Blog update
Persoonlijk

Blog update – 6 maanden check up

Het is 6 maanden geleden dat ik Miss Dude Blogging ben gestart. Dus ik vond het tijd voor een blog update.

 

Verwachtingen toen ik begon.

 

Blog update

 

In het begin had ik eigenlijk geen echte verwachtingen. Tuurlijk hoopte ik dat mijn blog gelezen én leuk  gevonden werden, maar dat was niet de reden dat ik begon met bloggen.
Waar ik wel van terug gekomen ben is het idee dat ik wel ff een artikeltje zou typen.. Haha what was I thinking. Ik wist natuurlijk wel dat er wat meer bij kwam kijken dan alleen een stukje typen, maar dat er soms uren werk in zou zitten? Nee dat had ik niet verwacht. Inmiddels weet ik uit ervaring dat je soms uren bezig bent voor het perfecte stukje tekst en de perfecte foto’s. En als je dan denkt “Ja, dit is het!” Blijkt na het nalezen dat het toch niet het super artikel is dat je dacht dat het was..

 

Mijn eerste artikelen
Ja, dat is ook weer  zoiets.. Op het moment dat ik de artikelen schreef en publiceerde was ik er tevreden over. Maar als ik nu naar die artikelen kijk, dan kruip ik het liefste onder een steen van schaamte. En de foto’s, nee die waren ook echt niet best. Ach, laten we het er op houden dat iedere beginnende blogger dit zal herkennen.. Hoop ik 😀 Ik heb ook echt even getwijfeld of ik die artikelen niet beter kon verwijderen, maar ondanks de bagger kwaliteit is het ook wel leuk om te zien hoe mijn schrijfstijl veranderd en verbeterd is.

 

Wat zou ik graag geweten hebben toen ik net begon.
Ik kwam er al vrij snel achter dat bloggers onder elkaar best nasty (kunnen) zijn. Ik besloot mijn twitter account weer wat leven in te blazen en wat is er dan leuker dan andere bloggers, waar ik bewondering voor had, te gaan volgen. Heel eerlijk gezegd had ik er al snel spijt van dat ik bepaalde bloggers ben gaan volgen, want de opmerkingen en discussies die ik voorbij zag komen over andere (beginnende) bloggers.. Nou die waren soms gewoon nasty. Gelukkig heeft twitter een hele fijne en makkelijke ontvolg knop 😉
Ook al heb ik dus op die fijne ontvolg knop gedrukt, maakte die opmerkingen mij best onzeker. Want ja, mijn artikelen en foto’s zijn amateuristisch en ik heb niet zo veel volgers. Maar behalve dat, irriteerde ik mij daar ook echt aan (en nog steeds eigenlijk wel). Waar is het nou eigenlijk voor nodig? Tuurlijk mag iedereen een mening hebben, maar dat betekend niet dat je die ook uit moet spreken of moet posten op social media

 

Blog update

 

Wat zou het ook fijn zijn geweest als iemand van te voren tegen mij gezegd zou hebben “Dude, let niet zoveel op de cijfertjes die je statistieken aangeven”. Want echt waar, als je net begint gebeurd het echt niet gauw dat je direct heel veel bezoekers op je website hebt. Oké, het motiveert wel als je de bezoekersaantallen ziet stijgen, maar je zult zien dat als je wat langer bezig bent, dat die aantallen zullen stijgen. Tenminste als je regelmatig een nieuw artikel online zet.

 

Wat heb ik de afgelopen 6 maanden geleerd.
Het belangrijkste wat ik geleerd heb is, dat ik vooral moet doen wat ik zelf wil. Schrijven over onderwerpen die mij aanspreken en mij vooral niks aantrekken van wat anderen vinden. Oké dat is soms nog wel een beetje lastig, maar het gaat mij steeds beter af.
Een ander punt wat ik heb geleerd is dat het ontzettend belangrijk is om te weten wat je wel en wat je niet mag als blogger. Denk bijvoorbeeld aan foto’s die je op internet vind. Die mag je  dus niet zomaar gebruiken. Dat wist ik wel, maar ik wist dus niet dat je bepaalde foto’s wel mag gebruiken.

 

Waar ga ik mij de komende tijd op richten?
Ik ben nog volop bezig met mijn echte focus vinden. Als je naar de categorieën kijkt, heb je eigenlijk nog geen idee waar ik nou precies over schrijf. Nu is het nog een beetje een “van alles en nog wat” blog. Daar wil ik de komende tijd verandering in gaan brengen, maar dat is toch nog niet zo simpel als het lijkt. Maar dat geeft niet.. sommige dingen moeten gewoon eerst ff een tijdje sudderen totdat ze helemaal goed zijn.

