kind 's nachts hoor
Special Needs Kids

7 dingen die ik denk als ik mijn kind ’s nachts hoor..

Als je kindje nog klein is, dan is het niet meer dan logisch dat zij nog niet de nachten helemaal doorslaapt. Maar als je kindje de leeftijd van een jaar of 3 gepasseerd is, zou het toch fijn zijn als de gebroken nachten eindelijk eens over zijn he? Onze kleine dude is nu ruim 5 jaar.. en doorslapen? Nee, regelmatig is het “feest”. En deze 7 dingen gaan door mijn hoofd als ik mijn kind ’s nachts hoor.. 

De gedachten die door mijn hoofd gaan als ik mijn kind ’s nachts hoor klinken niet zo heel erg vriendelijk, maar don’t worry.. ook hier speelt sarcasme weer een rol. 

Lees ook zeker even mijn tips bij slaapproblemen bij kinderen

Huh, is het nu al ochtend?

Nee, het antwoord is meestal “nee joh, doorslapen tot morgenochtend is niet cool en doen we dus gewoon niet”. Héél zelden is het overigens wel ochtend, maar dan wel heel erg vroeg ’s ochtends.

Ugh, here we go again.

Ja, dit denk je als je kind regelmatig ’s nachts wakker word. 

Ooh wacht, ze is weer stil!

Snel mijn ogen weer dicht, want deze stilte duurt vast niet langer dan 10 minuten. Eh, te laat.. zeg maar dag tegen je nachtrust.

Ah fuck

Tja, soms is het gewoon fuck, zeker als dit al de 5e keer deze nacht is. Ik vind mijn kind echt heel lief en het is sneu dat ze weer wakker is, maar toch is het gewoon fuck.

Aargh, ga nu gewoon slapen!!

Ga gewoon slapen.. nu!

Wie is er morgen weer niet te genieten?

In ons geval is dat dan meestal niet de persoon die je zou denken. Alyssa functioneert erg goed op weinig slaap! Ik niet..

Aargh.. waar heb ik dit aan verdient? 

Tja, ik weet echt dat ze het niet expres doet hoor, maar echt.. waarom? 

IK WEET DAT ZE HET NIET EXPRES DOET.

Ik weet echt wel dat ze het niet expres doet hoor, maar oh my god.. het is gewoon vervelend dat ze regelmatig om 03.00 al wakker is en dan ook niet meer gaat slapen. Want het wakker worden ’s nachts is nog tot daar aan toe, maar Alyssa slaapt daarna 9 van de 10 keer gewoon niet meer verder.. en ik dus ook niet. Hoe het komt dat ze zo slecht slaapt? Waarschijnlijk heeft dit te maken met haar ontwikkelingsachterstand. Maar hoe dat precies zit weet ik eigenlijk ook niet. Daar zal ik mij eens verder in verdiepen. Maar of ik de exacte reden nu weet of, het slaappatroon van Alyssa zal er niet door veranderen.

En ook al weet ik dat ze het dus niet expres doet, soms word ik dan toch echt wel even boos. Niet dat dat dan echt zin heeft, maar hey ik ben ook maar een moeder die doet wat zij denkt dat het beste is.

 

HOE GAAT HET SLAPEN BIJ JULLIE KIDS?

 

Volg je mij al op social media? Je kunt mij vinden op FacebookInstagram en Twitter

 

 

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.