de perfecte balans
Selfcare

Bestaat de perfecte balans eigenlijk wel?

De perfecte balans tussen werk en privé, dat willen we denk ik allemaal wel. Ik schreef er eerder al een artikel over. In dat artikel geef ik je tips om een betere balans te creëren.Toen ik dat artikel schreef was ik er namelijk van overtuigd dat de perfecte balans absoluut bestaat (al is die voor iedereen natuurlijk weer anders). Maar de afgelopen maanden twijfel ik er toch aan. Bestaat de perfecte balans nu eigenlijk wel?

WAT IS BALANS EIGENLIJK?

Het klinkt best leuk hoor, als je kunt zeggen dat je helemaal in balans bent. Maar, wat ben je dan eigenlijk? Wat wil dat dan eigenlijk zeggen?

Balans is een toestand waarin beide kanten even zwaar zijn

Als je helemaal 100% in balans bent, dan wil dat zeggen dat je evenveel tijd, energie, aandacht en noem het maar op besteed aan zowel je werk als je privéleven. Dat op zich lijkt me al vrij onmogelijk, in ieder geval als je een gezin hebt en sociale contacten.

BESTAAT DE PERFECTE BALANS EIGENLIJK WEL?

Zoals ik net al benoemde is de perfecte balans voor iedereen weer anders. Wat voor mij echt lekker werkt kan voor jou weer totaal niet fijn zijn, ik kan dus niet voor jou beslissen of jouw vorm van balans echt zo “perfect” is. Op het moment dat jij een goede en fijne verdeling tussen je privéleven en je werk hebt gevonden én hier mee uit de voeten kunt dan zou je kunnen zeggen dat dat jouw perfecte balans is. Tenminste.. als je het ook vol kunt houden. Want dat blijkt vaak ook wel een dingetje te zijn. Als ik naar mijzelf kijk, tja.. dan kan ik niet anders dan zeggen dat er voor mij absoluut geen goede balans is.

DA’S PECH, BALANS WEG!

Als je mij een half jaar geleden vroeg of ik in balans was, dan had ik waarschijnlijk “ja!” gezegd. Een half jaar geleden kon ik namelijk heel goed een scheiding maken tussen het werk dat ik voor mijn blog en social media doe en mijn privéleven. Ik besteedde de benodigde aandacht en tijd aan mijn blogwerkzaamheden. Ik kon 2 tot 3 artikelen per week schrijven en online zetten en tussendoor was ik actief op social media. Zodra de meiden thuis waren had ik alle aandacht en tijd voor hun. Oh, en Daniel kreeg ook gewoon aandacht hoor 😉 Hoe ik mijn dagen indeelde werkte prima voor mij, ik voelde mij prima in balans.

 

de perfecte balans

 

En toen, zomaar ineens was het er. Of beter gezegd, was het er niet meer. Mijn balans of in ieder geval mijn gevoel van balans was weg. Daarvoor in de plaats was er een chaotisch gevoel, onrust en twijfel. Gaf ik de meiden wel voldoende aandacht? En dan vooral Alyssa, die momenteel gewoon echt wat extra’s nodig heeft. En hetzelfde geldt voor mijn blogwerk. Mijn hoofd liep over met alles wat er nog moest gebeuren, maar op één of andere manier lukte het gewoon niet. En nog steeds loopt dat niet helemaal lekker.

DE LAT MAG BEST WAT LAGER..

Ik heb mijzelf gewoon teveel druk opgelegd en daardoor blokkeerde mijn hele balanssysteem, denk ik. Waarschijnlijk is dit best een beetje herkenbaar voor anderen. Als je gevoel van balans ineens helemaal weg is, dan zou het best eens kunnen dat je teveel van jezelf vraagt. En dat het daarom niet zo lekker loopt.

HOE KRIJG JE DAT GEVOEL VAN “IN BALANS ZIJN” WEER TERUG?

Tja, dat is de vraag hè?! Dat wat jij nodig hebt om in balans te zijn veranderd continu. Op het moment dat jij hele jonge kinderen hebt, dan wil je daar niks, of in ieder geval zo min mogelijk, van missen. Dan ligt jouw prioriteit bij je kinderen. Maar zodra ze wat ouder zijn en naar school gaan, dan ligt jouw prioriteit waarschijnlijk bij heel iets anders (hobby/werk/sociale contacten). Daarom denk ik ook echt dat er niet zoiets als een perfecte (blijvende) balans bestaat.

Maar goed, wil je je toch in balans voelen dan is het goed om stil te staan bij wat je nu eigenlijk echt wilt bereiken. Waar ligt je prioriteit? Wat is er allemaal nodig om te bereiken wat je zo graag wilt? Is het werk of de energie die je er in moet steken het allemaal waard? Levert het je een positief gevoel op? Al deze vragen kunnen je helpen om die balans te bereiken.

“WAT DENK JIJ? IS ER ZOIETS ALS DE PERFECTE BALANS? LAAT HET MIJ WETEN IN DE COMMENTS”

Volg je mij al op social media? Je kunt mij vinden op FacebookInstagram en Twitter

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.