• even een break
  Selfcare

  Soms heb je gewoon even een break nodig.

  De titel zegt het gewoon helemaal, soms kun je niet anders dan even een break nemen. Even een break van alle dingen die niet uiterst noodzakelijk zijn. Waarom? Dat vertel ik je in dit artikel. GOEDE ZELFZORG IS SOMS GEWOON TEGEN JEZELF ZEGGEN: “FUCK IT!” We hebben allemaal wel eens zo’n periode dat er bepaalde dingen niet zo lekker lopen. Dat kan te maken hebben met je baan, een hobby of gewoon de dagelijkse dingen. Je doet alles wat je behoort te doen, maar je voelt je er absoluut niet prettig bij. Eerst denk je nog “ach, iedereen heeft wel eens zo’n dagje dat het niet zo lekker loopt”. En…

 • favoriete materialistische dingen
  Persoonlijk

  Mijn 5 favoriete materialistische dingen

  Als iemand je vraagt “waar word jij nou echt gelukkig van?” is het sociaal wenselijk dat je dan je partner, kinderen en familieleden opnoemt hè? Want het zou een beetje raar zijn als je gelukkiger word van bijvoorbeeld de tv dan van je kind 😉 maar toch ben ik van mening dat het helemaal oké is om blij te worden van materialistische dingen! Daarom deel ik vandaag mijn 5 favoriete materialistische dingen. Gewoon omdat het kan.. 

 • hoofd leeg
  Selfcare

  5 tips om je te helpen je hoofd leeg te maken.

  Er zijn van die momenten dat alles op zich lekker loopt. En dan heb je ook van die momenten dat je hoofd gewoon te vol zit met van alles. Op die momenten zit er eigenlijk maar 1 ding op.. even pas op de plaats en je hoofd leeg maken. In dit artikel geef ik je 5 tips die je daarbij kunnen helpen. 5 TIPS OM JE TE HELPEN JE HOOFD LEEG TE MAKEN. “Gewoon ff je hoofd leegmaken en dan kun je weer door”. Heb jij dat ook weleens tegen iemand gezegd? Of iemand tegen jou? Het klinkt zó makkelijk om even snel je hoofd leeg te maken, maar toch…

 • En, praat ze al een beetje?
  Kids Talk,  Persoonlijk

  En, praat ze al een beetje?

  Ik ben altijd heel open over de spraakontwikkeling van Alyssa. Niet omdat ik graag wil horen hoe goed wij daar mee bezig zijn of hoe moeilijk het moet zijn. Nee, ik ben daar zo open over omdat ik jullie wil informeren over spraakontwikkeling en wat je kunt doen als het niet zo soepel loopt. Juist omdat ik daar zo open over schrijf, krijg ik nogal eens de vraag hoe het praten nu gaat. Daar vertel ik je vandaag alles over.

 • Marie Kondo
  Lifestyle

  Marie Kondo – Is iedereen ineens opruim verslaafd?

  Een opgeruimd huis zorgt voor een opgeruimd hoofd. Daar ben ik het 100% mee eens. Het geeft rust en zorgt dat je lekker je dingen kunt doen. Daarom is het belangrijk om al je rommel regelmatig op te ruimen. Maar dat is bij vrijwel niemand een hobby! Tenminste, dat was het.. totdat de opruim goeroe Marie Kondo op netflix te zien was met haar serie “Tidying up with Marie Kondo”. Inmiddels lijkt iedereen ineens wel opruim verslaafd..

 • gezichtsolie of gezichtscreme
  Lifestyle

  Gezichtsolie of gezichtscrème, welke is het prettigste?

  Een goede huidverzorging is ontzettend belangrijk. En met deze koudere temperaturen is het vooral erg verstandig om extra aandacht aan je huid te besteden. Neem nu bijvoorbeeld je gezicht. Niks is zo onprettig als een jeukerig of trekkerig gevoel, toch? Maar welk product kun je nu het beste gebruiken? Ik ging op onderzoek uit. Gezichtsolie of gezichtscrème, welke is het prettigste?

