make-up en fijne muziek
Selfcare

De kracht van make-up en fijne muziek

Wat doe jij als jij je niet zo happy voelt? Ga je dan in een hoekje zitten mokken? Of zet je jezelf er overheen (hoe dan?) en ga je toch gewoon je ding doen? En als je toch gewoon je ding wil doen, wat heb je dan nodig om het daadwerkelijk te gaan doen? Voor mij zijn er dan twee dingen echt onmisbaar, namelijk make-up en fijne muziek! 

VAN MOKKEN WORD HET ECHT NIET BETER.

We hebben allemaal wel eens zo’n dag dat je het liefste in een hoekje kruipt om daar lekker te zitten chagrijnen. En weet je, dat is prima.. voor een half uurtje. Langer dan dat heeft eigenlijk weinig nut.Het kost je namelijk alleen maar energie en tijd. Hoe zonde is dat? Maar ja, hoe krijg je jezelf uit je chagrijnige bui? Vroeger deed ik niet eens de moeite om er uit te komen, ik vond het wel prima allemaal. Dat ik voor mijn omgeving niet zo’n prettig gezelschap was.. tja.. dat was dan maar zo (cranky bitch alert!).

Tegenwoordig is dat gelukkig wel anders. Ja, gelukkig, want achteraf gezien had ik zelf het meeste last van mijn buien. Tegenwoordig geef ik mijzelf even de tijd om boos en chagrijnig te zijn. En na die tijd moet het van mijzelf klaar zijn, want van mokken word het echt niet beter.

DE KRACHT VAN MAKE- UP EN FIJNE MUZIEK.

Maar hoe kom je dan uit de chagrijnige bui? Dat is voor iedereen natuurlijk verschillend. Wat voor mij, en met mij vele anderen, heel goed werkt is het opzetten van fijne muziek. En dan het liefste op standje 100, dan werkt het namelijk nog beter 😉 Het is niet voor niks dat vervelende klusjes zoals het huishouden 10x sneller gaan tijdens het luisteren naar je favoriete muziek.

Ik moet wel altijd een beetje oppassen bij het uitkiezen van muziek als ik mijzelf niet zo happy voel. Ik ben namelijk erg gevoelig voor de emoties die muziek los kunnen maken. Zo kan ik beter niet naar rap muziek luisteren als ik al boos of geïrriteerd ben. 

Wat voor mij ook heel goed helpt is leuke kleding aantrekken en make-up opdoen. Ja, zelfs als ik helemaal nergens heen moet. Met leuke kleding, make-up en sieraden voel ik mij vaak direct al een stuk beter. Geen overdreven dikke lagen make-up, maar gewoon een leuke oogschaduw, mascara en wat lipgloss doen al wonderen. En dat in combinatie met mijn favoriete muziek.. Binnen no-time is mijn niet zo gezellige bui veranderd en loop ik zingend en half dansend door het huis.

MIJN GO TO MUZIEK VAN HET MOMENT.

Ik had nooit, maar dan ook nooit verwacht dat ik een soort van liefde zou ontwikkelen voor country muziek. Maar, dat heb ik dus wel. Ik dacht altijd dat het.. tja, ik weet niet eens hoe ik het moet zeggen.. Maar sinds kort is de muziek van Brett Young, Carrie Underwood en Lady Antebellum echt mijn go to muziek. Als ik een beetje gestrest ben door alles wat ik (van mijzelf) moet doen, of gewoon niet lekker in mijn vel zit dan zorgt deze muziek ervoor dat ik mij wat beter voel. Ik luister deze muziek overigens ook als ik mij wel gewoon goed en happy voel. 

 

WAT DOE JIJ ALS JIJ JE NIET ZO HAPPY VOELT? 

 

Volg je mij al op social media? Je kunt mij vinden op FacebookInstagram en Twitter

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.