baaldag overleven
Lifestyle,  Selfcare

7 tips om een baaldag te overleven!

Je hebt van die dagen dat je het al weet zodra je wakker word, nope dit gaat niks worden vandaag. Je word al niet fijn wakker en je weet dat je ontzettend veel dingen moet gaan doen waar je absoluut geen zin in hebt, kortom nog voordat je aan je welverdiende kopje wakker word koffie zit baal je al van de dag. het liefste zou je gewoon je telefoon uitzetten en terug je bed in gaan. Maar ja, we zijn nu eenmaal volwassen en dus ontkomen we er meestal niet aan om toch aan te kleden en aan de slag te gaan.

Je kan er voor kiezen om de dag te beginnen met een “ik baal van alles en iedereen”-houding, of je ademt even diep in en uit en besluit er het beste van te maken. Als je voor het laatste kiest heb ik 7 tips voor je om de baaldag te overleven.

NEEM EEN WARME DOUCHE.

Begin je dag met het nemen van een warme douche. het liefst met een lekker ruikende douchegel die je zintuigen positief prikkelen. Een lekkere geur kan je humeur enigszins positief beïnvloeden en je bent dan in ieder geval lekker fris en fruitig. Oh wat ik nog wel eens doe is met mijzelf afspreken dat ik tijdens het douchen mijn frustraties eruit mag gooien. de stralen van de douche spoelen dan de negativiteit weg. Ja ik weet dat dit heel zweverig klinkt, maar geef het eens kans. Wie weet helpt het jou ook wel om je baaldag te overleven.

TREK COMFY KLEDING AAN. 

Waarom zou je je dag nog erger maken door iets aan te trekken wat absoluut niet lekker zit? Gewoon niet doen dus! Trek iets aan waarin je je super comfortabel en zelfverzekerd voelt. Of het nou die oversized hoodie is of dat sexy bloesje, het maakt niet uit.. zolang jij je er maar prettig in voelt. Waarschijnlijk helpt dat al een beetje om je baaldag net iets minder erg te maken.

EET EEN LEKKER EN VOEDZAAM ONTBIJT.

Geen gewone boterham met pindakaas, maar ga all the way! Een lekker broodje met je favoriete beleg, eitje erbij, een kop koffie of thee én een lekker stuk fruit. Want je baaldag gaat echt niet minder worden met een lege maag. Sterker nog, waarschijnlijk word je alleen maar humeuriger van de honger.

 

baaldag overleven

 

GA LEKKER NAAR BUITEN.

Oké, deze tip werkt dus niet als het buiten regent! Maar in elk ander geval.. Kom op, schoenen aan en er even lekker uit. Even een frisse wind door je hoofd, niet nadenken maar verstand op nul en geniet van wat je buiten ziet. Maak een wandeling, een fietstocht, of als je echt sportief bent ga dan even een rondje hardlopen. Ik kan me voorstellen dat je daar echt geen zin in hebt als je je al niet happy voelt, maar je voelt je naderhand vaak wel veel beter. 

VERGEET JE (STRENGE) HEALTHY LIVING DING EN GENIET!

Een gebakje, een bak ijs of gewoon een vette hap van de Mac. Op zo’n baaldag moet je ook gewoon even lief zijn voor jezelf. Dus haal of maak iets lekker en neem het er even van. Iedereen heeft recht op een cheatday! Toch liever een gezondere snack of maaltijd? Misschien vind je hier dan wel wat lekkers tussen.

EEN LEUKE QUOTE.

Quotes zijn altijd goed en gelukkig kun je heel makkelijk de leukste, grappigste of motiverende quotes vinden. Duik achter je laptop en zoek wat fijne quotes op Facebook of Google. 

 

baaldag overleven
afbeelding van www.feedpuzzle.com

 

BANK, DEKENTJE EN NETFLIX.

Mochten alle bovenstaande tips niet helpen, dan zit er echt nog maar 1 ding op. Doe de gordijnen dicht, haal wat te drinken en te snacken uit de keuken, pak je favoriete dekentje en plant jezelf neer op de bank voor je favoriete serie op Netflix. En dan niet 1 aflevering, nee kijk een heel seizoen.. of 2 😉 Echt dat kan gewoon en geeft echt niet.. Morgen weer een dag!

 

Wat doe jij als je een baaldag hebt? laat het me ook zeker even weten als je nog aanvullende tips hebt. 

 

Volg je mij al op social media? Ik ben te vinden op FacebookInstagram en Twitter

 

 

12 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.