Persoonlijk

Dag lieve Tigo..

Ik had nooit verwacht dat ik zo’n blogger zou zijn die een artikel zou schrijven over het verlies van haar dierenvriendje, maar blijkbaar ben ik toch zo’n blogger. Afgelopen week schreef ik een artikel over kinderen en huisdieren, waarin ik vertelde over onze kat in combinatie met de meiden. En nu, nu is ons lieve vriendje er helaas niet meer. 

DAG LIEVE TIGO..

Vorig jaar bleek tijdens een check up bij de dierenarts, dat Tigo een klein ruisje bij zijn hart had. De dierenarts vertelde dat dat wel vaker voorkwam en dat hij er makkelijk 16 mee kon worden. Hij leek er zelf ook geen last van te hebben. Hij deed gewoon zijn eigen ding. At en dronk en gewoon, al was Tigo zelf van mening dat het eten altijd te weinig was 😉 was lekker veel buiten aan de wandel, of hij lag te chillen bij ons op de bank.  Gewoon zoals hij altijd al deed. 

Zondagochtend deed hij wel vreemd. Normaal gesproken kan hij niet wachten tot hij ’s morgens naar binnen kon (hij wilde ’s nachts altijd buiten zijn), maar dat was dit keer niet zo. Hij had een wat vreemdere mauw en wou absoluut niet naar binnen. En op zich was dat niet zo vreemd, dat had hij wel vaker. De rest van de ochtend en middag hoorden en zagen we hem niet, totdat de buurvrouw voor de deur stond. Ik zal jullie de details verder besparen, maar we wisten direct dat het niet goed was. 

ZIJN HARTJE WAS BLIJKBAAR SLECHTER DAN GEDACHT.

Daniel is direct met hem naar de dierenarts gegaan, maar helaas was het al te laat. Zijn hartje was er mee gestopt. De dierenarts heeft nog wel even gekeken of hij niet gewond was, maar dat was niet zo. Zijn hartje is er “gewoon” mee gestopt. 

Achteraf gezien hadden wij geen echte signalen dat het niet goed met hem ging en dat maakt het extra verdrietig. De afgelopen tijd was hij wel wat meer aan het zeuren, maar daar zochten wij niks achter. Hij zeurde vooral als hij naar buiten wilde óf als hij eten wilde. En elke katteneigenaar zal beamen dat dat eigenlijk vrij gewoon is.

VERDRIET EN EEN LEGE PLEK OP DE BANK.

Vooral Nadia is erg verdrietig. En dat is natuurlijk ontzettend logisch, Tigo was 8 jaar haar maatje. Alyssa merkt er niet zoveel van, uiteraard zal ze wel merken dat Tigo er ineens niet meer is als ze ’s morgens haar bed uitkomt. Maar haar achterstand zorgt ervoor dat ze waarschijnlijk niet helemaal meekrijgt wat er aan de hand is. Voor onszelf is zal het ’s avonds wel vreemd zijn, want zodra de meiden op bed lagen kwam hij altijd bij ons op de bank liggen. Dat plekje op de bank is nu leeg.. 

 

Dag lieve Tigo

 

Dag lieve Tigo, we gaan je enorm missen ♥

 

Volg je mij al op social media? Je kunt mij vinden op FacebookInstagram en Twitter

 

 

2 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.