5 redenen waarom de winter gewoon stom is
Lifestyle

5 redenen waarom de winter gewoon heel stom is

Elk seizoen heeft zo zijn charmes. In de lente komt alles weer in bloei, de dikke truien kunnen weer terug de kast in en de ramen kunnen weer lekker de hele dag open. Heerlijk! Om over de zomer nog maar te zwijgen.. Hallo zon, zee en strand! Lekkere ijsjes in overvloed, een drankje op een zonnig terrasje en de bbq kan weer aan. Over de herfst ben ik al wat minder enthousiast, maar wat ik wel heel fijn vind aan de herfst zijn de prachtige herfstkleuren. Mooi om te zien en leuk om met de kids mee te knutselen. Maar dan.. de winter. Afgezien van de feestdagen en de sfeer die dat met zich meebrengt kan ik zo gauw echt even niks positiefs bedenken. In deze post vertel ik je mijn 5 redenen waar de winter gewoon heel stom is. 

1. Het is vroeg donker.

Ik ga ’s avonds altijd nog even een wandeling maken, gewoon even alleen. Een soort van me-time zeg maar. Heerlijk even in de buitenlucht zonder kindjes die van alles willen. Maar het is nu al zo vroeg donker! En dat vind ik niet leuk. Mijn avondwandelingen zijn in de winter ook echt een stuk korter. Waarom? Ik ben namelijk echt geen held in het donker. Noem me een watje, maar je hoort steeds vaker enge verhalen van , voornamelijk meisjes en vrouwen, die even een stukje gingen lopen of fietsen en die dan ineens vermist raakten. 

2. Het is zo vreselijk koud.

Yup, mevrouw koukleum hier! Ik heb zo’n hekel aan de kou, ik snap ook echt niet dat er mensen zijn die wel van deze temperaturen houden. Buiten het feit dat de kou gewoon niet lekker aanvoelt, is deze kou ook echt funest voor mijn huid en mijn haar. Oh en sneeuw. Yuk, zo niet mijn ding! Maar ja, Alyssa vind het wel geweldig. Toen er een tijdje geleden sneeuw lag heeft ze daar zo van genoten! Daar kan ik dan wel weer van genieten. 

 

5 redenen waarom de winter gewoon stom is

 

3. Iedereen is ziek in de winter.

Zodra het weer wat kouder word begint iedereen zowat te snotteren. En daar blijft het niet bij, nee na het snotteren komt de hoofdpijn/buikpijn/oorpijn en koorts. En als je het echt slecht treft dan word jouw huishouden getroffen door de vreselijke en gevreesde mannengriep.. *ren weg, nu het nog kan* 

4. Statisch haar.

De koude buitenlucht is niet goed voor je haar. De koude droge lucht droogt je haar uit.  Gooi daar de warme lucht van de verwarming tegenaan en tadaa.. statisch haar. Zo irritant. Als ik mijn haar kam dan knettert het aan alle kanten. En als ik dan net even één van de meiden of Daan kort aanraak dan geeft dat zo’n “fijn” schokje. Gelukkig is hier wel wat aan te doen om het in ieder geval te verminderen. Volgende week komt daar een artikel over online. Even geduld nog 😉

5. Bevroren autoruiten en gladde wegen.

Overdag is het al koud, maar ’s nachts.. Als ik ’s morgens met Alyssa richting de bus loop, moet ik echt oppassen dat we niet uitglijden. En dat is best een opgave, aangezien Alyssa altijd zo heerlijk aan het springen en huppelen is buiten. Een aantal jaar geleden ben ik op een parkeerplaats uitgegleden over een glad stukje vlak voor de stoep, waardoor ik mijn enkelbanden scheurde. Dus als het ook maar een beetje glad is blijf ik liever binnen. Maar dat kan natuurlijk niet altijd.

Ik heb zelf geen rijbewijs, maar als Daan en ik samen met de auto weggaan, dan duurt het zowat een eeuwigheid voordat de ramen ijs-vrij zijn. Ikzelf hoef gelukkig niet te krabben, maar in de auto zitten terwijl het freezing is.. Nee dat is ook geen pretje. 

 

Ben jij wel of geen winter liefhebber?

Oké, dat was wel weer voldoende negatief gezeur van mij. En heel eerlijk gezegd is de winter niet helemaal stom. Ik vind het heerlijk om met kaarsjes aan, onder een dekentje languit op de bank lekker een filmpje of een serie te kijken. En dat ga ik nu dus ook doen..

Volg je mij al op social media? Je kunt mij vinden op FacebookInstagram en Twitter 

13 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.