week vol energie starten
Selfcare

5 tips om je week vol energie te starten.

Het weekend gaat meestal onwijs snel voorbij. We nemen ons voor om het weekend te gebruiken voor ontspanning en om even flink op te laden, maar laten we eerlijk zijn. Het weekend zit vaak vol met allerlei activiteiten dat er van opladen niet altijd wat komt. Daarom geef ik je 5 tips om je week toch vol energie te kunnen starten.

5 tips om je week vol energie te starten.

Zeg eens eerlijk.. als jij op maandag je bed uit komt, heb jij dan voldoende energie om alle taken die op je wachten te gaan doen? Of kun je dan wel een extra dagje weekend gebruiken?  De maandag is voor de meeste mensen niet bepaald de meest productieve dag van de week, maar met een beetje hulp en voorbereiding kun je daar makkelijk verandering in brengen.

1. Maak een planning.

Ik zeg het wel vaker, maar maak een globale planning voor de komende week. Plan je afspraken en meest dringen taken van te voren in. Zo weet je op maandagochtend precies wat je allemaal moet doen. Dat zou demotiverend kunnen zijn, want het kan best overweldigend zijn. Maar door het te plannen is het in ieder geval wel uit je hoofd en kun je de week dus starten zonder al die chaotische dingen die door je hoofd spoken. Vergeet je ook niet om wat tijd voor jezelf in te plannen?

2. Leg de spullen die je nodig hebt ’s avonds alvast klaar

Niks is zo vervelend als ’s ochtends het hele huis af moeten zoeken naar je agenda of dat mapje met formulieren die je vandaag nodig hebt. Of je sleutels. Ik ben die stomme sleutels echt altijd kwijt. Daarom is het een goed idee om de avond van te voren alvast alle spullen die je nodig hebt klaar te leggen. Als je al weet welke kleding je aandoet kun je die ook alvast klaarleggen. Dat scheelt weer tijd en stress, want wij vrouwen en kleding.. 😉

3. Ga op tijd naar bed.

Dit is wel echt een inkoppertje, hè? Maar toch is deze tip noodzakelijk om in ieder geval uitgerust aan je week te beginnen. Volwassenen hebben zo’n 8 uur slaap nodig, om goed te kunnen functioneren. Zeker als je een drukke baan, of een druk gezinsleven hebt, is het belangrijk dat je voldoende uurtjes slaap krijgt. Dus ga lekker op tijd naar bed, leg die telefoon weg licht uit en lekker slapen.

4. Sta 30 minuten eerder op.

Ik hoor je vanaf hier denken; why.. mijn bed ligt zo lekker. Girl, i feel you. Maar als je een half uurtje eerder op staat, dan kun je dat half uurtje gebruiken om rustig op te starten. Neem een verfrissende douche, of geniet even in alle rust van een kop koffie en een lekker voedzaam ontbijtje. Of gebruik die extra tijd om even een wandeling te maken. Gewoon even lekker de frisse lucht in voordat alle drukte begint. 

 

week vol energie

5. Neem de tijd voor een goed ontbijt.

Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag. Het zorgt ervoor dat je lichaam goed op kan starten en daarom moet je het ontbijt echt niet overslaan. Het voedzame ontbijt geeft je sowieso de energie om goed te beginnen aan je dag. Nu weet ik uit ervaring dat het ontbijt er vaak toch echt bij inschiet, maar dat is niet zo verstandig. En eigenlijk kost het echt niet zoveel als we van te voren denken. Een schaaltje kwark met wat fruit is zo gemaakt en een boterham is ook zo gesmeerd. Niet ontbijten zorgt er vaak ook voor dat je halverwege de ochtend echt honger krijgt, waardoor je weer afgeleid raakt en vaak een snelle niet zo gezonde snack neemt. 

Hopelijk heb ik je op deze manier een beetje kunnen helpen om volgende week je week vol energie te kunnen starten. En als je nog aanvulling hebt, geef dan even een gil. Want extra tips zijn altijd welkom 🙂

 

Welke van deze tips ga jij uitproberen? Of heb je al eens geprobeerd? Ik hoor graag van je of je wat aan de tips hebt ♥

 

Volg je mij al op social media? Je kunt mij vinden op FacebookInstagram en Twitter

 

 

 

 

 

2 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.