ontspannen
Selfcare

7 tips om je te helpen ontspannen

Of je nou een druk, rustig, chaotisch of juist gestructureerd leven hebt, we ontkomen en er niet aan dat het soms even een beetje teveel word. Op het moment dat we ons realiseren dat we eigenlijk te veel hebben gedaan, of te lang door zijn gegaan is het vaak al te laat.. hallo spanning en stress! Om te voorkomen, of in ieder geval te beperken, dat we daar echt last van krijgen is het ontzettend belangrijk dat we voldoende tijd nemen om te ontspannen.

Ontspannen, hoe doe je dat?

Maar even lekker ontspannen, hoe doe je dat? We weten allemaal wel een aantal dingen te benoemen die voor ontspanning kunnen zorgen, maar soms wil je wel eens iets nieuws uitproberen, toch? Daarom geef ik je ontspanningstips die je misschien nog nooit geprobeerd hebt en die zeker de moeite waard zijn.

1. Knuffel je huisdier!

Wetenschappelijk onderzoek wijst uit dat tijdens het aaien van dieren, het stress-verlagende hormoon oxycotine vrijkomt. Dus neem je kat op schoot en geef hem of haar even jouw aandacht en liefde. Dat vind kat leuk en jij zal je er ook lekker relaxed door voelen! Heb je geen huisdieren? Breng dan een bezoekje aan de kinderboerderij, daar zijn genoeg knuffel-dieren.

ontspannen

 

2. Lachen, lachen en nog eens lachen!

Lachen is gezond! En dan bedoel ik echt lachen, dus niet een halve glimlach. Kijk een goede komedie of duik achter je computer om grappige plaatjes en filmpjes te kijken. Of misschien heb je nog wel oude foto’s van of met vrienden, die je direct een déjà vu naar die lollige avond bezorgen. Hoe langer en harder je lacht, hoe beter het is!

3. Zingen en dansen op je favoriete muziek.

Echt, deze kan ik je absoluut aanraden! Gewoon lekker verstand op 0 en keihard meezingen met je favoriete liedjes. Wat kan het jou schelen als de buurvrouw je hoort? En wil je echt helemaal los gaan, dans er dan ook helemaal op los. Dat is niet alleen goed om even lekker te ontspannen, het is ook nog eens goed voor je conditie. Win-win situatie lijkt me.

4. Bubbeltjes plastic!

Zo lang als ik me al kan herinneren, word ik ontzettend blij en enthousiast van bubbeltjes plastic. Geef maar toe, jij word daar stiekem ook blij van 😉 Dus mocht je bubbeltjes plastic in huis hebben.. Ga ervoor, leef je uit en laat die bubbeltjes lekker knappen. Knijp erin, ga er op staan springen of als je heel veel bubbeltjes plastic hebt.. ga er op liggen en druk de bubbeltjes kapot met je hakken en ellebogen!

ontspannen
afbeelding geëmbed van http://ci-belevenissen.blogspot.com

5. Etherische olie.

Er zijn een aantal oliën die uitermate geschikt zijn om even lekker bij te ontspannen, bijvoorbeeld lavendel olie. Lavendel staat bekend om zijn rustgevende en kalmerende werking. Je kunt een aantal druppels toevoegen aan massageolie voor een heerlijke massage of je gebruikt een aroma brander (voeg een paar druppels olie toe aan het water in de aroma brander, zorg wel dat je de brander uitzet als je de kamer verlaat).

6. Maak een wandeling.

Lichaamsbeweging is niet alleen heel gezond, het werkt ook heel ontspannend. Zo ga ik elke avond even lekker wandelen. Alle dingen die mij bezig houden en spanning geven loop ik er gewoon uit. De wind langs mijn gezicht en de fijne plekjes in de buurt bezorgen mij echt een flinke dosis ontspanning. Het hoeft ook echt geen grote wandeling te zijn, een klein stukje wandeling is al genoeg.

7. Neem een lekker warm bad of uitgebreide douche.

Er zijn niet veel dingen die ik zo heerlijk ontspannend vind als een warm bad. Lekker ruikende badolie, gezichtsmaskertje op.. I love it! Maar helaas hebben wij thuis geen bad, dus dan moet ik het maar doen met een uitgebreide douche. Waar overigens niks mis mee is hoor, even uitgebreid mijn haren wassen en lichaam scrubben en dan na het douchen lekker een fijne olie of bodylotion smeren. Echt, daar kan ik zo van genieten. En daarna lekker naar bed, want ja.. lekker slapen is ook ontspanning.

 

Wat is jouw ultieme tip om te ontspannen?

 

Volg je mij al op social media? Je kunt mij vinden op FacebookInstagram en Twitter

 

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.