 

Tips voor mensen die een blog willen starten.
Mocht je nu twijfelen of je wel of geen blog moet gaan starten heb ik wel wat tips voor je. Maar als eerste advies zeg ik, gewoon doen! Als schrijven en verhalen vertellen echt jou ding is, waarom zou je dat dan niet gewoon doen? Als je dan hebt besloten om je blog te starten, dan zijn hier wat dingen die ik je graag mee wil geven. Doe er je voordeel mee, of niet 😉

 

Blog update

 

Δ Vergeet niet waarom je het doet en blijf bij jezelf.
Laat je niet gek maken door wat anderen van jou of je blog vinden. En schrijf over de dingen die jou bezig houden en die jij leuk vind.
Δ Focus je niet teveel op bezoekersaantallen.
Tuurlijk is het leuk en interessant om te zien hoe je artikelen het doen, maar in het begin zou ik me daar toch echt niet druk om maken.
Δ Zorg dat je op de hoogte bent van de regels en wetten waar wij bloggers ons aan moeten houden.
Ja, ook bloggers moeten zich aan bepaalde wetten en regels houden. Nu kan ik hier een lijstje maken, maar dan snap je er misschien nog niks van. Dus wil je informatie over hoe het allemaal zit? Dan raad ik je aan om eens rond te neuzen op de website van Charlottes Law. Daar kun je ongeveer alles vinden wat je moet weten.
Tot zover mijn blog update. Ik kan nog veel meer typen, maar dan word het wel een heel erg lang verhaal 😉
Voor de bloggers onder ons.. Hoelang zijn jullie aan al actief aan het bloggen? En wat zouden jullie geweten willen hebben toen je met je blog startte? Of heb je misschien nog tips om het leuk te houden? Laat het weten in een reactie. Vind ik leuk! 🙂
Wil je op de hoogte blijven van Miss Dude Blogging? Volg mij dan op FacebookInstagram en/of Twitter

 

 

12 reacties

 • Marion

  Ik ben nu bijna twee jaar bezig en zie nu dat mijn blog begint te groeien. Dat heeft dus tijd nodig. Laat je hierdoor niet ontmoedigen. Daarnaast is het kwestie van veel lezen hoe je een en ander aan moet pakken, waar je je artikelen kunt delen voor meer bereik (en meer reacties). Er zijn namelijk heel veel bloggers met verstand van zaken die hun tips met ons willen delen.

 • Lien

  Die vervelende commentaren onder bloggers, dat heb ik eigenlijk nog niet echt gemerkt. Die cijfertjes… Jaaaa, heel herkenbaar! Maar als iemand me vooraf had gezegd hier niet te veel aandacht aan te besteden, had dat waarschijnlijk toch niet geholpen.. Hoge bezoekersaantallen zijn verslavend, en als je aantallen nadien even dalen, voel je je gefaald. Ik wist niet dat ik me daar zo mee zou bezig houden. Nochtans ben ik mijn blog gestart met het idee gewoon mn eigen ding te doen, en me van niets wat aan te trekken…. Tja.
  Ik ben in juni gestart, en had meteen in juli en augustus superveel bezoekers. Heel tof, maar september en oktober gingen echt door een dal. Dat is eigen aan een reisblog vrees ik…? Nu begint het stilaan weer wat op te trekken, maar het blijft zwoegen he?

  • missdudeblogging

   Het blijft hard werken inderdaad! De bezoekersaantallen zijn inderdaad echt verslavend! Bij mij zijn de aantallen niet zo hoog, maar ik ben er van overtuigd dat dat vanzelf komt als ik mij wat meer op bepaalde onderwerpen kan richten. Het is nu af en toe echt nog zoeken, maar dat gaat goed komen!

 • Dyonne Bakker

  Ik merk ook dat de bezoekersaantallen je wel helpen wat zekerder te voelen in wat je hebt geschreven, maar ik hou me er niet aan vast. Ik weet ook dat ik schrijven gewoon leuk vind en er echt wel wat voor heb gedaan 😉

 • Mom4life (mirre schrijft)

  Ik ben al een paar jaar bezig, maar bij vlagen heb ik weinig gepost. Tja soms lukt het gewoon niet met je privé leven erbij 😉 No worries. De laatste twee jaar blog ik weer regelmatig, en dat ene artikel dat het geweldig doet is dan wel erg leuk. Maar ach, het gaat erom dat ik mensen hoop te inspireren om met hun leven en financien aan de slag te gaan.

 • Layla

  Wat mooi die post. Volgens mij verbetert elke blogger zich & zijn de oude posten dus altijd wat minder. Daarom pas ik soms mijn oudere posten wat aan. Zodat anderen altijd plezier hebben om die te lezen. Maar wat erg dat andere stout zijn over beginnende bloggers. Dan blijft er natuurlijk nooit veel moed over. Dit heb ik nog nooit meegemaakt, maar hoop het ook nooit meemaken.

 • Janet

  Die discussies met bloggers onderling heb ik nog nooit meegekregen (gelukkig maar 😉 ). En niet teveel op de bezoekersaantallen focussen is een goede inderdaad. Ik ben daar eigenlijk ook helemaal niet mee bezig.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.