De Liebster Award
Persoonlijk

De voor- en nadelen van een privéfotograaf

Klinkt best goed hé, een privéfotograaf?! Ik moet zeggen.. dat is het ook. Mijn lieve, af en toe flink irritante en geweldige man is hobbyfotograaf. Soms is dat ontzettend fijn en makkelijk. Bijvoorbeeld als ik bezig ben met het maken van een foto voor mijn blog laat hij mij het allemaal zelf uitvinden en dat is best fijn. En wat nog fijner is, is dat hij mij tips en adviezen geeft als ik er niet uitkom met belichting of als ik twijfel over de kwaliteit.

Zo had ik een tijdje geleden een foto nodig voor mijn website. Nu had ik natuurlijk een selfie-sessie kunnen houden, maar dat komt niet echt serieus over. Dus daar kwam hij dan ook gelijk in actie. Ik had zelf wel een idee wat voor foto ik graag wilde, maar tijdens het fotograferen bleek dat mijn idee toch niet zo leuk was als ik dacht. Gelukkig is Daniel dan lekker eerlijk en zegt dan ook gewoon “Nee, dit is niet zo mooi, we gaan het even anders proberen”. Hij legt dan ook uit wat hij er niet mooi aan vind. Ik knik dan heel braaf als hij met fotografietermen aan komt 😀

 

Miss Dude

 

Een ander voordeel is dat er tijdens vakanties altijd leuke en mooie foto’s gemaakt worden. Al moet ik er wel bij zeggen dat Daniel hier zelf vaak anders over denkt, iets met perfectionisme. 😉 Het is tijdens vakanties wel jammer dat Daniel zelf haast nooit op de foto staat. Maar soms, als hij bezig is met een foto van de meiden krijg ik dan weer de kans om een leuke actiefoto van hem te maken.

 

privéfotograaf in actie

 

Alleen maar voordelen?

Eh.. nee! Er zitten ook wel wat nadelen aan.
Overal waar we naar toe gaan neemt manlief zijn camera mee. Op zich is dat natuurlijk niet erg, want ik snap best dat als hij iets moois ziet het gelijk wil fotograferen. Maar dat zorgt er dus ook wel eens voor dat we ruim 20 minuten moeten wachten voordat hij zijn “perfecte plaatje” heeft gemaakt. Voor mij is dat op zich nog geen ramp. maar als de meiden er ook bij zijn word het een ander verhaal.

 

privéfotograaf aan het werk

 

Ook vinden de dames het niet altijd even leuk dat papa ze op de foto wil zetten, het duurt ze soms net even te lang. Vooral Nadia vind dat wel eens lastig. Ze vind het leuk om het fotomodelletje uit te hangen, maar als ze dan een pose aan moet nemen die ze niet leuk vind is ze er snel weer klaar mee. Alyssa vind vooral de camera erg interessant, ze snapt er alleen niet zoveel van. Als je met je telefoon aankomt is dat weer een ander verhaal 😀

 

Privéfotograaf met issues?

Als Daniel een foto heeft gemaakt dan vraagt hij daar vaak mijn mening over. Ik bekijk de foto en eigenlijk is het voor mij heel simpel. Ik vind de foto mooi, leuk of het is niet mijn smaak. Maar voor Daniel ligt dat anders, hij wil dan weten wat ik er mooi aan vind of waarom ik de foto niet zo vind. Een simpel “leuk” of “mooi” dat kent hij niet als het om zijn foto’s gaat. Ergens begrijp ik dat natuurlijk wel, voor hem is het niet gewoon een foto. Voor hem is het een voor opgesteld plan, of idee om een voorwerp wat hem interesseert zo goed mogelijk vast te leggen. Er zit vaak ontzettend veel tijd en moeite in, dan is een simpel “leuk” eigenlijk nietszeggend. Sterker nog, Daniel interpreteert dat als “ja, mooie foto, is dat alles wat je kan?”

Dat vind ik zo jammer, want ik vind zijn foto’s echt heel mooi. Ik vind het ook geweldig om te zien hoe hij met zijn fotografie bezig is. Hoe hij verteld over zijn plannen om de fotograaf te worden die hij wil zijn. Onlangs heeft hij zijn fotografiewebsite, Daniel Trapman Fotografie gelanceerd waarop hij zijn vorderingen met iedereen deelt. Dus ondanks dat het hebben van een privéfotograaf ook z’n nadelen heeft, ben ik ontzettend trots. Ik zou zeggen, neem een kijkje op zijn website en oordeel zelf 🙂

 

Zijn jullie partners ook zo perfectionistisch als het om zijn of haar hobby gaat? Of ben je zelf juist perfectionistisch?

Wil je op de hoogte blijven van Miss Dude Blogging? Volg mij dan op FacebookInstagram of Twitter

 

 

19 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.