Selfcare

Als je niks vriendelijks te zeggen hebt…

Wat een lekker weertje hebben we hè?! Ik geniet er volop van. Lekker in mijn bikini in het zwembad dobberen met de meisjes, love it! Als je mij op Instagram volgt heb je vast al wat zwembad foto’s voorbij zien komen. Ik poste laatst in mijn stories een foto van mij en Alyssa in ons zwembad. Dat kan gewoon dacht ik.. Nou, blijkbaar was niet iedereen het daarmee eens.

OMG! CHECK DIE BUIK EN HANGTIETEN!

Oké, de foto in mijn stories dus. Op die foto kon je zien dat ik lekker in mijn opblaasbare chillstoel in het zwembad dobberde, samen met Alyssa. Nadia zwom overal een beetje tussendoor. Wij hadden het enorm naar onze zin. Alyssa word sowieso enorm blij van het zwembad en ik genoot van haar schaterlach en pogingen om onder water te zwemmen (net als haar grote zus dat steeds deed).

als je niks vriendelijks te zeggen hebt

 

Zeg eens eerlijk, er is toch niks mis met deze foto? Naar aanleiding van één van de foto’s (niet deze, maar één die er onwijs veel op lijkt) kreeg ik een DM op Instagram van iemand die random mijn stories bekeek (tenminste dat denk ik, want het was geen volger.. dat heb ik gecheckt). De precieze tekst van de DM weet ik niet meer, want ik heb het berichtje verwijderd en de persoon in kwestie geblokkeerd. Maar het kwam hierop neer:

“OMG Nee! Hoe kun je zo’n foto nou plaatsen? “

Van nature ben ik best een sarcastisch persoon en mijn eerste gedachte was dus ook om sarcastisch te reageren, iets in de trant van: zo moeilijk is dat niet! Maar dat deed ik niet. Ik vroeg vriendelijk waarom dat niet zou kunnen. Toen dacht ik nog dat ik zelf misschien iets vreemds over het hoofd had gezien.. zou kunnen toch?!

Ik had niks over het hoofd gezien. Of nou ja, zij vond van wel.. ik vind van niet. Deze dame was namelijk niet zo te spreken over mijn lichaam. Mijn niet zo slanke buik en hangtieten konden volgens haar echt niet. Nu kan ik zelf echt best wat hebben, de onzekerheid waar ik vroeger zoveel last van had is grotendeels verdwenen, maar ik was echt met stomheid geslagen. De dame in kwestie is van mening dat je gewoon geen zwembad of bikini foto’s moet posten als je geen maat 32/34 hebt.

MAG IK DAT GEWOON EVEN LEKKER ZELF BEPALEN.

Ik weet niet meer precies wat er verder gezegd is in dat “gesprek” wat ik met haar had. heel veel woorden heb ik er ook niet aan vuil gemaakt. Ik vertelde mijn wederhelft erover en die vond het jammer dat ik haar geblokkeerd had. En hij was niet de enigste. Ik besloot er een Instagram post aan te wijden en de reacties van mijn volgers logen er niet om. De meeste vroegen of ik een grapje maakte. En waar de dame het lef vandaan haalde. Oh, en dat er niks mis is met hoe ik eruit zie in bikini.

Het maken van een Instagram post hierover was vooral gericht op het laten zien dat er nog genoeg (vooral) vrouwen zijn die een ander een kut gevoel willen geven. Zoals ik al zei heb ik  er geen last van, maar ik weet dat ik volgers heb die hier enorm mee struggelen.

HOU GEWOON JE MOND ALS JE NIKS VRIENDELIJKS TE ZEGGEN HEBT!

Ik heb het al vaker gezegd, maar ik snap dus echt niet waarom het nodig is om een ander een rot gevoel te willen geven. Als je niks vriendelijks kan zeggen, hou dan gewoon je mond! Vaak komt het voort uit verveling en tijdverdrijf, jaloezie of, zoals veel van mijn volgers al zeiden, er zit gewoon een steekje los 😉

 

HOE REAGEER JIJ IN ZULKE SITUATIES?”

 

Volg je mij al op social media? Je kunt mij vinden op FacebookInstagram en Twitter

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.