happy new hair
Special Needs Kids

Alyssa’s bezoekje aan de kapper: happy new hair?

Als er altijd iets was waar je Alyssa aan kon herkennen dan was het wel haar mooie lange haren. Ze was gek op haar mooie haren en ondanks dat wij haar kapsel ook prachtig vonden, moest ze er toch echt aan geloven: een bezoekje aan de kapper. Happy new hair of drama? Ik vertel je in dit artikel hoe het ging. 

DOEI MOOIE LANGE HAREN..

Wij zijn altijd gek geweest op Alyssa’s mooie lange haren, maar het werd nu toch echt de hoogste tijd om er een stukje van af te laten knippen. We waren het er al wel over eens dat er wel echt een flink stuk van haar haren af mocht. Want het verzorgen van haar haren werd steeds lastiger. Deels omdat ze flink wat dode punten had, maar ook omdat ze al begon te jammeren zodra ik met de borstel aan kwam.

Overdag trok ze zelf ook vaak haar elastiek uit, omdat ze haar haren graag los wilde. Met als gevolg één en al klitten in Alyssa’s haren. Het haren wassen werd ook steeds lastiger. Maar toch stelde ik het maken van een afspraak bij de kapper steeds (onbewust) uit, want ergens vond ik het zonde om haar haren te knippen.

OP NAAR DE KAPPER.

Uiteraard heb ik Alyssa zoveel mogelijk geprobeerd voor te bereiden op ons bezoekje aan de kapper. Maar wat ik ook zei, het kwam gewoon niet binnen. Dat wist ik van te voren wel, want haar begrip is nog niet zo ver dat ze zomaar alles begrijpt. Maar dat betekent natuurlijk niet dat ik het niet probeer uit te leggen. Zodra we bij de kapper waren pakte ze haar vlecht en zei haartje knippen? Dus een deel van wat ik haar heb uitgelegd is toch duidelijk overgekomen, heel fijn!

 

happy new hair

 

MAG IK HAAR VLECHT EVEN OPMETEN?

Een van de eerste dingen die de kapster vroeg was “mag ik haar vlecht even opmeten?” Ehm, ja hoor.. leef je uit. De kapster legde uit dat als Alyssa’s vlecht 25/30cm lang was, wij haar haren eventueel konden doneren aan Stichting Haarwensen. Deze stichting biedt kinderen die door kanker hun haren (deels) zijn verloren kosteloos een pruik van echt haar. Alyssa’s vlecht was lang genoeg en uiteraard hebben wij haar vlecht gedoneerd. 

ONTSPANNEN MUZIEKJES LUISTEREN BIJ DE KAPPER.

Van te voren wist ik niet hoe Alyssa het zou gaan vinden bij de kapper, aangezien ze het echt niet fijn vind als er iemand aan haar haren zit. Maar tot mijn verbazing deed ze het ontzettend goed, alsof ze niet anders gewend was! Ik had op mijn telefoon wel K3 liedjes aangezet, dat speelde waarschijnlijk ook wel mee. 

De kapster kon zonder moeite Alyssa’s haren knippen. Van te voren hadden we afgesproken dat ze best even wilde stoppen als het too much voor Alyssa zou zijn (de kapster heeft voldoende ervaring met kindjes met een achterstand/beperking), maar dat was niet nodig. Alyssa keek af en toe vol verbazing in de spiegel naar haar korte haren. En aan haar gezicht te zien wist ze nog niet of ze het er wel mee eens was 😀

VAN LANG HAAR NAAR HAAR TOT OP JE SCHOUDERS.

Het al je niet verbazen dat het echt een heel verschil is, maar het resultaat mag er zeker zijn. Voordat we naar de kapper gingen kwam Alyssa’s haren tot over haar billen en nu valt het net over haar schouders! Vind ik het zonde? Ja en nee. Ja, want het lange haar hoorde gewoon bij Alyssa. Maar.. het korte haar staat haar wel echt super leuk! Ik vind dat ze nu ook niet meer zo’n “jong kind koppie” heeft. Alyssa vind d’r haren zelf overigens geweldig! Ze kan d’r haren nu lekker los dragen en dat is wat ze zo graag wilde 😉

 

happy new hair

 

GAAN JULLIE KINDJES MAKKELIJK NAAR DE KAPPER? EN WAT VINDEN JULLIE VAN ALYSSA’S NIEUWE KAPSEL?

 

Volg je mij al op social media? Je kunt mij vinden op FacebookInstagram en Twitter

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.