body positivity
Persoonlijk,  Selfcare

Body Positivity | onzekerheid en zelfacceptatie

In het social media tijdperk waar we in leven lijkt het wel of het merendeel van ons het perfecte leven leiden. Open Instagram en je word overspoeld met de meest prachtige, perfecte foto’s. Foto’s van  beach body’s, flawless make-up en het perfecte kapsel. Helaas zien we maar weinig foto’s van het echte leven.. je weet wel van die foto’s  waar een dikke pukkel op je kin te zien is. Ik hou van die echt foto’s. Ik begin zelfs mijn eigen not so perfect- foto’s enorm te waarderen! Cassandra, die leukerd van Momambition.nl, bedacht de Body Positivity Tag en aangezien deze tag mij op het lijf is geschreven, vul ik ‘m met liefde in.

Wat versta jij onder body positivity en wat betekend het voor jou?

Body Positivity is iets waar ik mij nog niet eens zo heel erg lang mee bezig houd. Maar wat wel steeds belangrijker word. Want, hoe fijn is het als je je niet tegen laat houden door jezelf, of door wat anderen van jou vinden (of wat jij denkt dat anderen van jou vinden). Body Positivity betekend voor mij; houden van elk deeltje van je lichaam, ja.. ook van de putjes, rimpels, pukkels en littekens. Deze dingen maken ons uniek en mogen absoluut gezien worden. Voor mij betekent het jezelf echt accepteren en van jezelf houden om wie je bent en hoe je er uit ziet.

Kijk eens naar een foto van jezelf, wat valt jou het eerste op? (deel deze foto ook)

 

body positivity
Foto gemaakt door Daniel Trapman Fotografie

 

Het eerste wat mij opvalt is toch echt mijn voorhoofd. En ik vind het vreselijk dat dat nog steeds het eerste is waar ik bij een foto van mijzelf naar kijk. En mijn buik, die vind ik gewoon niet mooi. Niet vanwege striemen of plekjes, maar echt omdat ik ‘m nog te aanwezig vind. En ja, de putjes in mijn benen. Maar het zijn niet alleen de “min-punten” die ik zie. Ik zie namelijk ook een vrouw die zich steeds meer bewust is van zichzelf en die steeds meer schijt heeft aan wat anderen van haar vinden. 

Take me as I am, or watch me as I go

 

Noem nu 2 mooie dingen aan je body waar je gelukkig mee bent!

En toen werd het ineens even lastig. Niet eens omdat ik niks moois aan mijzelf kan benoemen, maar meer omdat ik het raar vind om te zeggen wat ik mooi vind aan mijzelf. Nee, het zijn rare dingen hoor, maar meer wat een ander er misschien van vind. I know, daar moet ik mij niks van aantrekken maar dat lukt gewoon niet altijd. 

Maar de 2 dingen waar ik gelukkig mee ben.. Dat zijn toch wel mijn ogen en mijn kont. Yup, ik zei kont! Ik heb geen perfect kontje ofzo en hij is nog wel wat te groot, maar als ik voor de spiegel sta denk ik “Ja, die mag er best zijn” (En nu ik dit typ denk ik “dude, wat doe je” 😀 )

 

Zelfacceptatie in de zomer: bikini of badpak?

Dit jaar ga ik voor een bikini! Voorheen droeg ik altijd een tankini. daar voelde ik mij toch prettiger in, ook omdat mijn borsten niet altijd even netjes op hun plaats willen blijven (het leed dat grote borsten heet). In een tankini valt mijn buik toch minder op en in voorgaande jaren baalde ik eigenlijk altijd wel, omdat ik juist wel graag in bikini wil. Dit jaar denk ik.. fuck it, ik doe het gewoon. Als anderen het niet mooi vinden, tsja.. dan kijken ze maar lekker de andere kant op. En ik denk dat ik Mr. Dude ook wel een plezier doe als ik dan eindelijk toch voor die bikini ga 😉

 

In deze outfit voel ik me mooi (deel de foto en geef uitleg)

 

body positivity
Foto gemaakt door mijn lieve wederhelft – Daniel Trapman Fotografie

Ik ben zó geen meisje meisje! Ik draag echt het liefste een stretch jeans met een leuk shirtje, gewoon niet teveel poespas. In een outfit als op de foto voel ik mij zelfs leuk! Ja, die buik is zichtbaar, maar het stoort mij niet eens. En ondanks dat dit echt mijn go-to kleding is, zou ik toch ook wel een leuk jurkje of een leuke rok willen dragen. Maar het vinden van iets leuks (lees: niet te kort of te truttig) is nogal een opgave. 

