kinderprogramma's zijn gewoon irritant
Special Needs Kids

Deze kinderprogramma’s zijn gewoon irritant!

Laatst was Nadia aan het zappen, op zoek naar een leuke tv serie die ze kon gaan kijken. Tijdens het zappen zag ik tekenfilms voorbij komen waarvan ik denk “deze kinderprogramma’s zijn gewoon irritant!” In dit artikel deel ik een paar programma’s die de meeste kinderen super leuk vinden, maar die ik dus gewoon irritant vind.  En ik ben benieuwd wat jullie er van vinden!

PROGRAMMA’S VOOR DE KLEINTJES.

De meeste programma’s en tekenfilms voor de kleintjes zijn best leuk. Ze zijn vaak educatief met een speels tintje, neem bijvoorbeeld Woezel & Pip. Hartstikke leuk en in mijn ogen is daar ook niet zoveel mis mee. Maar er zijn een aantal programma’s waarvan ik denk “waarom?”. En dat zijn vaak juist de programma’s die de kinderen zelf zo leuk vinden.

BILLY & BAM BAM.

Alyssa was lange tijd helemaal in de ban van Billy en Bam bam. Ik weet niet of jullie die kennen? Dat word uitgezonden op Babytv. Ik snap dat kinderen dit een leuk programma vinden, want het zit vol gezellige liedjes en grappige acties. Maar als je jonge kinderen hier te vaak naar laat kijken dan leren ze de volgende dingen:

  • als je alles met een zeikstem zegt dan krijg je vanzelf je zin.
  • Je hebt geen papa en mama nodig in huis, want die hebben Billy en Bam bam ook niet. Die regelen alles zelf wel.
  • Het is oké om zomaar over de grond te gaan rollen.

Er zijn ook wel wat positieve dingen over te noemen hoor, maar ja daar gaat deze blog niet over 😉

lees ook: Programma’s uit “mijn” tijd

BUMBA DE IRRITANTE CLOWN.

Als je het over irritante kinderprogramma’s hebt dan kan Bumba natuurlijk niet ontbreken. Met neme een clown met een freaky gezicht (die ogen, echt hoor.. why?) die samen met zijn, net zo freaky uitziende, vriend allerlei fratsen uithaalt. (Ja schatje, natuurlijk mag jij net zulke vreemde dingen uithalen als Bumba.. *eyeroll*) Er zit wel wat educatiefs in. En in dat stukje word er thank god wel normaal gesproken, maar Bumba (en dat is de reden waarom de kindjes kijken) die praat abacadabra ofzo! Daar leert je kindje toch niks van, of jawel, ze leren om de hele dag Bumba of Bumbalu te zeggen. En dat is dus wat Alyssa hele dagen doet. Kan iemand Bumba afschaffen? Please?!

kinderprogramma's zijn gewoon irritant

 

KINDERPROGRAMMA’S VOOR KLEUTERS.

Je zou toch denken dat de televisieprogramma’s voor kleuters en de wat oudere kinderen wel wat beter zouden zijn. Maar helaas.. En tsja wat televisie voorkeuren betreft zijn kinderen maar rare wezens! 

DORA DE “KNOW IT ALL”.

“Op de kaart, op de kaart, op de kaaaart!”  Alleen de stem van Dora al.. Dora weet alles, doet alles en ze is gewoon te enthousiast. En dan Boots.. of Swieber. Waarom krijgt Swieber nooit eens een mep ofzo? Oké dat is misschien niet zo’n goed voorbeeld voor de kinderen, maar my god! Oh dat vind ik dus ook irritant.. het Engels en Nederlands door elkaar (zei degene die dat zelf ook doet *oeps*). Nee Dora is gewoon te braaf, te enthousiast, geen kind is ooit zo braaf. Dus eigenlijk schept Dora een heel verkeerd beeld voor ons als ouders, stomme Dora!

SPONGEBOB DE IRRITANTE.

Een geel sponsfiguur die in een ananas woont.. onder water! Dat is gewoon al heel vaag, want hoe kan het nou dat die ananas nooit eens wegdrijft ofzo? En dan SpongeBob zelf met zijn irritante lach. En het eeuwige “Ik ben er klaar voor”. Nou SpongeBob ik ben er klaar mee.

 

Wat vind jij het irritantste kinderprogramma?

 

Volg je mij al op social media? Je kunt mij vinden op FacebookInstagram en Twitter

 

 

4 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.