checklist day
Lifestyle

Checklist Day

Ken je dat? Even totaal inspiratieloos zijn? Daar had ik dus even flink last van. Ik kon maar geen onderwerp vinden om over te schrijven! Nu is dat voor een keertje niet erg, want ik blog omdat ik het leuk vind en niet omdat het per sé moet. Toch vond ik het zo irritant, want ik wil het liefste 3x per week een blogpost online hebben. En dan nog het liefste op vaste dagen (maandag, woensdag en vrijdag), oké, dat lukt nog niet altijd.. maar ik doe mijn best.

 

Google is your best friend
Nu weet ik dat er online veel blogonderwerp lijstjes te vinden zijn, dus ging ik daar maar eens tussen neuzen. De meeste onderwerpen die ik tegenkwam spraken mij toch niet zo aan. Dat was dus geen succes, ik ga namelijk niet ergens over schrijven waar ik niks aan vind.
Vlak voordat ik mij er bij neer wou leggen dat ik toch echt zelf flink moest gaan brainstormen kwam ik een artikel tegen op blogaholic.nl. Sowieso vind ik de artikelen op blogaholic erg leuk om te lezen, maar in één van de artikelen werd Days of the year genoemd als mogelijke bron van inspiratie. En ik moet zeggen, dat het een hele leuke website is, dus als je een gebrek aan inspiratie hebt is deze website echt een aanrader. Als ik niet op die website was gekomen, had ik niet geweten dat het vandaag een dag is waar ik dus heel blij van word 😉

 

Checklist Day!
Vandaag, maandag 30 oktober, is het dus blijkbaar checklist day. Als je mijn blogs vaker leest weet je dat ik dus echt een planner- en to do list addict ben. Ik was dus ook blij verrast dat er zoiets is als een checklist day. Een echte officiële dag is het hier bij ons niet, maar leuk klinkt het wel. Daarom staat vandaag, voor mij, in het teken van lijstjes. Zo ben ik de dag begonnen met het maken van een lijstje met dingen die op mijn lijstje moeten komen te staan. Want buiten dat ik blij word van lijstjes maken, is het nog leuker om dingen af te kunnen vinken.

 

 

Het nut van een checklist
We denken waarschijnlijk allemaal dat ons geheugen ontzetten goed is, dat we dat ene ding echt niet gaan vergeten. Maar helaas blijkt vaak als je na een drukke dag even lekker chill op de bank zit, je ineens iets te binnen schiet. Shit! vergeten. Ikzelf vind dat echt een rotgevoel. Dan moet ik dat, als dat mogelijk is, alsnog even snel doen. En dat snel-snel nog even doen geeft mij een gehaast gevoel én vaak heb ik het dan maar half gedaan omdat mijn hoofd er toch niet helemaal bij was. Dat kun je dus voorkomen met een checklist, tenminste als je dat lijstje ook bij de hand houd. En had ik al gezegd dat het ontzettend productief voelt als je alle taken op je lijstje afgevinkt hebt?

 

Wat vinden jullie, is een checklist handig? Of vind je het NUTTELOOS? Ik hoor graag van jullie in de reacties ♥

 

Wil je op de hoogte blijven van Miss Dude Blogging.. volg mij dan op FacebookInstagram en Twitter

 

2 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.