Kids Talk en Selfcare
Selfcare,  Special Needs Kids

De link tussen Kids Talk en Selfcare

Vorige week, in mijn artikel over mijn blogverjaardag vertelde ik al een beetje dat ik mijn blogs wat meer wil specificeren.  Ik wil de categorieën Kids Talk en Selfcare wat meer aandacht gaan geven. En het blijft niet alleen bij een beetje meer aandacht besteden aan deze onderwerpen. Ik wil me vooral ook gaan richten op de link tussen deze twee uiteenlopende onderwerpen. Vandaag vertel ik je waarom én hoe ik dat wil gaan doen. 

• Kids Talk •

Als je op de categorie Kids Talk klikt, kom je vooral artikelen tegen over Miss Mini Dude en Miss Puber Dude; updates over hoe het met ze gaat. De updates zullen zeker terug blijven komen, maar er zullen vooral ook artikelen gaan komen over kindgerelateerde problematiek.  En dan bedoel ik niet zo zeer “Help, mijn kind is snel driftig, wat moet ik doen?”, maar meer informatie en ervaringen over diverse aandoeningen en beperkingen op het gebied van ontwikkeling. Want wat doet dat met een kind én met de ouders? En waar kun je eventueel terecht voor hulp of meer informatie?

Lees ook: TOS ervaringsverhaal 

• Selfcare •

Gaandeweg ben ik, door vallen en opstaan, het belang van goed voor jezelf zorgen in gaan zien. Tuurlijk wist ik wel dat het heel belangrijk is om goed voor jezelf te zorgen, maar ik deed het er maar een beetje bij. En ik weet dat ik niet de enige was die dat deed. Op Instagram heb ik het, bij mijn foto’s, wel vaker over Selfcare gehad. Veel reacties die ik daarop kreeg logen er niet om: “Ik moet eigenlijk ook meer tijd voor mijzelf maken, maarja.. druk druk druk”. 

Kids Talk en Selfcare

 

Net als Kids Talk, is Selfcare ook een breed begrip. Ik heb al vaker over me-time geschreven, maar dat is natuurlijk maar een klein onderdeel van goed voor jezelf zorgen. Wat dacht je bijvoorbeeld van jezelf mogen en kunnen zijn? Of omgaan met dingen die je eigenlijk heel moeilijk vind. Met deze dingen heb ik zelf de nodige ervaring en ik weet dat ik niet de enige ben. Dit en nog meer onderwerpen zullen de komende tijd aan bod komen, omdat ik ze gewoon heel erg belangrijk vind en hopelijk kan ik anderen ermee helpen.

• De link tussen Kids Talk en Selfcare •

Sowieso is goed voor jezelf zorgen soms best even een opgave als je een druk gezinsleven hebt. Want waar haal je de tijd vandaan om alle ballen in de lucht te houden en dan ook nog tijd vinden om jezelf wat rust en ontspanning te geven? Dat valt niet altijd mee. Misschien kun je je dan ook wel voorstellen dat het extra lastig word, als je kind/kinderen (om wat voor reden dan ook) bijna non stop extra zorg, aandacht en begeleiding nodig heeft. In die situaties is het juist zo belangrijk om van jezelf een prioriteit te maken, want als jij niet goed voor jezelf zorgt word het wel erg lastig om er helemaal voor je kind/kinderen te zijn. 

Dus voortaan zullen de artikelen op missdudeblogging.nl wat minder all over the place zijn! En dat werd eerlijk gezegd hoog tijd. Hopelijk zullen jullie wat aan de komende artikelen hebben. En mocht je graag iets over een specifiek onderwerp lezen, laat het mij dan weten. Dan kan ik kijken wat ik voor je kan doen ♥

 

De persoonlijke updates en lifestyle artikelen kun je ook gewoon blijven lezen, die verdwijnen niet. Wat voor artikelen lees jij graag?

Volg je mij al op social media? Je kunt mij vinden op FacebookInstagram en Twitter 

10 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.