Doe jij wat jou gelukkig maakt
Selfcare

Doe jij wat jou gelukkig maakt?

Hoe vaak zeggen we het niet tegen anderen, doe gewoon wat jou gelukkig maakt! Trek je niks van die anderen aan, maar doe gewoon wat jij wilt. Het klinkt zo heerlijk simpel, maar is het wel zo simpel? En doen we zelf eigenlijk wel wat ons gelukkig maakt?

DAT DOE JE TOCH GEWOON EVEN?!

Oh dear, was het maar zo simpel. Als je weet waar jouw passie ligt, waar jij echt dolgelukkig van word en je de middelen en mogelijkheden hebt.. Ja dan ben je al een heel eind. Maar zelfs dan kan het nog een hele opgave zijn, want hoe pak ik het aan? Kan ik dit wel echt en wat als niemand het wat vind? 

Ik vroeg op Instagram aan mijn volgers of zij doen wat hun gelukkig maakt. En zoals ik eigenlijk al verwachtte waren de antwoorden heel divers. Een aantal volgers antwoordde dat zij inderdaad doen waar ze gelukkig van worden. Heerlijk lijkt me dat! Want ik vind het soms toch een beetje lastig. En uit andere reacties bleek dat ik niet de enige ben. Als het toch een lastig dingetje is, dan doe je dus niet zomaar even wat jou gelukkig maakt. 

WAT MAAKT JOU ECHT GELUKKIG?

Voor sommigen is deze vraag dus heel makkelijk te beantwoorden en voor anderen is het toch nog erg lastig. Hoe komt dat toch? Zijn er misschien te veel dingen die we op zich wel leuk vinden? Of is er niet echt iets waar ons hart sneller van gaat kloppen? (Behalve dan misschien van Mr. Hunk of Mrs. Babe 😉 ) Of weten we het wel, maar laten we ons afleiden door de mening van anderen? Waardoor we er niet voor durven gaan? 

 

Doe jij wat jou gelukkig maakt

 

Als ik even echt goed naar mijzelf kijk, dan kwam het doordat ik het niet toe liet. Ik durfde ergens niet toe te geven dat ik niks liever wilde dan iets voor mijzelf te beginnen. Ik was bang voor de reactie van anderen en daardoor ging ik enorm aan mijzelf twijfelen. Zo enorm zonde eigenlijk en een verspilling van mijn tijd! Nu ben ik eigenlijk nog steeds niet voor mijzelf begonnen, tenminste niet in de zin zoals ik het in eerste instantie wou. Maar door het starten van Miss Dude Blogging heb ik wel een stap in de goede richting gezet. En echt waar, dat was mijn beste beslissing ever. Oh, voor de nieuwsgierigen onder ons.. in dit artikel kun je lezen wat mijn passie is 🙂

DOE JIJ WAT JOU GELUKKIG MAAKT?

Ik ben oprecht benieuwd wie van mijn lezers echt doet waar hij of zij gelukkig van word. Of dat nou op het gebied van werk is of een ander gebied, ik hoop echt dat jullie zo ontzettend blij worden van wat je doet. Als je net zoals als mij bent, miss twijfelkont 1e klas, hoop ik dat ik je een beetje op weg kan gaan helpen met een aantal aandachtspunten en tips.

ALLES START MET EEN IDEE.

Alles start met een idee. Dat kan een kleine hersenspinsel zijn die blijft hangen, waarvan je een glimlach op je gezicht krijgt op het moment dat je er aan denkt. Als je zo’n idee hebt, hou ‘m dan vast. Schrijf je idee ergens op en bedenk je dan eens wat je nodig hebt om dit geweldige idee uit te bouwen. Word je alleen maar enthousiaster? Dan is de kans groot dat dit weleens jouw ding kan zijn. Stop ‘m niet weg, maar ga er mee aan de slag en maak een plan.

NIET TE VEEL NADENKEN.

Oké dit klinkt nu vast een beetje tegenstrijdig, maar alleen nadenken over hoe en wat je gaat doen is ook niet goed. Zo geef je jezelf alleen maar meer tijd om te gaan twijfelen. Op een gegeven moment is het toch echt tijd om actie te ondernemen. En dat kan heel eng zijn, maar wat heb je te verliezen? Het ergste dat je kan gebeuren is dat je erachter komt dat het toch niet jouw ding is. Dat zou heel vervelend zijn, maar je kan dan in ieder geval zeggen dat je het geprobeerd hebt. Dan hoef je je niet af te vragen; wat als ik het geprobeerd had?

LAAT JE NIET VAN JE STUK BRENGEN DOOR DE MENING VAN ANDEREN.

Niet iedereen zal even enthousiast zijn over jouw passie. En dat is echt niet erg. Natuurlijk zou het heel fijn zijn als iedereen jouw enthousiasme deelt. Maar dat gebeurd maar zelden. Zorg er alleen voor dat het je niet aan het twijfelen brengt, of nog erger, dat je gaat geloven dat jouw idee niks is. Want wat Pietje echt niks vind, kan Marietje juist heel goed vinden. En het kan juist zijn waar Kareltje zoveel behoefte aan heeft. Omring jezelf met mensen die jouw enthousiasme wel delen, of die je in ieder geval steunen. Want je hebt niks aan mensen die alleen maar negatief zijn over “jouw ding”.

GA ERVOOR, MAKE IT HAPPEN!

Als laatste punt zou ik je willen zeggen: ga ervoor! Want weet je, het voelt zo ontzettend fijn als je kan doen waar je gelukkig van word. En niet alleen het uitvoeren. Maar de weg er naar toe, het behalen van subdoelen die jou naar je grote doel brengen.. Dat is zo inspirerend en je leert jezelf er zo goed door kennen. En dat is ook niet onbelangrijk. Dus, go for it, make it happen! 

 

Doe jij wat jou gelukkig maakt

 

Doe jij wat jou gelukkig maakt? Ik ben erg benieuwd naar jullie reacties ♥

 

Volg je mij al op social media? Je kunt mij vinden op FacebookInstagram en Twitter

 

 

 

16 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.