persoon die je wilt zijn
Selfcare

Ben jij de persoon die je wilt zijn?

Nu ik de 30 (ruim) ben gepasseerd denk ik steeds vaker na over alles wat ik in mijn leven heb gedaan.. of juist niet heb gedaan. Ook denk ik veel na over hoe ik bepaalde situaties heb gehandeld. En steeds vaker sluipt de vraag “ben ik nog wel de persoon die ik wil zijn?” mijn gedachten in. Vraag jij je dit ook wel eens af?

PFF, HEFTIG ONDERWERP HOOR DUDE!

Het klinkt misschien heel heftig of zwaar, maar eigenlijk valt dat best mee. Ik denk namelijk dat we ons allemaal wel eens afvragen of we nog wel tevreden zijn met hoe alles loopt in ons leven. Zo vraag ik mijzelf de laatste tijd steeds vaker af of ik het allemaal niet gewoon helemaal anders aan moet pakken. Want, ben ik nog wel de moeder die ik wil zijn? En ben ik nog wel de partner die ik wil zijn? En zo niet, wat dan?

BEN IK DE PERSOON DIE IK WIL ZIJN?

Een lastige vraag die niet zo simpel te beantwoorden is. En weet je, dat is helemaal niet erg. Er zijn namelijk bepaalde dingen waar ik ontzettend blij mee ben en die ik absoluut niet anders zou willen doen. Maar ja, zo zijn er ook echt genoeg punten die ik wel anders zou willen doen. Nee, dat zeg ik verkeerd, die ik anders ga doen!

Zo wil ik bijvoorbeeld meer aandacht besteden aan gezond(er) leven. Niet omdat ik af wil vallen (ja, dat wil ik ook, maar dat is dus niet het belangrijkste), maar vooral omdat ik toch best wat gezondheidsklachten heb die best weleens voedselgerelateerd zouden kunnen zijn. En ik wil gewoon fitter zijn. Nu was ik daar natuurlijk al mee begonnen door te stoppen met roken.

MEER OP MIJN GEVOEL AFGAAN.

Het merendeel van mijn leven heb ik mij een beetje laten leiden door wat ik dacht dat er van mij verwacht werd. Heb ik de dingen gedaan zoals iedereen die dingen deed. Iets doen op de manier die ik zelf bedacht had? Nee joh, straks vind iemand daar iets van. Hoe bedoel je onzeker Stapje voor stapje ben ik op dit punt steeds meer de persoon die ik wil zijn. Steeds een beetje meer vertrouw ik op mijn gevoel en volg ik mijn gevoel.

MINDER NUTTELOZE AFLEIDINGEN.

Als ik kijk naar de moeder die ik ben, dan word ik daar ook niet altijd even blij van. Ik hoef echt geen perfecte moeder te zijn, maar ik merk wel dat ik soms te ongeduldig ben. Nu is iedereen wel eens ongeduldig, maar bij mij is dat de laatste tijd omdat ik in mijn hoofd te veel met andere dingen bezig ben. En dat wil ik niet meer. Ik wil vol de aandacht hebben voor de meiden. Als ik met hen bezig ben wil ik niet in mijn hoofd bezig zijn met een social media post of een appje of mailtje.

HOE WORD JE DE PERSOON DIE JE WILT ZIJN? 

Bewustwording is key. Ik denk dat het belangrijkste is dat je weet wat je anders wilt. Wil jij meer gestructureerd zijn? Dan is het belangrijk om erachter te komen hoe het komt dat je die structuur mist. Pas dan kun je beetje bij beetje wat meer structuur creëren. En wil je meer rust in je leven? Probeer dan eerst voor jezelf duidelijk op een rijtje te krijgen op welke onderdelen je die rust mist. En kijk eens kritisch wat je anders moet doen om die rust te krijgen. Je zal misschien moeilijke beslissingen moeten nemen, beslissingen die je niet zo 1,2,3 kunt nemen. Neem daar dan ook echt de tijd voor, want het gaat om hoe jij het wilt.. wat het beste is voor jou!

lees ook: Minder moeten van jezelf, werkt dat eigenlijk wel?

 

BEN JIJ DE PERSOON DIE JE WILT ZIJN? 

 

Volg je mij al op social media? Je kunt mij vinden op FacebookInstagram en Twitter

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.