strutuur-miep
Lifestyle

Dag chaos, hallo structuur!

Eindelijk, de kerstvakantie zit er weer op! Begrijp me niet verkeerd hoor, het is fijn om alles enigszins op het gemak te kunnen doen. Maar ik ben blij dat alles nu weer, voor zover mogelijk, normaal is. De kinderen weer naar school, alles weer volgens de vaste structuur. De vakantie was erg chaotisch, Alyssa ging namelijk wel gewoon naar het dagcentrum, dus het was elke keer even goed nadenken: moet Alyssa vandaag nou wel of niet? Zelfs mijn rots in de branding, mijn bullet journal, gaf niet de structuur die het normaal wel geeft. Dus nu de vakantie voor bij is, is het  “Dag chaos, hallo structuur!”

 

Structuur please!
Ik heb er al vaker over geschreven, structuur maakt of breekt de dag in huize dude! In de vakantie was die structuur er veel minder. En daar heb ik best wel last van gehad. Ik was heel erg aan het zoeken naar hoe ik mijn dingen moest gaan doen. Dus in plaats van dingen te doen, was ik vooral veel tijd bezig met het bedenken wanneer ik wat kon gaan doen en hoe ik dat ging aanpakken. Gooi daar nog eens een puber en een kleuter bij, die aandacht willen en het “feest” is compleet. 
Maar, zoals ik al zei.. Nu de vakantie voorbij is kan de chaos weer plaats maken voor structuur en routine. Ik heb de afgelopen dagen weer heel trouw aan mijn planning gewerkt, voor zowel het huishouden, de kids als mijn blog. De eerste week zal nog niet helemaal volgens de vaste routine gaan, want Nadia gaat nog niet de hele week naar school, aangezien er wat begeleiding probleempjes zijn op haar school. 

 

Planning en to do list.
De komende week staat alweer vol met dingen die ik nu toch echt wil en moet gaan doen. Tijdens het maken van mijn to do list merkte ik hoe erg ik het gemist heb.. I know, mega nerd alert 😀 Maar het geeft mij zoveel rust om elke avond even de tijd te nemen om alles uit mijn hoofd te krijgen en op papier, in mijn bullet journal, op te schrijven. Zo heb ik de volgende ochtend gelijk een goed overzicht van wat ik moet doen. En het werkt ook best verslavend om taken echt letterlijk af te kunnen vinken. 
Wat voor mij ook echt een extra motivatie is, is dat ik aan een nieuwe bujo kan beginnen. Want echt, er is niks fijner dan een nieuw, mooi, trendy notebook. Waar ik echt alles weer helemaal opnieuw in kan gaan maken en er weer met frisse moed op los kan gaan plannen.

 

Dag chaos, hallo structuur
Isn’t she pretty!! 🙂

 

Gebruiken jullie speciale planners om alles in bij te houden?

Volg je me al op social media? Je kunt mij vinden op FacebookInstagram en Twitter

19 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.