slapen met warm weer
Lifestyle

5 tips om lekker te slapen met warm weer

Ooh mensen toch, wat is het lekker weer! Ik geniet hier zo ontzettend van. Waterpret, ijsjes, de BBQ en lekkere wijntjes. What’s not to love? Ondanks mijn liefde voor deze temperaturen is er toch 1 dingetje wat ik, en ik ben vast niet de enige, lastig vind. En dat is slapen. In slaap komen met deze temperaturen valt niet mee. Nu zijn slapen en ik toch al niet de beste vrienden, maar met dit weer is het extra lastig. Daarom deel ik vandaag mijn 5 tips om lekker te slapen met warm weer.

HOU DE WARME LUCHT BUITEN.

Zodra het maar een beetje lekker weer word gooien we massaal allemaal onze deuren en ramen open. Even heerlijk de frisse lucht naar binnen. Maar uh, frisse lucht? Momenteel is er maar weinig sprake van frisse lucht. Daarom is het verstandiger om de deuren, ramen en gordijnen lekker dicht te houden. Zo houd je de ergste warme lucht buiten. Je kunt beter ’s avonds als de zon weg is alles lekker opengooien om door te luchten. 

LANG LEVE DE VENTILATOR.

De meeste mensen hebben wel een ventilator in huis en waarschijnlijk ook wel in de slaapkamer om wat verkoeling te krijgen en dus beter in slaap te vallen. Gewoon een kwestie van aanzetten en klaar. of toch niet? Ik merk er namelijk niks van als de ventilator aanstaat, behalve dan het irritante geluid dat dat gekke ding maakt. En dat is niet zo vreemd, want de ventilator zuigt de warme lucht uit de kamer op en verspreid deze dan weer. Dat schiet niet echt op. Plaats de ventilator daarom bij een open raam zodat de koele(re) buitenlucht de slaapkamer ingeblazen word. Je kunt ook twee flessen bevroren water voor je ventilator zetten, de lucht word dan langs de bevroren flessen gaan wat weer voor extra koude lucht zorgt. In ieder geval tot het ijs gesmolten is, hopelijk ben je al in slaap gevallen voordat dat gebeurd.

WATER, WATER EN NOG EENS WATER.

Overdag is voldoende water drinken echt een must, vooral met dit warme weer. Maar naast het drinken van water kun je het ook gebruiken om wat meer verkoeling te krijgen voor- en tijdens het slapen. Neem bijvoorbeeld een koude (niet té koude) douche voordat je gaat slapen. Je lichaamstemperatuur warmt hierna langzaam weer op, maar misschien is het net genoeg om toch lekker te kunnen slapen. Werkt dit toch niet (voldoende)? Trek dan natte sokken aan in bed, de verkoeling van je voeten trekt door naar de rest van je lichaam. 

VOLDOENDE HYDRATATIE.

Ik noemde het net al, zorg dat je voldoende drinkt. Niet alleen overdag, maar vooral ook ’s avonds. Zorg ervoor dat je goed gehydrateerd naar bed gaat, zodat je niet uitdroogt van het zweten. En het voorkomt ook dat je wakker word van de dorst. En zie dan maar weer eens lekker in slaap te vallen. Drink ’s avonds bij voorkeur geen cafeïne houdende dranken en alcohol (i know, dat wijntje hè?), want deze onttrekken juist vocht uit je lichaam. 

 

slapen met warm weer

 

GA NOG EVEN LEKKER LOPEN.

Deze klinkt misschien een beetje onlogisch, want je hebt het al warm en bent waarschijnlijk ook wel bezweet. Dus waarom zou je in godsnaam ook nog eens gaan wandelen? Maar als je er eens goed over nadenkt is het juist een heel goed idee. ’s avonds is het niet alleen lekker lang licht, maar de temperatuur is dan ook een stuk aangenamer. Dus waarom zou je daar niet even gebruik van maken. Sowieso is lichaamsbeweging voor het slapen gaan goed. En tijdens die wandeling kun je ook nog eens lekker een beetje uitwaaien. Dan ligt je lichaamstemperatuur weer net even een stukje lager wat er hopelijk voor zorgt dat je lekker kan slapen.

Mochten deze tips allemaal niet helpen dan zit er maar 1 ding op.. gewoon wakker blijven. Nee, even serieus, je zou kunnen overwegen om bij de drogist of apotheek een rustgevend (natuurlijk) middeltje te halen om je net even een handje te helpen. 

Lees ook: 5 tips voor een betere nachtrust

 

Hebben jullie problemen met in slaap vallen met dit weer? En mocht je nog een tips hebben om lekker te slapen met warm weer, deel ‘m dan in de reacties!

 

Volg je mij al social media? Je kunt mij vinden op FacebookInstagram en Twitter

 

 

11 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.