doei 2021
Persoonlijk

Doei 2020! Op naar een beter jaar.

Nog heel even en dan zit 2020 er op. 2020 was geen goed jaar, er gebeurde veel dingen die niet leuk waren (understatement van de eeuw). En dan heb ik het nog niet eens over het Corona virus en alles daar omheen. Ik kan niet wachten om 2020 de deur te wijzen 😉 Er waren echt niet alleen maar vervelende dingen hoor, maar ik ben toe aan een beter jaar. 

ANTWOORDEN DIE IK LIEVER NIET HAD GEKREGEN.

2020 was echt het jaar van antwoorden krijgen. Sommige antwoorden waren eigenlijk alleen maar een bevestiging van wat we al wisten en andere antwoorden kwamen als een verrassing. Alleen niet het soort verrassing waar je echt heel blij van wordt. Zo lieten we een genetisch onderzoek doen bij Alyssa met het idee dat er waarschijnlijk toch niets uit zou komen (wat meestal het geval is), maar waar dus toch wel uitkwam dat er sprake is van een genetische afwijking. Enerzijds heel fijn dat er een oorzaak is voor haar beperkingen, maar aan de andere kant levert het alleen maar meer vragen op. Hopelijk gaat 2021 meer duidelijkheid brengen.

VEEL BEVESTIGINGEN VAN WAT WE EIGEN AL WISTEN.

Wij hadden al heel vroeg het vermoeden dat er bij Alyssa meer was dan alleen een achterstand. En dat werd dit jaar dus ook bevestigd. Alyssa werd getest op autisme en de uitslag was gewoon duidelijk. Ze heeft autisme.. in combinatie met een verstandelijke beperking. Tja, ondanks dat we dat al wel wisten is het toch best wel even een klap. Maar ja, wat doe je eraan? Even slikken en weer doorgaan.

Later kwam er nog een diagnose bij. Eentje waar we eigenlijk ook niet van stonden te kijken.. ADHD.

doei 2020

FAMILIEOMSTANDIGHEDEN EN ANDERE LASTIGE DINGEN.

Begin van het jaar liep alles eigenlijk best wel lekker. De meiden deden hun ding en ik ging met de blog ook best lekker, deed leuke nieuwe contacten op via social media en ik zat gewoon lekker in mijn vel. En toen was daar Corona.. Gelukkig hebben wij er zelf niet mee te maken gehad (afkloppen!!), maar we moesten wel even hard omschakelen. Ineens kreeg ik een nieuw beroep in mijn schoot geworpen; juf van een puber.

In mijn directe omgeving zag ik bij een familielid de effecten van het leven in Corona tijd. En die effecten waren moeilijk om aan te zien. Geen bezoek, geen knuffels en niet spontaan even samen koffie drinken. Dit heeft er, zoals bij veel mensen, keihard ingehakt. Dit familielid kampte al met “gezondheids-issues”, maar in deze fucked up periode is het erger geworden. Deze persoon is in de afgelopen maanden veranderd in iemand die niet meer de persoon is die hij/zij altijd was.. en dat is vreselijk om te zien. En dat gaat waarschijnlijk niet meer beter worden ook. Zonder Corona was dit ook wel gebeurd, maar ik denk dat het dan minder snel geweest zou zijn..

Ook voor de puber was het een pittig jaar, waar ik in verband met haar privacy, en die van andere betrokkenen, niet te veel over ga delen. Geen dingen die niet door de beugel kunnen hoor, maar vooral hele persoonlijke dingen.

doei 2020

ER WAREN OOK MOOIE MOMENTEN ♥

Gelukkig waren er ook fijne en mooie momenten dit jaar.

Zo bleek dat Alyssa zo erg in haar ontwikkeling was gegroeid dat ze klaar was op het dagcentrum. Ze was het dagcentrum ontgroeid en was, volgens de orthopedagoog, klaar voor speciaal onderwijs. Wij waren daar in eerste instantie nog niet zo zeker van, maar tijdens haar proefplaatsing op school bleek al snel dat ze er inderdaad klaar voor was. Ze gaat nu (of nou ja, nu even niet i.v.m de lock down) met veel plezier en enthousiasme naar school en ze doet het super!

Ook heb ik dit jaar mooie en lieve mensen (online) leren kennen waar ik mooie gesprekken mee heb gevoerd. En die gesprekken en die mensen hebben er mede voor gezorgd dat ik weer precies weet waarom ik mijn blog ben gestart; mensen inspireren en helpen. Daar ga ik in 2021 dus ook zeker mee verder, maar dan wel een beetje anders 😉 Daar lees je op een later moment meer over.

Verder waren het vooral de random momenten die 2020 toch ook wel mooi maakte:

de spontane uitjes met de wederhelft
Alyssa’s eerste “schrijfwerkje”
de huiskamer renovatie (echt, ben zó blij met het resultaat)
leuke Netflix series kijken met een wijntje 😉
fijne rustige wandelingen
het vrolijke geklets van Alyssa

Tja, zo kan ik natuurlijk nog wel even doorgaan, maar dan ben ik morgen nog bezig vrees ik.

OP NAAR EEN BETER 2021!

Hopelijk word 2021 een beter jaar. Wij hebben dan nog wel wat lastige dingen op de planning staan, maar ik hoop dat het verder een rustig jaar word. En ik hoop dat jullie 2021 ook een fijn jaar vol goede gezondheid word.

Wij wensen jullie een fijne oud & nieuw! Drink lekkere drankjes, eet lekkere hapjes en geniet vooral van elkaar ♥

doei 2020

Wat zijn jullie plannen voor oud & nieuw?

 

Volg je mij al op social media? Je kunt mij vinden op FacebookInstagram en Twitter

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.