My Dudelicious life

MissDudeBlogging

Telefoon met abonnement, prepaid, of toch Sim Only voor Nadia?

Kids Talk
sim only
Een paar weken terug schreef ik er al wat over in mijn Kids talk, Nadia wil dus dolgraag een mobiele telefoon. En dan niet zomaar een telefoon, nee mevrouw wil een gloednieuwe trendy iPhone! En weet je, ik snap dat best. Ze is nu bijna 14 jaar en iedereen om haar heen heeft een mobiele telefoon. Toch vinden wij dit een heel lastig ding, om diverse redenen.
Heeft ze echt een telefoon nodig?
Als ik hier in de buurt eens om mij heen kijk, dan zie ik kinderen van 7 of 8 jaar al met een smartphone rondlopen. En dat vind ik echt bizar! Uit onderzoek van Nibud blijkt dat merendeel van de  kinderen van 10 jaar een mobiele telefoon heeft. Ik vraag me dan echt af waarom zo jong al? Maar goed, heeft Nadia echt een telefoon nodig? 
Zelf vind ze natuurlijk dat ze er écht één nodig heeft. Tja, dat zou ik zelf ook zeggen als ik haar was 😉 Haar argumenten zijn er nou geen die ons overhalen dat we een telefoon voor haar aanschaffen. Ze wil namelijk een telefoon zodat ze de hele dag spelletjes kan doen, filmpjes en muziekjes op YouTube kan kijken en luisteren en met eigenlijk iedereen die ze kent bellen en berichtjes sturen. Zo gaat het natuurlijk een duur grapje worden. 

 

sim only
© Daniel Trapman Fotografie

 

Ze heeft eigenlijk helemaal geen telefoon nodig. Ze gaat met speciaal busvervoer naar school, als er op school iets is of als ze om wat voor reden dan ook later is, dan laten ze dat vanuit school weten. Dus daar heeft ze ‘m niet voor nodig. Ze heeft ‘m ook niet nodig om contact te houden met vrienden en vriendinnen, want door haar beperking is ze eigenlijk altijd thuis bij ons, of ze is bij haar moeder.
Gewoon helemaal geen telefoon dan?
Dat vind ik nou ook weer zo wat. Ondanks haar beperking is ze wel goed op weg om steeds wat zelfstandiger te worden. Maar wat ons echt nog tegenhoud is haar impulsiviteit en beïnvloedbaarheid. Iemand hoeft haar maar even lief te vragen of ze haar spullen even mogen bekijken en weg is het. of ze laat anderen haar spullen gebruiken, anderen die er niet zo netjes mee omgaan. Kijk, gaat het nou over een boekje ofzo dan is dat nog te overzien, maar een telefoon is natuurlijk wel heel wat anders. 
Mogelijkheden nagaan.
Toch zijn wij wel alvast aan het rondkijken naar de verschillende mogelijkheden die er op mobiele telefoon gebied zijn. Een abonnement, of toch prepaid? Beide opties hebben voor ons voor- en nadelen. Bij een abonnement kun je toch meestal wel een hele mooie, leuke en trendy telefoon kiezen. Hoewel ik dat voor mijzelf altijd wel heel leuk en interessant vind, vinden wij dit voor Nadia toch niet zo’n goed idee.. iets met onhandigheid en beïnvloedbaarheid 😉 De abonnementskosten, zeker met een telefoon erbij, liggen toch vaak wat hoger en dat willen wij nu nog niet. Ze moet eerst laten zien dat ze er netjes en zorgvuldig mee om kan gaan. Prepaid dan maar? Hmm, daar ben ik zelf eigenlijk helemaal niet zo’n fan van. Gelukkig is er nog een optie, namelijk Sim Only!
Sim Only.
Wij hebben thuis nog een goed werkende simlock vrije smartphone liggen die niet gebruikt word, dus een nieuwe telefoon is dan al niet nodig. Dus een Sim Only abonnement klinkt ineens wel heel interessant. Wat ook heel fijn is, is natuurlijk het abonnementsgeld. Na wat verder onderzoek kwam ik er achter dat er voor ons een hele fijne optie is; Sim Only alleen bellen, dat kan al vanaf 7 euro per maand.  Dus geen internet, dan voorkomen wij gelijk ook dat Nadia “stiekem” online van alles op gaat zoeken, want ja.. Ze blijft natuurlijk een heel erg nieuwsgierige puber 😉 Wij hebben onze keus voor Nadia gemaakt. Niet voor nu gelijk al, maar zodra ze een mobiele telefoon nodig heeft óf wij overstag gaan 😉 dan gaan we voor Sim Only.

 

••Dit artikel bevat een betaalde link••

 

 

 

Tagged , , ,

19 thoughts on “Telefoon met abonnement, prepaid, of toch Sim Only voor Nadia?

 • Ik denk dat ik voor mijn kinderen (als het zover is, maar je hebt het er weleens over) tegen die tijd voor een refurbished telefoon zal gaan. Zelf kreeg ik een mobiel toen ik in groep 8 zat en alleen op de fiets naar school reed. Ik moest een aardige toch afleggen door de polder dus dat was wel nodig 🙂

 • Ik heb helemaal nog geen kids dus ik kan me er nog niet echt over uit spreken. Maar zo’n duur Iphone toestel zullen ze nooit ‘krijgen’. Dan moeten ze maar sparen. Dat deed ik ook en zelfs nu koop ik niet zo’n duur toestel.

 • Ik kan me heel goed voorstellen dat als je dochter zo kwetsbaar is, je drie keer nadenkt over een telefoon. Ik ben soms ook verbaast hoe jong kinderen al een toestel krijgen!

 • Zelf heb ik een abbo bij T-mobile. Niet het nieuwste mobieltje, maar net eentje ouder zodat het lekker betaalbaar is 🙂 Altijd moeilijk om te kiezen voor welke telefoon en abbo je gaat. Vroeger op de basisschool kreeg ik een oude mobiel van mijn moeder, waarmee ik ook echt alleen het noodnummer kon bellen mocht dat nodig zijn.

 • Ik zie steeds jongere kinderen met een mobiele telefoon en ik vind het niet oké. Sorry voor mijn eerlijkheid. Naar mijn mening is het pas handig als ze naar de middelbare school gaan en dan zou ik ze zeker geen abonnement geven, haha.

 • Lastig is dat he? Ik vond het ook echt een dilemma. Mijn zoontje heeft nu mijn oude toestel gekregen. Niet om mee te bellen maar zodat we samen PokémonGO kunnen spelen. Hij mag het toestel voorlopig ook echt niet meenemen als ie buiten gaat spelen, maar voelt zich nu toch al wel een heel ventje, haha 😉

 • Tsja…
  Dat is zo de eeuwige….

  Hier (soms) een kind van 11 onder mijn hoede, heeft geen smartphone wel een gewone GSM waarop ingesteld kan worden welke nummers ze eventueel kan bellen indien nodig. Thuis heeft ze een tablet waarop ze gewoon met wifi kan en andere dingen doen… Eigenlijk gebruikt ze die amper. Iphone zou ik sowieso nooit kopen, voor mezelf ook niet…

  Kinderen van nu groeien er mee op… Ergens lijkt het onvermijdelijk dat ze het vroeger en vroeger willen. Kinderen van vier vragen al of ze op de GSM mogen spelen… (Ik heb er gelukkig geen spelletjes opstaan)

  Maar t is een moelijk iets, ja…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!