Miss Mini Dude
Special Needs Kids

De mooie lange haren van Miss Mini Dude

Als je mij op Facebook of Instagram volgt, heb je vast al eens een foto van het kapsel van Alyssa a.ka. Miss Mini Dude voorbij zien komen. Ik hou echt van haar mooie lange haren. En niet alleen ik, ze is er zelf ook ontzettend gek op! Vooral als ze op haar geliefde K3 muziek aan het dansen is. Dan trekt ze d’r haar elastiek uit haar haren, ze zorgt dat aan beide kanten van haar hoofd een even grote pluk haar hangt. En dan gaat ze helemaal los. Letterlijk én figuurlijk, ze gaat lekker wild dansen en haar mooie lange haren gaan wild alle kanten op.

NIET ALTIJD EVEN HANDIG.

Toch is dat mooie lange haar niet altijd even handig. Vooral wanneer Miss Mini Dude weer eens vind dat d’r haren mooier zijn als ze niet in een staart of wat dan ook zitten. Dan heb ik net d’r haren netjes gedaan en binnen no-time heeft ze zichzelf weer coupe messy hair, don’t care aangemeten. Zucht.. fijn joh! Nu zou ik het natuurlijk een stuk korter kunnen laten knippen, maar dat vind ik zo zonde. Het staat haar namelijk zo mooi. En heel eerlijk gezegd vind ik het ook wel weer grappig om te zien hoe wild staat te dansen met d’r haar. Wat ook echt niet handig is, is slapen met lang haar. Nou ja, dat slapen gaat best. Maar als ze wakker word is het drama. Haar haren zijn dan één groot vogelnest.  En je kunt je vast voorstellen dat het dan niet zo gezellig is tijdens het haren borstelen.

HOE HOU JE DE LANGE HAREN VAN MISS MINI DUDE IN TOOM?

Miss Mini Dude’s haar netjes, gehydrateerd én mooi houden vergt wel even wat verzorging. Ik gebruik geen kindershampoo en crèmespoeling, want dan kom ik met geen mogelijkheid door d’r haren heen. En trust me, het duurde even voordat ik doorhad dat Zwitsal of wat dan ook niet werkte.  Zelfs niet met een anti-klitspray. Voor mijn eigen haar gebruik ik altijd Loving Blends. Toen Alyssa’s shampoo op was dacht ik, nah eens kijken of het met mijn shampoo gaat lukken. En wauw! Wat een verschil gaf dat zeg. Oké alleen een goede shampoo en conditioner is niet voldoende, maar het is wel een goed begin. Ik spuit een beetje anti-klitspray van Gliss Kur (voor lang haar) in d’r haren en dan gaat het borstelen eigenlijk vrij snel en makkelijk. In de onderste haarpunten wrijf ik nog een mini beetje oil&care serum en tadaa, Miss Mini Dude’s haren zitten weer zoals ik dat wil!

 

Miss Mini Dude

 

EN DAT VOGELNEST?

Om te voorkomen dat Miss Mini Dude elke morgen een mega vogelnest op d’r koppie heeft, doe ik een vlecht in haar haren voordat ze gaat slapen. Ik weet dat het belangrijk is om haren te laten “luchten” en dat slapen met een vlecht of staart, misschien niet zo goed is. Maar ach, overdag heeft ze het vaak genoeg los 😉

Overdag wil ze, zoals ik net al schreef, ook nogal eens rare dingen uithalen met d’r haar. En dat is een beetje mijn eigen schuld, want ik maak meestal een simpele staart. En dat is eigenlijk best zonde, want met zulk mooi lang haar kun je zoveel creaties maken. Maar aangezien ik daar niet altijd even handig in ben, is het echt een opgave om iets leuks te bedenken en te maken. Toevallig had Alyssa gisteren wel even zin om te blijven zitten en kon ik iets uitproberen. 

 

Miss Mini Dude
Best goed gelukt, al zeg ik het zelf

 

Hoe verzorgen jullie het haar van jullie kindjes? En meisjes-mama’s, hebben jullie nog tips voor leuke haarcreaties?

 

Volg  je mij al op social media? Je kunt mij vinden op FacebookInstagram en Twitter

13 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.