hoofd leeg
Selfcare

5 tips om je te helpen je hoofd leeg te maken.

Er zijn van die momenten dat alles op zich lekker loopt. En dan heb je ook van die momenten dat je hoofd gewoon te vol zit met van alles. Op die momenten zit er eigenlijk maar 1 ding op.. even pas op de plaats en je hoofd leeg maken. In dit artikel geef ik je 5 tips die je daarbij kunnen helpen.

5 TIPS OM JE TE HELPEN JE HOOFD LEEG TE MAKEN.

“Gewoon ff je hoofd leegmaken en dan kun je weer door”. Heb jij dat ook weleens tegen iemand gezegd? Of iemand tegen jou? Het klinkt zó makkelijk om even snel je hoofd leeg te maken, maar toch is het niet altijd zo simpel. Hoe ik dat weet? Been there, done that.. Daarom help ik je even op weg met mijn tips om je hoofd leeg te maken. Let wel, het zijn ideeën die voor mij goed werken.. maar hopelijk helpen ze jou ook. 

1. SCHRIJF ALLES VAN JE AF.

En dan bedoel ik ook echt alles! Zit er een scheet dwars en houd dat je bezig? Schrijf het op. Ben je in je hoofd bezig met de lasagne die je morgen wilt eten? Schrijf dan op dat je lasagne gaat eten. Mag je niet vergeten om die playdate voor je dochtertje te regelen? Schrijf het op. Oké ik denk dat het nu wel duidelijk is wat ik bedoel hè? Zodra je alles wat je bezig houd opschrijft, kun je het beter loslaten en hoef je er dus (even) niet meer aan te denken.

 

hoofd leeg

 

 

2. KOM IN BEWEGING!

Ga even lekker sporten of nog beter, ga gewoon even naar buiten. De frisse lucht doet echt wonderen als het allemaal even niet zo goed wil lukken. Ik ga zelf elke dag een half uurtje wandelen en tijdens die dagelijkse wandeling krijg ik alles weer even goed en duidelijk op een rijtje voor mijzelf. Als mijn hoofd echt super vol zit, dan neem ik tijdens het wandelen een filmpje of spraak memo op met alles wat er in mijn hoofd zit. Klinkt super stom, i know, maar het werkt wel heel goed.

3. NEEM EVEN TIJD VOOR EEN KOP KOFFIE OF THEE.

Als ik last heb van een vol hoofd dan komt er gewoon letterlijk niks meer uit mijn handen. Ik blijf dan maar malen en nadenken over wat ik allemaal nog moet gaan doen. Dat schiet niet op, want constant nadenken zorgt er echt niet voor dat je lekker aan de slag gaat. Dus dan kun je beter even een kwartiertje niks doen. Neem even een lekkere kop koffie of een glas thee en probeer daar ook echt even van te genieten. Als je koffie of thee weer op is, kun je met wat meer frisse moed er tegenaan.

 

hoofd leeg

 

4. GIL, DANS OF ZING HET ER UIT!

Deze klinkt misschien weer wat ehm, apart, maar ik zou zeggen.. probeer het eens. Alle gedachten er uit door lekker hard mee te zingen met je favoriete muziek of gil je frustraties er uit. Trust me, dat gaat je echt opluchten. Een of andere vreemd dansje doen werkt ook als een tierelier. En waarschijnlijk word je er ook nog eens enorm vrolijk van. Win-win situatie lijkt me 😉

5. EVEN LEKKER UITWAAIEN.

Ik heb het geluk dat ik dichtbij het strand en het bos woon. Niks is fijner dan even lekker uitwaaien, even de frisse wind door mijn haren en hoofd. Een fijne strandwandeling doet ook echt wonderen. En dan niet eens door het wandelen.. maar door de wind, het geluid van de zee en de geur van de zee. Dat heeft echt een rustgevend effect. Nu snap ik heel goed dat niet iedereen dichtbij het strand woont, maar even uitwaaien in het bos of gewoon op een bankje bij een mooie plek in jouw omgeving kan het zelfde effect hebben. Even nergens over na denken, maar gewoon luisteren en kijken naar alles wat je hoort en ziet.

 

WAT DOE JIJ ALS JOUW HOOFD HELEMAAL VOL ZIT?

 

Volg je mij al op social media? Je kunt mij vinden op FacebookInstagram en Twitter 

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.