 

Hoe denk jij dat anderen jou zien? En hoe zie jij jouzelf? Is dit in het verleden ook anders geweest? Zo ja, wat is hiervan de oorzaak?

Ik denk dat anderen mij vooral als onzeker persoon zien, ik straal dat op zekere hoogte namelijk echt uit. Ik weet dat het zo is en ik ben er ook echt mee bezig om dat te veranderen.. Voor mijzelf! Want ik wil graag dat anderen mij zien zoals ik echt ben, de niet slanke, maar gezellige en vrolijke dame! Maar ja, onzekerheid is een bitch! na een hele lange weg kan ik nu wel zeggen dat mijzelf niet meer zie als meisje wat nergens bij hoort. Ik ben nooit het knappe populaire meisje geweest, maar altijd dat stille meisje dat gebukt ging onder pesten en meningen van anderen.

 

Lees ook: Ik werd gepest

 

Ik zie mijzelf nu als een vrouw die weet wie ze is en dat steeds beter durft te laten zien. Ik ben goed genoeg met mijn maatje 40, vetrolletjes, bril en een hoog voorhoofd. 

Noem een overwinning van wat jouw lijf je heeft laten doen.

Mijn lichaam heeft mijn prachtige meisje 9 maanden gedragen. En dat vind ik een hele overwinning. Na een eerdere miskraam dacht ik echt dat mijn lichaam mij in de steek zou laten, dat ik nooit zou mogen ervaren hoe het is om echt mama te zijn. Ik blijf het echt bijzonder vinden dat wij vrouwen zo’n sterk lichaam hebben en zo’n mooi kindje op de wereld kunnen zetten.* 

 

Vind jij dat er meer size diversiteit in de media mag komen? ( Denk bijvoorbeeld aan curve modellen) En waarom?

Hell Yeah! Gelukkig zijn er steeds meer bedrijven en merken die deels afstappen van het idee dat je maatje 34 moet hebben om er mooi uit te zien.  Je kledingmaat zegt namelijk helemaal niks over je uiterlijk, je karakter en je algehele persoonlijkheid. En het word hoogtijd dat wij met zijn allen afstappen van het idee dat curvy niet mooi is. Want dat is het wel. Wij vrouwen, en ook mannen natuurlijk, hebben nu eenmaal een bobbeltje hier en een kwabje daar. Ook met die kwabjes, vetrolletjes en bobbeltjes en putjes mogen wij er zijn. Iedereen, ongeacht je kledingmaat of wat dan ook, is mooi en moet zich ook zo kunnen voelen in de kleding die ze leuk vinden. Zodat ze zich ook mooi kunnen voelen. Dat gun ik echt iedereen ♥ 

 

Vergeet vooral weg met onzekerheid niet te lezen

 

Je favoriete body positivity instagram account.

Ik moet heel eerlijk zeggen dat ik dus geen favoriet body positivity account heb. Ik zoek op instagram wel, als ik daar even fijn de tijd voor heb, op de hashtag #bodypositivity. Vooral als ik er even een dag tussen heb zitten dat ik alles aan mijzelf stom vind. Dan raak ik wel weer geïnspireerd door de foto’s die ik dan tegenkom.  

 

Je beste zelfacceptatie tip.

Mijn beste tip is toch echt, doe wat jij wilt en doe dat vooral voor jouzelf! Stop met jezelf vergelijken met anderen, want echt.. daar ga je niet gelukkig van worden. Wees vooral ook niet te streng voor jezelf, maar kies er ook eens voor om gewoon lief te zijn voor jezelf. Dat verdien je ♥

 

*Ik weet dat niet elke vrouw het krijgen van een kindje kan en mag ervaren of dat het een hele lange, pijnlijke en zenuwslopend traject kan zijn. Ik zou willen dat het iedereen gegund is.. nu of in de toekomst ♥

 

Volg je mij al op social media? Je kunt mij vinden op FacebookInstagram en Twitter 

12 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.