snelle zelfzorg activiteiten
Selfcare

5 zelfzorg activiteiten om snel weer tot jezelf te komen

Wist je dat zelfzorg activiteiten helemaal niet zo lang hoeven duren? En dat ze helemaal niet uitgebreid of ingewikkeld hoeven zijn? In dit artikel geef ik je 5 zelfzorg activiteiten die je in kunt zetten als je even snel weer tot jezelf moet komen.

SOMS MOET HET GEWOON EVEN SNEL TUSSENDOOR.

Het is natuurlijk ideaal als je ruim de tijd kunt nemen om even extra lief voor jezelf te zijn, maar dat gaat gewoon niet altijd. Soms gebeurd er iets waardoor jij even helemaal leeg bent. Bijvoorbeeld als je kind een mega driftbui heeft gehad. Of omdat het ineens allemaal even  helemaal tegenzit, terwijl je nog zoveel te doen hebt. Juist voor die momenten heb ik een lijstje voor je gemaakt, met zelfzorg activiteiten die je even “snel” tussen alles door kunt doen. Het zijn geen uitgebreide activiteiten, maar als het goed is geven ze je net even voldoende rust en energie om de rest van je dag door te komen.

5 ZELFZORG ACTIVITEITEN OM SNEL WEER TOT JEZELF TE KOMEN.

Er zijn genoeg snelle activiteiten te benoemen, maar of ze ook allemaal bijdragen aan wat meer rust? Dat weet ik zo net nog niet. De volgende 5 activiteiten doen dat wel.. voor mij in ieder geval.

KOFFIE IS ALTIJD EEN GOED IDEE.

Even de tijd nemen voor een goede kop koffie of beker thee. Dus niet alleen snel leegdrinken, maar er echt even van genieten. Gedachten op 0 en gewoon echt alleen even drinken, proeven en ervaren. Het liefste doe je dat in alle rust, maar als dat niet kan.. probeer je dan even een beetje af te sluiten. Gewoon voor een paar minuutjes.

EFFE GILLEN!

Eh, dude? Meen je dit nu serieus? Ja! Geloof mij maar. Even een potje gillen werkt echt enorm goed. Snel even alle chaos en frustratie er uit gillen. Dat lucht zo heel erg op! Vind je dat nu net ff too much? Probeer het dan eens zonder geluid.

EEN RONDJE WANDELEN.

Ga even lekker een rondje wandelen. Even de (frisse) buitenlucht inademen. Je kunt zelf even van de rust genieten buiten als de kinderen thuis zijn. Je kunt ze namelijk heel goed meenemen. Wandel samen naar een speelplek waar zij zich uit kunnen leven. Ondertussen kun jij in alle rust weer even tot jezelf komen.

MUZIEK.

Ik kan het niet vaak genoeg zeggen.. fijne muziek heeft de kracht om je tot rust te laten komen. Dus zet je favoriete muziek op en zing lekker hard mee. En als het mogelijk is; dans dan alle frustratie en spanning er lekker uit. Dat is gelijk ook weer goed voor je conditie 😉

KNUFFELEN.

Neem je kat of hond lekker op schoot en geef deze een paar dikke knuffels. Want zeg nu zelf, daar voel je je toch gelijk een stuk beter door. En mocht je nu geen huisdier hebben.. de kinderboerderij zit vol met dieren die graag geknuffeld worden. Of je knuffelt je partner, dat kan natuurlijk ook..

WAT DOE JIJ OM EVEN SNEL TOT JEZELF TE KOMEN?

Volg je mij al op social media? Je kunt mij vinden op FacebookInstagram en Twitter

 

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.