een kijkje in mijn bujo
Lifestyle

Een kijkje in mijn bujo!

Op instagram en in blogposts zie ik steeds vaker de leukste bullet journal  creaties voorbij komen. En aangezien ik een echte bujo-nerd ben, vind ik dat ontzettend leuk om te zien en over te lezen. Ook kreeg ik onlangs een paar vragen over mijn bujo. Wat hou ik er in bij? En hoe doe ik dat? Daarom gun ik jullie vandaag een kijkje in mijn bujo! 🙂 
Ik zit in een  aantal facebookgroepen voor bullet journal junkies 😉 en steevast komt daar de vraag: hoe moet ik beginnen? Of, wat moet er allemaal instaan? Er word dan toch altijd wel een paar keer gezegd dat je moet beginnen met een Key, een inhoudsopgave en andere overzichten. En dat is jammer, want het mooie aan een bujo is, dat dat dus helemaal niet hoeft. Als je het handig en fijn vind moet je dat zeker doen, maar eigenlijk zijn er dus geen regels. Je maakt ‘m zoals jij dat wilt. Dat doe ik ook..

 

Geen Pinterest-perfect spreads
Ik ben dus eigenlijk helemaal niet zo creatief. In mijn bujo zul je dus geen creabea pagina’s tegenkomen. Dat vind ik best jammer, en ik probeer het ook echt wel.. Maar ja, ik ben gewoon niet gezegend met creabea-genen! Dat geeft verder ook helemaal niet, want oorspronkelijk is het hele systeem een productiviteit-hulpmiddel. 

 

Welke spullen gebruik ik?
Toen ik pas begon met bullet journalling gebruikte ik een “simpel” boekje van de action. Het liefste wilde ik direct een notebook met dot grid papier, maar ik moest mijzelf eerst bewijzen (van mijzelf) dat ik dit leuk bleef vinden én dat het wat voor mij was. Na 4 maanden was dat boekje vol en kon ik eindelijk voor een “echt” bullet journal notebook gaan.

 

een kijkje in mijn bujo

 

Ik was direct op slag verliefd op de notebooks van het Duitse merk Nuuna ♥ Ik wil ook echt geen ander merk. Het papier is heel fijn en de kaft van mijn Nuuna’s (ben toevallig pas begonnen aan mijn 3e!) zijn ook zo leuk!
Nou, ik gebruik dus een Nuuna notebook. Verder eigenlijk een beetje de basis dingen, voor mij is een grijs potlood en een gum echt onmisbaar. Ik teken namelijk alles eerst met potlood. Daarna gebruik ik zwarte micron fineliners. Die zijn ideaal om mee te schrijven en te “tekenen”. 

 

een kijkje in mijn bujo
De pastelmarkers zijn ook onmisbaar voor mij. Heel handig om dingen eruit te laten springen
een kijkje in mijn bujo
En de fineliners natuurlijk ook
een kijkje in mijn bujo
Washi tape!!! Oké, misschien niet noodzakelijk, maar wel heel leuk om een pagina op te fleuren
Wat hou ik allemaal bij?
In principe kun je er echt alles in bijhouden. Bijvoorbeeld hoeveel uur je slaapt per nacht of welke boeken je wilt lezen. In mijn eerste bujo hield ik dat soort dingen ook allemaal bij, maar nu niet meer. Ik heb er ook gewoon geen tijd voor om dat soort dingen allemaal bij te houden. Voor mij is het ook echt een hulpmiddel en geen artsy-planner ding. 
Over het algemeen gebruik ik weekoverzichten (weekly)  voor zowel privé als mijn blog. Al kan ik ook zomaar ineens een paar dagoverzichten (dailys) maken. Hier plan ik dus in grote lijnen wat ik echt moet doen. 

 

een kijkje in mijn bujo

 

Andere dingen die ik bijhoud, en waar ik geen foto van plaats omdat dat echt te privé is, zijn 
  • Follow the money. Een inkomsten en uitgaven pagina. Dit is echt heel handig om je financiën inzichtelijk te krijgen en/of houden.
  •  Pijn tracker. Om inzicht te krijgen op welke momenten, of na welke activiteiten, mijn rug/been het meeste pijn doet.
  • Maandelijkse blog-goals pagina. O.a. mijn statistieken houd ik hier op bij (ook van mijn social media) En de doelen waar ik die maand aan werk. 
Naast mijn to do lijsten, dag- en weekplanningen en bovenstaande dingen houd ik ook dingen bij die eigenlijk helemaal niet super belangrijk zijn, maar die ik wel grappig vind. Zoals

 

een kijkje in mijn bujo
zoals ik al zei.. ik ben geen creabea
een kijkje in mijn bujo
Deze is nog niet compleet 😉
Nu kan ik nog wel even doorgaan met foto’s laten zien en vertellen wat ik nog meer allemaal bijhoud, maar dan zijn we zo 1000 woorden verder 😀 Ik hoop dat jullie nu een beetje een idee hebben van mijn bujo. Mocht je toch meer willen zien of wat dan ook.. Just let me know 🙂

 

Gebruik jij zelf een bujo? En wat vinden jullie van mijn niet zo creatieve creaties?
Volg jij mij al op social media? Miss Dude Blogging is te vinden op FacebookInstagram en Twitter 

14 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.