thuis activiteiten
Special Needs Kids

7 leuke thuis activiteiten voor de kids

Kindjes en verveling.. ik weet niet hoe het bij jullie thuis gaat, maar hier gaat dat hand in hand. En ondanks dat verveling best functioneel kan zijn, kies ik er voor om toch regelmatig leuke thuis activiteiten voor de kids te bedenken. Geen uitstapjes elke keer, maar gewoon leuke activiteiten die je thuis, binnen of buiten, kunt doen met de kids. Succes gegarandeerd! Althans, hier in huis dan 😉 

Leuke thuis activiteiten voor de kids.

Op zich zijn er best leuke activiteiten te bedenken om thuis te doen, maar die activiteiten zijn meestal dingen die de kids zelf ook al vaker doen. Zoals knutselen, kleien en spelletjes doen. Hartstikke leuk hoor, maar ook erg gewoontjes. Bij ons, en dan met name bij Nadia, werkt het heel goed als je een aparte activiteit bedenkt. In de loop der jaren hebben we heel wat activiteiten verzameld die ik graag met je deel.

1. Spullen verstoppertje

Gewoon verstoppertje maar dan net even anders. Verzamel een aantal spullen en zet ze op tafel. Spreek af wie de spullen gaat verstoppen en wie de spullen moet gaan zoeken. De persoon die moet gaan zoeken mag 30 seconden goed kijken naar alle spullen die verstopt gaan worden en moet dan de ruimte verlaten, zodat de spullen verstopt kunnen worden. En de rest spreekt uiteraard voor zich.. zoeken maar. Je maakt het extra lastig door af te spreken dat de verstopper niet mag zeggen welke spullen er ook al weer verstopt waren.

2. “Draai de rollen om” middag.

Klagen jullie (wat oudere kids) ook regelmatig dat jullie altijd zeggen wat ze moeten doen? Dan is de “draai de rollen om” middag echt iets voor hun. Tijdens deze middag zijn de kindjes de ouders en de ouders de kindjes. Dus papa’s en mama’s, jullie kunnen lekker zeuren en spelen en de kindjes mogen de troep opruimen 😉 Een minpuntje voor de ouders kan zijn dat de kindjes dus mogen bepalen wat er gedaan word. En als papa en mama niet luisteren? Oei, oei.. Succes! 😉

3. Een gezellige high tea.

Duik gezellig met de kids de keuken in om wat lekkere high tea waardige hapjes te maken. Denk bijvoorbeeld aan kleine chocolade cakejes, lekkere koekjes, mini worstenbroodjes en een beetje fruit. Zet gelijk een lekkere pot thee, of maak ijsthee of lekkere limonade. In de tijd dat de hapjes in de oven zitten dek je de tafel met mooi servies en leuke kopjes of bekers en een gezellig bloemetje. Het enige wat je verder nog moet doen is wachten tot alles klaar is en dan lekker smullen van deze home made high tea.

4. Modeshow.

Deze is vooral voor meisjes heel leuk, alhoewel ik denk dat er ook genoeg jongens zijn die dit wel een leuke activiteit zullen vinden.
Zoek de mooiste, leukste en gekste kleren uit. Geef die leuke zonnebril van papa en die mooie ketting van mama en zet een trendy muziekje op. En dan, showtime! Show je beste modellen-moves op de catwalk. Niet alleen de kids, jullie doen uiteraard zelf ook mee. Wil je het net even extra bijzonder maken? Nodig dan de opa’s en oma’s en de buren uit als publiek. En vraag ze of ze leuke foto’s en filmpjes willen maken. Zodat jullie deze later nog eens terug kunnen kijken. 

 

thuis activiteiten

 

5. Disco fever!

Na de modeshow is het tijd voor een hippe after party, want ja dat hoort er natuurlijk bij. Doe de gordijnen dicht en zet wat leuke (en veilige) sfeerverlichting aan. Maak een leuke after party disco playlist en dan lekker zingen en dansen.

6. Thuis bioscoop.

Liever een wat rustigere activiteit? Wat dacht je van een leuke (kinder)film kijken in jullie eigen thuis bioscoop? Kies een leuke film uit en schuif de tafel en stoelen aan de kant. Leg wat lekkere kussens op de grond of een dik  kleed en doe de gordijnen dicht. Pak er wat lekkers te drinken bij en maak een grote schaal popcorn. Ga gezellig met z’n allen languit op de deken en de kussens en hangen en de film kan beginnen.

7. Restaurant in eigen huis.

Uit eten gaan met de kids erbij is niet altijd een pretje. Het duurt ze soms net allemaal te lang en niet elk restaurant is even goed ingespeeld op kinderen. Dus waarom ga je dan niet lekker uiteten in eigen huis? Laat de kids een menu bedenken en knutsel samen de menukaart in elkaar. Leg een mooi tafelkleed op tafel, vouw wat servetten en dek de tafel zoals ze dat in een restaurant ook doen. Een leuk (led)kaarsje op tafel en een bloemetje en dan de keuken in om met de kids de gerechten op de menukaart te maken. Uiteraard moeten er ook mooie kleren aan gedaan worden, doe dat dan om en om. Want er zal iemand in de keuken moeten blijven om het eten in de gaten te houden.

Als je al oudere kids hebt vinden die het misschien wel leuk om mee etend ober te spelen. En anders hebben we daar de papa altijd nog voor 😉 Als iedereen aan tafel zit en de gerechten worden geserveerd, wel even een leuke foto maken natuurlijk. Die kunnen de kids dan weer aan opa en oma laten zien. En dan lekker eten! En de afwas? Tsja.. die staat er na de koffie en als de kids, uitgeput van alle sensatie,  op bed liggen ook nog wel. 

 

Welke van deze thuis activiteiten ga jij met de kids uitproberen? Of heb je zelf nog een leuke aanvulling? Laat het mij weten in de reacties ♥

 

Volg je mij al op social media? Je kunt mij vinden op FacebookInstagram en Twitter 

 

7 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.