 • back in shape na de feestdagen
  Lifestyle

  Hoe kom je weer back in shape na de feestdagen?

  Naast stoppen met roken is afvallen toch wel het meest genoemde goede voornemen. We willen bijna allemaal wel wat kilo’s kwijt, of gewoon wat fitter worden.  En daar beginnen we massaal mee zo direct na de feestdagen. Onder het mom van “het nieuwe jaar goed starten”. Niks mis mee, maar hoe kom je weer back in shape na de feestdagen?  DE “IK DOE OOK MAAR WAT” METHODE. Ik ben absoluut geen dieet type. Ten eerste hou ik dat hooguit 2 dagen vol ofzo en ik denk ook dat een dieet maar tijdelijk werkt. Daarom ben ik meer van de “ik doe ook maar wat” methode 😉 Dat is natuurlijk geen echte methode,…

 • stoppen met roken
  Persoonlijk

  Het leed dat stoppen met roken heet

  Als je het roken zo beu bent, dan stop je toch gewoon?! Gewoon alles weggooien en het niet meer kopen.. even doorzetten en hoppa, je bent rookvrij! Elke roker heeft dit vast wel eens gehoord, maar dudes.. was het maar zo simpel. Vandaag vertel ik je over mijn “hel”.. het leed dat stoppen met roken heet.. 

 • vakantie weer voorbij
  Kids Talk,  Persoonlijk

  Vakantie weer voorbij, terug naar het normale leven

  Ik weet niet hoe het bij jullie zit, maar ik ben toch wel blij dat de vakantie weer voorbij is. Ik zal jullie vertellen waarom ik niet zo’n moeder ben die er van baalt als de vakantie voorbij is..  VAKANTIE IS BEST LEUK, MAAR OH ZO VERMOEIEND. Ik zal nu niet gaan beweren dat de kerstvakantie niet leuk was hoor. Er waren hele leuke en gezellige momenten, bijvoorbeeld de kerstdagen en tussendoor was het ook echt niet altijd vervelend hoor, maar een puber die zich verveeld is niet altijd het meest gezellig om mee te leven. En het is echt niet zo dat er niks is wat ze kon gaan doen hoor,…

 • structuur
  Kids Talk

  Structuur aanbrengen bij kinderen met een beperking

  We hebben allemaal, bewust of onbewust, een vorm van structuur nodig. Het geeft ons houvast en zorgt ervoor dat we grotendeels weten wat we allemaal moeten doen en hoe we dat gaan doen. Voor kinderen is structuur ook enorm belangrijk, vaak nemen wij als ouders onze kinderen mee in de dagelijkse routine. De kinderen accepteren dat meestal vanzelf en maken het hun eigen routine. Maar werkt dat ook zo “makkelijk” als je kindje een beperking heeft?

 • mijn nieuwjaarswens voor jullie
  Persoonlijk

  Mijn nieuwjaarswens voor jullie

  Het is gewoon alweer 2019. Gelukkig nieuwjaar allemaal! 2018 was een bewogen jaar en ik ben wel blij dat dat jaar nu achter mij ligt. Het was geen slecht jaar, maar ik ben wel klaar voor een nieuw jaar. Don’t worry, dit is geen terugblik of goede voornemens blog. Vandaag gewoon lekker simpel mijn nieuwjaarswens voor jullie, mijn trouwe lezers en volgers. 

 • kersttradities
  Persoonlijk

  Kersttradities waar ik stiekem niet zonder kan.

  Fijne 2e kerstdag allemaal! Na vandaag is het weer even gedaan met alle cadeautjes, kerstdiner’s en (verplichte) familiebezoekjes. Niet dat deze tradities niet gezellig zijn, maar ik ben toch altijd wel blij als de ergste drukte voorbij is. Niet voor lang natuurlijk, want voor je het weet is het oud&nieuw. In dit artikel vertel ik je over onze kersttradities, waar ik stiekem niet zonder kan. 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!