor, gewoon zomaar. Je hoeft ze nog maar aan te kijken en het gezucht en gesteun begint.
 • “Jahaaa.. dat doe ik straks wel.. zeur niet zo”. Standaard antwoord als je je puber vraagt om even iets te doen.
 • “Ik mag ook helemaal niks van jullie” gevolgd door “Pietje en Marietje mogen dat allemaal wel”.

Er zijn echt nog heel veel meer uitspraken te bedenken, maar deze drie herken je vast maar al te goed als je een puber in huis hebt.

FAVORIETE BEZIGHEDEN VAN EEN PUBER.

Als je geluk hebt, heeft jouw puber een hobby waar hij of zij graag mee bezig is. Of misschien zit jouw puber op een sport. Maar als dat niet het geval is, zijn dat vast zijn of haar favoriete bezigheden:

 • Niks doen; als ik de puber vraag wat ze gaat doen, is het antwoord vrijwel altijd “weet ik veel.. niks ofzo..*zucht*”. En dat blijkt 9 van de 10 keer ook te kloppen, want ze doet dan dus ook gewoon niets.. behalve verveeld op de bank hangen en verkondigen dat ze zich zo verveeld.
 • Discussiëren over, tja.. alles; ik ben er van overtuigd dat het voeren van nutteloze discussies bij het puber-zijn hoort. Onze puber is er in ieder geval goed in.
 • Staren naar een beeldscherm in combinatie met zeuren over de kwaliteit van het beeldscherm (“My god, deze tablet is gewoon zo traaaaag!”)

UITERAARD KAN DE PUBER OOK BEST GEZELLIG ZIJN!

Maar helaas is de gezelligheid vaak van korte duur, want het is natuurlijk helemaal niet stoer om gezellig met je ouders op de bank te zitten of wat dan ook 😉 En sommige pubers vertonen gezellig en lief gedrag om iets bij jou gedaan te krijgen. Zodra ze hebben wat ze willen veranderen ze vaak weer in de humeurige wezens die ze daarvoor waren. Maar ach, we zijn zelf ook allemaal jong geweest en weten dus best dat die lieve pubers het niet expres doen om ons te zieken. Tenminste, dat hoop ik dan maar 😀

 

HERKEN JIJ JOUW PUBER HIERIN? OF MISSCHIEN HERKEN JE WEL JOUW VROEGERE ZELF?

 

Volg je mij al op social media? Je kunt mij vinden op FacebookInstagram en Twitter

2 reacties

 • Gerrie

  Ik denk dat ik echt mijn handen mag dicht knijpen met mijn pubers. Oke het lui zijn en bankhangen met een scherm dat herken ik zeker 🙈 Verder zijn mijn kinderen altijd in om samen iets leuks te doen of samen een film te kijken.
  Ook gaan ze vaak mee boodschappen doen.
  Geen gekke dingen die ze doen waar we over zeuren met elkaar.
  Maar het is idd wel echt puber gedrag wat je beschrijft hahaha

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.